Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > Σύρος: Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών ζητά η Ένωση Γονέων

Σύρος: Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών ζητά η Ένωση Γονέων

Την αγανάκτησή τους σχετικά με την μεταφορά των μαθητών της Σύρου, εκφράζει η Ένωση Γονέων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, με επιστολή της προς την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, ζητώντας λύση στο χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Αναλυτικά:

Αξιότιμοι κύριε Αντιπεριφερειάρχη, κύριε Δήμαρχε,

Σας καταθέτουμε ανοικτή επιστολή υπογεγραμμένη από επτακόσιους είκοσι πέντε (725) γονείς μαθητών και πολίτες της Σύρου με θέμα την μεταφορά μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες του νησιού.

Η επιστολή διαβιβάστηκε στην Ένωσή μας από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων που είναι μέλη της, προκειμένου να κατατεθεί σε εσάς και στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Συνημμένα κατατίθενται το κείμενο της επιστολής και φωτοαντίγραφα των υπογραφών. Οι πρωτότυπες υπογραφές φυλάσσονται στο Αρχείο της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και είναι στη διάθεσή σας.

Παρακαλούμε να μεριμνήσετε άμεσα με κάθε πρόσφορη ενέργειά σας ώστε το ζήτημα που ταλανίζει κάθε χρόνο γονείς και μαθητές να επιλυθεί οριστικά εντός του τρέχοντος σχολικού έτους.

AΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΧΩΡΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Αξιότιμε Χωρικέ Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κύριε Γιώργο Λεονταρίτη,

Αξιότιμε Δήμαρχε Σύρου – Ερμούπολης κύριε Γιώργο Μαραγκέ,

Οι παρακάτω υπογράφοντες γονείς μαθητών και πολίτες της Σύρου, σας καλούμε να προβείτε άμεσα, ο καθένας στο μέρος που του αναλογεί, στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το ζήτημα της ασφαλούς και δωρεάν μεταφοράς όλων των μαθητών από και προς τις σχολικές μονάδες του νησιού.

Το ζήτημα αυτό έρχεται στο προσκήνιο κάθε χρόνο με την έναρξη των μαθημάτων και «διευθετείται» κάθε φορά με προσωρινές και μεσοβέζικες λύσεις που δεν εξυπηρετούν το σύνολο αλλά μέρος αυτού.

Με την παρούσα ζητάμε την άμεση δρομολόγηση λεωφορείων που θα εξυπηρετούν όλους τους μαθητές της Ερμούπολης και γενικά όλους τους μαθητές που οι χιλιομετρικές αποστάσεις σπίτι – σχολείο είναι μικρότερες από τις προβλεπόμενες για δωρεάν μετάβαση στα σχολικά συγκροτήματα των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Ειδικότερα ζητάμε τον σχεδιασμό και υλοποίηση των αναγκαίων δρομολογίων Mini Bus που θα εξυπηρετούν τους μαθητές των Λυκείων με αποβίβαση και επιβίβαση στην είσοδο του σχολικού συγκροτήματος, ξεπερνώντας τις αγκυλώσεις του παρελθόντος που στηρίζονται στην επίκληση του μη καθορισμού αστικής περιοχής της Ερμούπολης.
Με δεδομένο ότι με την Απόφαση 379/2015 (ΑΔΑ: ΩΙΨ7ΩΗΟ-ΚΣΖ) το Δημοτικό Συμβούλιο γνωμοδότησε θετικά στον προσδιορισμό της αστικής περιοχής για την καθιέρωση επιβατικής συγκοινωνίας, η οποία ορίζεται από τα σημεία: Άγιος Δημήτριος – Καμίνια (πρώην λατομείο Καραβέλα) – Βράχος – Άνω Σύρος – Συγκρότημα Λυκείων – Λαζαρέττα – Αζόλιμνος, και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει την αρμοδιότητα για τον καθορισμό των ορίων κατόπιν της γνωμοδότησης του Δημοτικού συμβουλίου, καλούμε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Λεονταρίτη να μεριμνήσει άμεσα για την διευθέτηση του θέματος με κάθε πρόσφορη ενέργειά του, επιλύοντας έτσι ένα χρονίζον πρόβλημα των μαθητών του νησιού και των γονέων τους.

Καλούμε επίσης τον Δήμαρχο κ. Γ. Μαραγκό να μεριμνήσει για τον σχεδιασμό και υλοποίηση των σχετικών δρομολογίων ώστε να δρομολογηθούν το συντομότερο τα ανάλογα Mini Bus έως το σχολικό συγκρότημα των λυκείων. Επιπλέον τον καλούμε να μεριμνήσει για την πύκνωση των πρωινών δρομολογίων Mini Bus που εξυπηρετούν τη μετάβαση των μαθητών έως το Super Market Σκλαβενίτη, για το μεσοδιάστημα μέχρι την οριστική επίλυση του ζητήματος.

Επιπροσθέτως ζητάμε από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου την κατ’ εξαίρεση δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών της Σύρου, που προβλέπεται στον ν.4286/2014 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ανεξαρτήτως της προβλεπόμενης χιλιομετρικής απόστασης, καθώς συντρέχουν σοβαροί λόγοι επικινδυνότητας για τους μαθητές.

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ασφαλές να βαδίζουν μαθητές για χιλιόμετρα σε επαρχιακές οδούς χωρίς πεζοδρόμια όπως Τάλαντα – Ερμούπολη ή Αζόλιμνος – Ερμούπολη, και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ασφαλής η διαδρομή προς τα Λύκεια με το υποτυπώδες (εκτός οποιασδήποτε προδιαγραφής) πεζοδρόμιο όταν μάλιστα κατά τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω της μεταφοράς μαθητών με αυτοκίνητα των γονέων, αφού δεν υπάρχει συγκοινωνία για πολλούς.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien