Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Άδειασμα Μητσοτάκη σε Παπαδημητρίου και στήριξη σε Καραμανλή

Άδειασμα Μητσοτάκη σε Παπαδημητρίου και στήριξη σε Καραμανλή

Από το News247

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορούσε τη Νέα Δημοκρατία ότι σχεδιάζει πιστοληπτική γραμμή άρα νέο μνημόνιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στον Alpha άδειαζε τον υποψήφιο βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου, που είχε κάνει τις σχετικές δηλώσεις, θέλοντας να βάλει οριστικό τέλος στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον κ.Παπαδημητρίου είχαν αδειάσει νωρίτερα ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση ουδέποτε έχει μιλήσει για πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ο κ.Μητσοτάκης όμως απάντησε για πρώτη φορά και στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ κατά του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό. Υπενθύμισε ότι ο κ.Καραμανλής είπε το όχι στο Βουκουρέστι, ενώ κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι είπε ναι σε όλα με τη συμφωνία των Πρεσπών και μάλιστα ότι είχε ήδη δρομολογήσει συναλλαγή για το Σκοπιανό από το 2015 κατόπιν αιτήματος του απερχόμενου προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

“Οι επιστολές που διάφορα λαγωνικά ανακάλυψαν ήταν γνωστές και δημοσιευμένες στον τύπο από το 2005. Σημασία έχει όμως τι έγινε μετά και αυτό που έγινε είναι ότι το 2008 μία κυβέρνηση μπροστά σε αφόρητες διεθνείς πιέσεις μπλόκαρε την είσοδο των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ουσία κράτησε μία υπεύθυνη εθνική στάση, την οποία ο κ.Τσίπρας μόνος του, για δικούς του λόγους, ακύρωσε” είπε χαρακτηριστικά ο κ.Μητσοτάκης, ο οποιος δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι χθες για το θέμα, το οποιο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει σε κομβικό στοιχείο της προεκλογικής του εκστρατείας και με διαφημιστικό σποτ, επιχειρώντας προφανώς να ανακόψει τις επιστροφές ψηφοφόρων εκ δεξιών στη ΝΔ και άρα τη δυνατότητα αυτοδυναμίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε στο ΣΥΡΙΖΑ και για την οικονομία, δείχνοντας όμως εξαρχής ότι δεν είναι διατεθειμένος να αποκλίνει από τη λογική πως δε θα δώσει υποσχέσεις για τις οποίες δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια. Επέμεινε βέβαια στην ατζέντα μείωσης των φόρων, που κατά την αξιωματική αντιπολίτευση εξάλλου είναι αναγκαίες για την ανάπτυξη. Αλλά ταυτόχρονα είπε ότι θα δοθεί ένα μόνιμο επίδομα στήριξης στους συνταξιούχους από το Δεκέμβριο του 2020 (καθώς εφέτος έχει ήδη δοθεί και δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος όπως εξήγησε), εφόσον επιτευχθούν οι στόχοι, εκτιμώντας ότι ο στόχος για ανάπτυξη 4% είναι εφικτός.
Δεν έκρυψε την ενόχληση του για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του όσον αφορά τα εργασιακά.

“Δεν είμαι διατεθειμένος να απαντώ σε μία προπαγάνδα fake news του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένει να βάζει στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει”, ειπε χαρακτηριστικά. Επανέλαβε ότι μίλησε για επταήμερη λειτουργία και όχι επταήμερη εργασίας, φέρνοντας ξανά το παράδειγμα της Παπαστράτος. Εκτίμησε δε ότι εφόσον υπάρχει “δυνατό επιχειρησιακό σωματείο” και καλή κλαδική σύμβαση, δεν υπάρχει φόβος εκβιασμών από την πλευρά των εργοδοτών, καθώς εξέφρασε την άποψη ότι μία τέτοια σύμβαση υπογράφεται με τη σύμφωνη γνώμη του εργαζομένου και πρόσθεσε: “Εαν πάτε σε αυτές τις εταιρείες οι εργαζόμενοι είναι ευχαριστημένοι, εάν δεν ήταν ευχαριστημένοι δεν θα υπέγραφαν”. Έφερε δε ως παράδειγμα την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων, η οποια εφαρμόζεται σε όλο τον κλάδο.

Ο κ.Μητσοτάκης έδωσε άλλωστε γενικότερα το δικό του ιδεολογικό στίγμα, δίνοντας έμφαση στην κατάργηση του ασύλου κατά το μοντέλο του νομου Διαμαντοπούλου του 2011 και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας και σε πανεπιστήμια υπό κατάληψη, επαναλαμβάνοντας ότι θα προχωρήσει σε σημειακές αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και ανακοινώνοντας ότι οι φυλακές θα περάσουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από το υπουργείο Δικαιοσύνης, με επιχείρημα τους θανάτους κρατουμένων και την αδυναμία του Δικαιοσύνης να επιβάλλει την τάξη στις φυλακές.

Επανέλαβε τέλος την απόφαση του για ιδιωτικό managment στα δημόσια νοσοκομεία, δείχνοντας μάλιστα ότι εξετάζει πλαφόν στον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων και στη συνταγογράφηση, με γνώμονα την αποφυγή της σπατάλης. “Δεν πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα στις εξετάσεις; Πρέπει να κάνουμε το μεγαλύτερο αριθμό μαγνητικών τομογραφιών στην Ευρώπη; Γιατί δεν πρέπει να ελέγχουμε τη συνταγογράφηση και τις διαγνωστικές εξετάσεις; Δεν μπορούμε να κάνουμε μαγνητική για ψύλλου πήδημα” είπε χαρακτηριστικά.



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien