Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σπυράκη: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό

Σπυράκη: Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό

Αναλυτικά η ενημέρωση από την Πειραιώς για όσα δήλωσε η Μαρία Σπυράκη στους εκπροσώπους του τύπου:

1. Σκοπιανό
Ο κ. Τσίπρας αποδέχθηκε στις Πρέσπες μια κακή συμφωνία. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι πληγωμένη που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν σεβάστηκε τις ευαισθησίες της. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αποδέχτηκε ό,τι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε έως τώρα δεχθεί από τότε που προέκυψε το ζήτημα. Δηλαδή Μακεδονικό Έθνος και Μακεδονική γλώσσα. Η Ν.Δ. δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή οι κ. Τσίπρας και Καμμένος.

2. Eurogroup
Σε ό,τι αφορά το Eurogroup η Ν.Δ. όπως γνωρίζετε εργάζεται για την καλύτερη δυνατή λύση για το χρέος. Τις τελευταίες ημέρες ο κ. Μητσοτάκης συνάντησε κατά σειρά τον κ. Ντομπρόφσκις, τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν, τον κ. Ρέγκλινγκ, τον επικεφαλής του ESM, είχε επαφές στο ΕΛΚ όπου επανέλαβε και δημόσια ότι απαιτείται μια γενναία ρύθμιση για το χρέος. Αυτό δεν σημαίνει ότι το 4ο μνημόνιο δεν είναι εδώ. Με ένα αυστηρό πλαίσιο επιτήρησης και με πολύ βαριά μέτρα. Άλλωστε για να θυμηθούμε, το 3ο Ελληνικό πρόγραμμα το οποίο ολοκληρώνεται και για το οποίο η Κυβέρνηση επιχαίρει δεν επιβλήθηκε παρά μόνο γιατί είχαμε το τραγικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Η Ελλάδα, όπως όλοι οι διεθνείς παίκτες επισημαίνουν, θα είχε βγει από το πρόγραμμα, θα είχε προχωρήσει χωρίς πρόγραμμα αν δεν είχε ανακοπεί η ανάκαμψη της το πρώτο εξάμηνο του 2015.

3. Κουφοντίνας
Είδαμε την υποδοχή του τρομοκράτη από τον επικεφαλής του Ρουβίκωνα. Η ΝΔ δηλώνει ότι ο νόμος θα αλλάξει. Άνθρωποι που έχουν προβεί σε τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις δεν πρέπει να παίρνουν άδεια. Ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει παραδώσει το περίστροφο του και τη γραφομηχανή της 17Ν. Ο Δ. Κουφοντίνας δεν έχει μετανιώσει ποτέ για τις πράξεις του.

Β. Σημεία από τις απαντήσεις στις ερωτήσεις των Πολιτικών Συντακτών

1. Για τη στάση της Ν.Δ. ως προς τη συμφωνία, αν είναι αυτή στην Κυβέρνηση
Στο άρθρο 4 στη παράγραφο Ζ επισημαίνεται ότι οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να φέρουν χωρίς καθυστέρηση τη συμφωνία που υπέγραψαν τα κοινοβούλια τους και σας διαβάζω λέξη προς λέξη: «Μόλις η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας γνωστοποιήσει την ολοκλήρωση των Συνταγματικών τροποποιήσεων και όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών προκειμένου να τεθεί σε ισχύ η παρούσα συμφωνία η Ελλάδα θα κυρώσει χωρίς καθυστέρηση τη παρούσα συμφωνία». Επαναλαμβάνω ότι η ΝΔ δεν θα κυρώσει τη συμφωνία που υποχρεούνται να φέρουν στη Βουλή οι κ. Τσίπρας και Καμμένος. Εμείς θα κάνουμε την επόμενη ημέρα το καλύτερο δυνατό για τη χώρα.

2. Για το δημοσίευμα της FAZ
Ο κ. Μητσοτάκης λέει στο εσωτερικό, ό,τι ακριβώς λέει και στο εξωτερικό. Λέει στο εξωτερικό, ό,τι ακριβώς λέει και στο εσωτερικό. Και η στάση του κ. Μητσοτάκη είναι σαφής και ξεκάθαρη. Ήδη απάντησα δημόσια στο δημοσιογράφο της FAZ καλώντας τον να ελέγξει τις πηγές του.

3. Για τα επεισόδια και τις αντιδράσεις σε βάρος κυβερνητικών στελεχών
Η Ν.Δ. καταδικάζει όλες τις εκδηλώσεις της βίας, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχονται. Σεβόμαστε τις διαμαρτυρίες των πολιτών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν δείχνουμε ανοχή στη βία σε οποιαδήποτε μορφή της.

4. Για τη στάση των εταίρων της χώρας στο εξωτερικό και τη στάση της Ν.Δ. στο ονοματολογικό
Αν η κυβέρνηση Καραμανλή στο Βουκουρέστι είχε αποδεχθεί την είσοδο της γειτονικής χώρας με την ονομασία FYROM στο ΝΑΤΟ, όλοι θα χειροκροτούσαν. Είμαστε εδώ ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ως μια πολιτική δύναμη που έχει σηματοδοτήσει την ιστορία της Ελλάδα για να υπερασπιστούμε το εθνικό συμφέρον.

5. Θα είστε στη βουλή για να καταψηφίσετε τη συμφωνία;
Προφανώς και θα είμαστε στη Βουλή.

6. Για τις δηλώσεις του κ. Σγουρίδη
Η Ν.Δ. κατέθεσε την πρόταση δυσπιστίας για να προλάβει τα αποτελέσματα, τα οποία παράγει η υπογραφή της συμφωνίας. Προχώρησε στην πρόταση δυσπιστίας προκειμένου οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού να τοποθετηθούν επ’ αυτής. Οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού τοποθετήθηκαν. Όλα τα υπόλοιπα είναι ένα θέμα που οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού καλούνται να λύσουν μεταξύ τους. Οι βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, υπέγραψαν χέρι-χέρι αυτή τη συμφωνία, που δημιουργεί τετελεσμένα.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien