Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Οι δικαιολογίες της Ν.Δ. για τη στάση της στο θέμα των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Οι δικαιολογίες της Ν.Δ. για τη στάση της στο θέμα των Ελλήνων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Την ώρα που όλα τα κόμματα συμφωνούσαν στην Ολομέλεια της Βουλής με την τροπολογία Μηταφίδη για την απόδοση ιθαγένειας σε κατιόντες συγγενείς Ελλήνων Εβραίων που την απώλεσαν την περίοδο της Κατοχής, η Ν.Δ. άλλαξε την αρχικά θετική της στάση και τελικά ψήφισε «παρών», συμπλέοντας ουσιαστικά με τη Χρυσή Αυγή

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Για μία ακόμα φορά, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Το Κόμμα που συγκυβερνά με τον γνωστό για τα αντισημιτικά του σχόλια, κ. Καμμένο, κάνει κήρυγμα περί αντισημιτισμού. Θράσος χωρίς μέτρο…

Το ζήτημα της υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει ρυθμιστεί, κατά μείζονα τρόπο, από νόμο του 2011, επί υπουργίας κ. Χάρη Καστανίδη, τον οποίο είχε υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά στην χθεσινή τροπολογία, η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μια αναφορά θα κάνω, απλώς για να ξέρουν τη στάση μας, για την τροπολογία που έχει καταθέσει – και ευτυχώς είναι και παρών εδώ – ο κ. Μηταφίδης. Επειδή, σε εμάς τουλάχιστον, δεν έχει έρθει εις γνώσιν μας κάποια θεσμική πρόταση από πλευράς της εβραϊκής κοινότητας ή από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πρέπει πραγματικά να μας πείτε γι’ αυτό, για να μη βρεθεί κανείς κακοπροαίρετος να πει ότι είναι «φωτογραφική» η συγκεκριμένη τροπολογία”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Έγινε σε συνεργασία με την ισραηλινή κοινότητα…”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Εντάξει, απλώς, σαν παράταξη, δεν μας έχει έρθει. Εμείς θα είμαστε θετικοί, εφόσον υπάρχει αυτό το θεσμικό αίτημα”.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Και είναι και αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης”.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μάλιστα, εντάξει. Ύστερα απ’ αυτήν τη διευκρίνιση, εμείς είμαστε θετικοί».

Ωστόσο, μέσα σε ένα κυκεώνα τροπολογιών της κυβέρνησης και των στελεχών της, η ψήφος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής, κατεγράφη ως παρών, παρά τη σαφώς διατυπωμένη σύμφωνη γνώμη της.

Τέλος, αφού θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνη που αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ το 1990 – σε αντίθεση με τα Κόμματα της Αριστεράς της εποχής εκείνης – να επισημάνουμε ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.»

Tags:



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien