Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Κουρουμπλής στο Θέμα fm: Ακολουθούμε έναν ρεαλιστικό δρόμο για να βγει η χώρα από τη μέγγενη

Κουρουμπλής στο Θέμα fm: Ακολουθούμε έναν ρεαλιστικό δρόμο για να βγει η χώρα από τη μέγγενη

Συνέντευξη για θέματα της επικαιρότητας έδωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Ναυτιλίας. Ο κ. Κουρουμπλής μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ fm.

Αναλυτικά ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε:

Για τις δήθεν με νόμο προσλήψεις στον ΟΛΠ

Έκανα μία δήλωση στη Βουλή και νομίζω ότι αυτή η ιστορία έπρεπε να κλείσει εκεί, δεν είναι έτσι τα πράγματα κύριε Χιώτη. Είναι 4 άτομα, μην χρεώνετε στον Δρίτσα τέτοια πράγματα, δεν είναι τέτοιος. Είναι μια τροπολογία, που αφορά ένα υπόλοιπο αριθμού ανθρώπων που δικαιούνταν να διοριστούν στον ΟΛΠ, αλλά τελικώς θα διοριστούν στο Δημόσιο. Δεν έχουν καμία σχέση με τον ΟΛΠ, ο οποίος τώρα είναι μια ιδιωτική επιχείρηση. Ήταν δημόσια επιχείρηση. Επειδή δικαιούνταν οι άνθρωποι αυτοί να διοριστούν, θα πάνε σε Υπηρεσίες στο Δημόσιο. Και μάλιστα, είχα πει αν είναι ειδικότητες που τις χρειάζομαι για την Υπηρεσία εδώ, την Επιθεώρηση, να έρχονταν εδώ. Αλλά δεν είναι τέτοιες ειδικότητες. Εγώ, ήθελα, ναυπηγούς, μηχανικούς τέτοιες ειδικότητες. Νομίζω είναι άνθρακας, ο θησαυρός. Δεν θα πάνε στον ΟΛΠ. Το τονίζω κατηγορηματικά.

Για τις μετατάξεις

Πράγματι εξεδήλωσαν ενδιαφέρον περίπου 500 άτομα. Εγώ πιστεύω ότι στο τέλος θα είναι πάρα πολύ λίγοι, γιατί όλοι αυτοί που θα φύγουν από τον ΟΛΠ, όπου τους έχουμε εξασφαλίσει με βάση τη σύμβαση παραχώρησης και αυτό τουλάχιστον πρέπει να μας το αναγνωρίζετε και στη Θεσσαλονίκη και εδώ. Δηλαδή η διαπραγμάτευση είχε θετικό αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους και για αυτό δεν άνοιξε μύτη. Κρατήθηκαν οι μισθοί τους και τα δικαιώματα τους σε ένα πολύ καλό επίπεδο. Εάν όσοι φύγουν με μετάταξη πάνε στο Δημόσιο, θα ξεκινήσουν σαν να είναι νέοι υπάλληλοι, των 700€. Για αυτό πιστεύω ότι στο τέλος, θα είναι πολύ λίγοι αυτοί που θα επιλέξουν την μετάταξη. Αυτό πιστεύω εγώ, τώρα από εκεί και πέρα είναι θέμα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, να προχωρήσει την διαδικασία αυτή.

Για τις διαφορετικές απόψεις στο ΣΥΡΙΖΑ, περί της πώλησης όπλων στη Σ. Αραβία

Λοιπόν κοίταξε να σου πω, καταρχάς ο ΣΥΡΙΖΑ διακρίνεται για την κουλτούρα που έχει και να σου πω και το ΠΑΣΟΚ την είχε, υπήρχε δηλαδή η δυνατότητα να κυκλοφορούν και διαφορετικές απόψεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ένας λόχος εφόδου που όλοι πρέπει να συντασσόμαστε στην ίδια γραμμή, υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Προσωπικότητες είναι ο καθένας. Όσο για την πώληση όπλων είναι μια διαδικασία που την συνηθίζει το Υπουργείο Άμυνας. Πολλές φορές βλήματα, ακόμη και ελικόπτερα που η Ελλάδα δεν τα χρειάζεται ή είναι παλιά, …..τα πουλάνε σε διάφορες χώρες. Τη Δευτέρα θα δοθούν σαφείς εξηγήσεις από διάφορες πλευρές, θα είναι και ο Πρωθυπουργός και νομίζω ότι θα κλείσει το θέμα.

Αλλά θα ανοίξουν άλλα θέματα όλα αυτά που έγιναν με τα απόρρητα έγγραφα. Δεν λέω για ποινικά θέματα λέω για πολιτικά. Η αίσθησή μου είναι ότι κάτι θα βγει από αυτή την ιστορία, που άνοιξε με άλλο στόχο και αλλού νομίζω θα πάει. Λέω ότι αυτά τα έγγραφα που ήρθαν στην επιφάνεια, είναι παλιές υποθέσεις. Βέβαια άμα δεν αποσαφηνιστεί μπορεί να είναι τίποτα σίγουρο; Αυτή η ιστορία με τα μυστικά έγγραφα μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια παλιές ιστορίες.

Η τωρινή πώληση όπλων είναι μια γνωστή ιστορία. Δε νομίζω ότι υπάρχει κάτι διαφορετικό, αλλά στην τελική ανάλυση αν η Νέα Δημοκρατία και η αντιπολίτευση έχουν κάποια στοιχεία τη Δευτέρα θα τα θέσουν. Εγώ πιστεύω ότι ο Υπουργός λέει την αλήθεια. Αυτό πιστεύω και το πιστεύω, δεν το λέω γιατί είναι συνάδελφος, αλλά γιατί δεν έχει κανένα άλλο λόγο. Αυτή η πρακτική, το να πωλούνται βλήματα που δεν τα χρειάζεται ο Ελληνικός Στρατός, δεν είναι τωρινή πρακτική. Είναι παλαιά πρακτική. Μπορεί να μην υπήρξα υπουργός Άμυνας, αλλά όλα αυτά τα χρόνια ακούω ότι γίνονται τέτοιες πωλήσει. Ξέρω ότι υπάρχουν κατά καιρούς τέτοιου είδους κινήσεις. Αν υπάρχει κάποιο στοιχείο διαφορετικό θα μας το πει και η αντιπολίτευση.

Για τον προϋπολογισμό

Εγώ στη ζωή μου έμαθα να είμαι ρεαλιστής, σήμερα υπάρχει μια πραγματικότητα που λέει: ή ακολουθείτε αυτό το δρόμο και βγαίνετε από τη μέγγενη -για την οποία θέλω να σας πω εν παρενθέσει ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πολιτικές ευθύνες γιατί μπήκε ή χώρα σε αυτή τη περιπέτεια και από τον Κώστα Καραμανλή και από το Γιώργο Παπανδρέου, γιατί πρέπει να είμαστε σαφείς και ειλικρινείς. Η χώρα λοιπόν κάπως πρέπει να βγει από τη μέγγενη. Δε μπορεί να βγει με τους όρους που θέλει ο καθένας μας και νομίζω ότι η Κυβέρνηση ακολουθεί έναν ρεαλιστικό δρόμο. Δεν αντιλαμβανόμαστε εμείς ότι υπάρχουν δυσκολίες;
Με κατηγορούν για μια μεγάλη τροπολογία. Με αυτήν όμως αποκαθιστούμε, εν μέρει, εγώ δεν λέω πλήρως, το επίδομα σίτισις των παιδιών στις ΑΕΝ. Δίνουμε 600 € ευρώ στον καθένα. Θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον χίλια διακόσια ευρώ το επίδομα. Αλλά ξεκίνησα την αποκατάσταση. Ο προϋπολογισμός δεν είναι αυτός που θέλουμε, πράγματι δεν είναι αυτός που θέλουμε. Αλλά στα περιθώρια που έχουμε κινούμαστε και θα κριθούμε στο τέλος της τετραετίας. Με ότι έργο έχουμε κάνει, μικρό και μεγάλο, ο Ελληνικός λαός θα αποφασίσει.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Θεωρώ ότι είναι λάθος να κάνουμε εκλογές πριν το ’19 και να σας πω το σκεπτικό μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε τα μέτρα του ’19, θα ήταν λάθος ή θα υπέκρυπτε σκοπιμότητα που δε θα τον δικαιώσει να κάνει εκλογές πιο νωρίς. Αυτή είναι η προσωπική μου εκτίμηση. Εκλογές θα πρέπει να γίνουν στο τέλος της τετραετίας, να υλοποιήσουμε τα μέτρα, εμείς τα ψηφίσαμε, να πούμε στον Ελληνικό λαό με καθαρό τρόπο, ότι αυτά τα μέτρα έπρεπε να ψηφίσουμε για να βοηθήσουμε τη Χώρα να βγει από αυτή την κατάσταση και ο Ελληνικός λαός να κρίνει, καθαρά και τίμια.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien