Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Υφυπουργός «διαφημιστής» της χούντας

Υφυπουργός «διαφημιστής» της χούντας

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Από την Κυριακάτικη KontraNews

Έντονες αντιδράσεις και πολλά ερωτηματικά γεννιούνται από την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει κυβερνητικές θέσεις σε ανθρώπους που στο παρελθόν είτε έχουν ανεχθεί φιλοχουντικές απόψεις, είτε έχουν εκφράσει εμφυλιοπολεμικές και ισοπεδωτικές, για τους δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας, θέσεις. Ο λόγος βεβαίως για τον νέο υφυπουργό Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη και για τη νέα υφυπουργό Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου. Πιο αναλυτικά:

Ο Αντώνης Διαματάρης ως εκδότης του Εθνικού Κήρυκα, της αμερικανικής εφημερίδας της ομογένειας, το 2013, δημοσίευσε διαφήμιση υμνητών της χούντας. Η προκλητική ανάρτηση με τίτλο «Ζήτω η 21η Απριλίου 1967» και με φωτογραφία τον Γιώργο Παπαδόπουλο, ουσιαστικά εξυμνεί το έργο του δικτάτορα αναφέροντας κατά λέξη:

«Με την Πατρίδα μας εν μέσω ανεπανάληπτης οικονομικής κρίσης, με την σήψη των θεσμών, με τις επιθέσεις στην Ελληνική οικογένεια, με κλονισμούς σε κάθε επίπεδο καθημερινής δραστηριότητας της κοινωνίας μας, και τον κατακερματισμό της εθνικής μας υπόστασης που υφιστάμεθα σήμερα, δικαιώνεται το έργο της Εθνοσωτήριας Επανάστασης. Το όνομα σου τώρα πια αιώνια θα μείνει».

Οι συντάκτες της συγκεκριμένης ανάρτησης προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την οικονομική κρίση και τα επίπονα μέτρα που ψήφιζε εκείνη την εποχή η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου για να διαφημίσουν τις πιο μαύρες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας μας. Και όλα αυτά σε μια ιστορική εφημερίδα της ομογένειας με την έγκριση
του νυν υφυπουργού…

ΓΙΑ «ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ» ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Ο Α. ΔΙΑΜΑΤΑΡΗΣ

Τότε ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα προσπάθησε να δικαιολογηθεί για τη συγκεκριμένη ανάρτηση μιλώντας για «ανωτερότητα της δημοκρατίας», για «τριτοκοσμικού τύπου» αντιδράσεις «μιας μικρής, γνωστής μεταξύ τους, ομάδας», ενώ προέτρεψε τους «διάφορους ψευτοπροοδευτικούς», όπως τους αποκάλεσε, «να σταματήσουν τις διαλέξεις ηθικής και δήθεν δημοκρατικής ευαισθησίας».

Αναλυτικά η απάντηση του κ. Διαματάρη το 2013

«Η ανωτερότητα της Δημοκρατίας

Η διαφημιστική καταχώρηση υπέρ της χούντας, που καταχωρήθηκε και φέτος στην εφημερίδα μας, προκάλεσε την αντίδραση μιας μικρής, γνωστής μεταξύ τους, ομάδας αναγνωστών μας -και μη- που διαμαρτυρήθηκαν διαμέσου ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Παραβιάζουν, πάντως, όπως θα έπρεπε να γνωρίζουν – αν έστω και περιστασιακά μας παρακολουθούσαν ανοιχτές πόρτες, όσον αφορά τη θέση της εφημερίδας στο θέμα αυτό.

Ωστόσο, περισσότεροι από αυτούς ήταν οι αναγνώστες μας που το έθεσαν στη σωστή του βάση.

Ευχαριστώ και τους μεν και τους δε που μπήκαν στον κόπο να επικοινωνήσουν μαζί μου. Κάθε επικοινωνία αναγνωστών για οποιοδήποτε θέμα μου είναι πολύτιμη.

Δεν σχολιάζω αντιδράσεις -θετικές ή αρνητικές- αναγνωστών. Για αυτό υπάρχει η στήλη «Επιστολές» στη σελίδα δύο (2) της εφημερίδας, στην οποία δημοσιεύουμε επιστολές των αναγνωστών, στην ελληνική γλώσσα, βέβαια, με ιδιαίτερη ευαισθησία σ’ αυτές που εκφράζουν μια διαφορετική άποψη από ό,τι η εφημερίδα και οι συνεργάτες της.

Ότι κάνω αυτή την εξαίρεση σήμερα οφείλεται και στη λεπτότητα του θέματος αλλά και επειδή θέλω να παρουσιάσω, για μια ακόμα φορά, τη φιλοσοφία που διέπει την έκδοση των δημοσιογραφικών οργάνων του «Εθνικού Κήρυκα», την τιμή και την ευθύνη της έκδοσης και της Διεύθυνσης των οποίων έχω.

1. Ο «Ε.Κ.» δεν έχει την ανάγκη να αποδείξει τη βαθιά αντίθεσή του σε κάθε μορφής απολυταρχικού, μη δημοκρατικού, συστήματος διακυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και της χούντας των Συνταγματαρχών.

2. Ο «Ε.Κ.» διέπεται από τη δυτικού τύπου φιλοσοφία όσον αφορά τον ρόλο του Τύπου. Πιστεύει ότι έχει την υποχρέωση, καθώς και την ευθύνη, να ενημερώνει σφαιρικά τους αναγνώστες του.

3. Ο «Ε.Κ.» είναι διατεθειμένος ακόμα και να αγωνιστεί, αν χρειαστεί, για να προστατεύσει το δικαίωμα εκείνου με τον οποίο διαφωνεί να εκφράσει τη γνώμη του.

4. Η διαφημιστική καταχώρηση, όπως συμβαίνει σε όλες τις εφημερίδες, εκφράζει την άποψη αυτού που την καταχωρεί. Η εφημερίδα δεν έχει καν το νομικό δικαίωμα να αρνηθεί μια διαφημιστική καταχώρηση με το κριτήριο ότι διαφωνεί με το μήνυμά της.

5. Η απόφαση να καταχωρηθεί η συγκεκριμένη διαφήμιση δεν μας ήταν καθόλου ευχάριστη. Είναι όμως σε τέτοιες περιπτώσεις που φαίνεται η ποιότητα του ΜΜΕ, καθώς και η δύναμη και η ανωτερότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Για σκεφτείτε: Θα επέτρεπε ποτέ μια χούντα σε μια εφημερίδα να δημοσιεύσει μια καταχώρηση που ήταν εναντίον της; Ποτέ.

Τέτοιες περιπτώσεις, λοιπόν, αυξάνουν ακόμα περισσότερο την εκτίμηση και τον σεβασμό του πολίτη προς το αγαθό της Δημοκρατίας, που στο τέλος αποτελεί τον μόνο αποτελεσματικό τρόπο προστασίας της και που την επιβεβαιώνουν ως το σοφότερο σύστημα διακυβέρνησης που έχει ανακαλύψει ποτέ ο άνθρωπος.

Mea culpa: Από τεχνικό λάθος απουσίαζε το όνομα του υπεύθυνου της διαφημιστικής καταχώρησης, που το αποκαλύπτω με τη σύμφωνη γνώμη του: Διονύσης Πυλαρινός.

Και για να τελειώνουμε με την υπόθεση αυτή: είναι καιρός να σταματήσουν τις διαλέξεις ηθικής και δήθεν δημοκρατικής ευαισθησίας οι διάφοροι ψευτο – προοδευτικοί.

Εχουμε δει πού μας έχουν οδηγήσει αυτές οι τριτοκοσμικού τύπου αντιδράσεις.

Καιρός να σοβαρευτούμε».

«ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΟΥΝΤΕΣ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»

«Συλλογική ψυχική νόσο» είχε χαρακτηρίσει τον Απρίλιο του 2018, τον αγώνα της Αριστεράς ενάντια στη δικτατορία η νυν υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Συγκεκριμένα, μιλώντας σε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου του Στ. Τσακυράκη με τίτλο «Από πού κι ως πού όλοι οι αγώνες είναι δίκαιοι;» είχε πει κατά λέξη: «Ένα κομμάτι που με ανησυχεί και με προβληματίζει είναι ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχει μια αγιοποίηση του αντιδικτατορικού αγώνα, η οποία ουσιαστικά έγινε επειδή δεν έγινε ο αγώνας όταν έπρεπε να γίνει. Παίρνει διαστάσεις υπερβολής» σημείωσε και συνέχισε: «Το δεύτερο που με προβληματίζει έχει σχέση με την μετατροπή σε βαθιά ψυχική νόσο, η οποία φοβάμαι ότι είναι μια μετατροπή σε μια συλλογική ψυχική νόσο».

«Ακούω συνέχεια ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, ιστορικός αγώνας κι αναρωτιέμαι, για ποια ιστορία μιλάμε;

Ποιος έγραψε αυτή την ιστορία; Ποιοι; Αυτοί που είναι ακριβώς οι ψυχικά νοσούντες;» ανέφερε κατά λέξη και συμπλήρωσε πως η δεξιά «δεν κατάφερε να διαχειριστεί τη νίκη της στον εμφύλιο» και ότι «η αριστερά αδυνατεί να αρθρώσει συνεκτικό λόγο». Αν στα παραπάνω προσθέσουμε τις ακροδεξιές απόψεις που έχουν υιοθετήσει πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ στο παρελθόν, τις πολιτικές ρίζες πολλών από το ακραίο ΛΑΟΣ, τις προτροπές για πυροβολισμούς μεταναστών στα σύνορα αλλά και το …τσεκουράτο παρελθόν κάποιων άλλων, καταλαβαίνουμε πως η σκληρή δεξιά έχει εδραιωθεί για τα καλά στα γαλάζια βουλευτικά και υπουργικά έδρανα…Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien