Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Θα εξετασθεί το μέτρο της αποβολής της ΧΑ από τις συνεδριάσεις της Βουλής

Θα εξετασθεί το μέτρο της αποβολής της ΧΑ από τις συνεδριάσεις της Βουλής

Ένταση σημειώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής με πρωταγωνιστή τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό, ο οποίος εξύβρισε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με φράσεις όπως «λαμόγια», «ανθέλληνες» και «προδότες». Τη στιγμή που ο Γιάννης Λαγός αναφέρθηκε και στον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής λέγοντας υποτιμητικά ότι «έκλαιγε ο Βούτσης» για την επιστολή των Παμμακεδονικών Ενώσεων, λέγοντας ότι οι χρυσαυγίτες μπορούν να κυκλοφορούν στο δρόμο, να μιλούν και να ακούνε τους πολίτες, γιατί δεν είναι «λαμόγια» σαν τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, και επιτέθηκε και στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου λέγοντας ότι θα κάνει γενίτσαρους τα παιδιά, τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ δεν γινόταν παρά να αντιδράσουν στις συνεχείς ύβρεις.

Στον προεδρεύοντα Σπύρο Λυκούδη κατευθύνθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, ζητώντας του να λάβει μέτρα. Την ώρα που ο κ. Ξυδάκης ήταν όρθιος στην αίθουσα, χαρακτήρισε τον Γιάννη Λαγό «υπόδικο», «χιτλερόψυχο», «αρνητή της Δημοκρατίας». «Κάτσε κάτω ρε προδότη! Φύγε από δω ρε!», επέμεινε ο Γιάννης Λαγός.

Ο Σπύρος Λυκούδης κάλεσε τη φρουρά και διέκοψε τη συνεδρίαση, όταν ο Νίκος Ξυδάκης και ο Γιάννης Λαγός βρέθηκαν ανησυχητικά κοντά ο ένας στον άλλο.

Νέο προκλητικό επεισόδιο στη Βουλή από τον χρυσαυγίτη Λαγό

Νέο προκλητικό επεισόδιο στη Βουλή από τον χρυσαυγίτη Λαγόhttps://left.gr/news/neo-proklitiko-epeisodio-sti-voyli-apo-ton-hrysaygiti-lago-diekopi-i-synedriasi

Δημοσιεύτηκε από left.gr στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

Παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση

Να μη ρισκάρουμε να σπάσει ξανά το αυγό του φιδιού και να επαναληφθούν οι εγκληματικές ενέργειες των προηγούμενων ετών, τόνισε ο Ν. Βούτσης.

Παρέμβαση του Ν. Βούτση μετά το επεισόδιο που προκάλεσε βουλευτής της ΧΑ στην Ολομέλεια.

Ν. Βούτσης: Να μη ρισκάρουμε να σπάσει ξανά το αυγό του φιδιού και να επαναληφθούν οι εγκληματικές ενέργειες των προηγούμενων ετώνhttps://left.gr/news/neo-proklitiko-epeisodio-sti-voyli-apo-ton-hrysaygiti-lago-diekopi-i-synedriasi

Δημοσιεύτηκε από left.gr στις Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018

«Αυτό το μίσος με χαρακτηριστικές εκφορές για προδότες και κρεμάλες, δείχνουν στρατηγική έντασης. Αυτή η στρατηγική, για να αποδυναμωθεί δεν θα πρέπει απλώς να περιθωριοποιηθεί και να αποκλειστεί θα πρέπει να καταγγελθεί με όλους του τόνους και όλη την δύναμη από όλο το πολιτικό σύστημα του συνταγματικού τόξου. Χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς τακτικισμούς, οι οποίοι έδειξαν και στην Ευρώπη και στη χώρα μας πού οδηγούν, όταν το αυγό του φιδιού, συνεχώς -με την ατζέντα την οποία αναδεικνύεις και παράγεις- το ζεσταίνεις και του διαμορφώνεις την υπόσταση μιας μεγάλης επικινδυνότητας μέσα στη χώρα» ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της Βουλής.

Ο κ. Βούτσης έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί μέσα στο Κοινοβούλιο και ζήτησε να ακολουθηθεί καταρχάς ο Κανονισμός για τα όσα είπε ο βουλευτής της ΧΑ, Ιω. Λαγός (σ.σ.παραπομπή στην Επιτροπή Δεοντολογίας) και από κει και πέρα παραπομπή -με επίκληση του σχετικού άρθρου του Κανονισμού- για τη συλλογική παρουσία τής Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΧΑ και τον χρόνο που αυτό θα συμβεί (σ.σ. αποβολή από τις συνεδριάσεις).

«Οι αναφορές αυτές, φαίνεται ότι αποτελούν συνέχιση μιας στρατηγικής έντασης, επίθεσης, διχασμού, μισαλλοδοξίας και επικινδυνότητας στις διεθνείς σχέσεις της χώρας, τις οποίες δυναμιτίζουν με τις δηλώσεις τους, έτσι ώστε να δημιουργούν τα αντισώματα και να ανατροφοδοτείται μία ένταση με τις πιο ακραίες δυνάμεις γκρίζων και άλλων πολύχρωμων λύκων στη γείτονα χώρα, αυτά όλα θα πρέπει να αποκαλυφθούν, να στηλιτευτούν, να απομονωθούν και να κολασθούν με τον πιο αυστηρό τρόπο από τον Κανονισμό της Βουλής, αλλά και στον δημόσιο λόγο», ανέφερε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής. Συνέχισε, λέγοντας πως «αυτό πρέπει να μας συνέχει όλους ως καθήκον. Εάν δεν το κάνουμε εμείς εδώ δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος, είτε σε απομονωμένες δικαστικές αίθουσες της περιφέρειας, είτε σε κωμοπόλεις και δήμους, είτε σε δρόμους όταν υπάρχουν αυτά τα χαρακτηριστικά κι αυτές οι νοοτροπίες».

Εξάλλου, ο πρόεδρος της Βουλής, αποκάλυψε ένα ακόμη επεισόδιο που διαδραματίστηκε προ ολίγων ωρών, όταν η σύζυγος στελέχους της ΧΑ, μέσα στην Βουλή, παίρνοντας τα παιδιά της από τον παιδικό σταθμό, εξύβρισε κατά τον χειρότερο τρόπο, και με απίστευτες ύβρεις, παρόντων πολλών ανθρώπων, τον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Βούτσης, το επεισόδιο αυτό, δεν έγινε γνωστό, «η Δημοκρατία λειτουργεί με τρόπο παιδαγωγικό, αποτρεπτικό και ανεκτικό αλλά ταυτοχρόνως και αυστηρό», δεδομένου ότι η κυρία αναγνώρισε την ευθύνη της και ζήτησε συγγνώμη ενώ ο ίδιος ο κ. Ζεϊμπέκ αποδέχθηκε τη συγγνώμη της.

«Αν αυτά συμβαίνουν εδώ μέσα, που είμαστε πολλαπλώς προστατευμένοι -όχι μόνο με ασυλίες- τι συμβαίνει έξω και τι θα συμβεί, αν από δω φύγει το σήμα ότι δεν πειράζει και λέμε μια κουβέντα παραπάνω. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να γίνονται αυτά μέσα στην κοινωνία και στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, στα προσφυγικά κέντρα. Αυτή η απόλυτα συνειδητή υπονόμευση των σχέσεων της χώρας ώστε να οδηγηθούμε σε εκρηκτικές καταστάσεις και να ανατροφοδοτείται η ένταση, πρέπει να σταματήσει. Και πρέπει να σταματήσει από εδώ μέσα. Και πρέπει να είμαστε όλοι σύμφωνοι σε αυτή την εξέλιξη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

«Εμείς, όπως οφείλουμε τους δίνουμε το περιθώριο, εκείνοι όμως κάθε φορά που πιάνουν μικρόφωνο -ενδεχομένως γιατί θεωρούν ότι έρχονται σε επαφή με άλλα ακραία στοιχεία ή διχοτομούν άλλες παρατάξεις που αμφιταλαντεύονται σε αυτή τη φάση, είναι δικαίωμά τους- εκφράζουν λόγο μίσους και δεν θα το ανεχθούμε. Αυτό το μήνυμα πρέπει να φύγει από δω μέσα» κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες χυδαιότητες του Γ. Λαγού αναφέρει:

Το νέο φασιστικό παραλήρημα του υπόδικου Γ. Λαγού από το βήμα της Βουλής αποδεικνύει ότι η χυδαιότητα και η νοοτροπία υποκόσμου είναι σύμφυτη με τους νεοναζί βουλευτές της εγκληματικής οργάνωσης που παρουσιάζεται ως κόμμα.

Όλα τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά κόμματα οφείλουν να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιου είδους συμπεριφορές και πρακτικές, και να απαιτήσουν την εφαρμογή όλων των προβλεπόμενων από τον Κανονισμό της Βουλής μέτρων εναντίον του χρυσαυγίτη βουλευτή.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien