Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Τη μη μείωση του αφορολόγητου προαναγέλει ο Τζανακόπουλος

Τη μη μείωση του αφορολόγητου προαναγέλει ο Τζανακόπουλος

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι επί 1,5 χρόνο η αντιπολίτευση θεωρούσε δεδομένη την μείωση των συντάξεων, μέτρο που εν τέλει ακυρώθηκε. «Θα έλεγα να μην βάζουν τα λεφτά τους στο στοίχημα της μείωσης του αφορολογήτου το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ» πρόσθεσε αφήνοντας να εννοηθεί πως η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να μην εφαρμοστεί το μέτρο.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Μας λέγανε ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών σήμερα ότι αναδιαμορφώνουμε τον κατώτατο μισθό για τον ίδιο λόγο. Αυτά όλα δεν αναδεικνύουν τίποτε άλλο παρά τη σύγχυση και το αδιέξοδό τους. Ο ίδιος ο νόμος λέει ότι ο κατώτατος μισθός αναδιαμορφώνεται στο 2ο 15νθήμερο του Ιανουαρίου. Νομίζω το μόνο που μένει είναι να μας πουν και ότι ακυρώσαμε το μέτρο της περικοπής των συντάξεων για να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό.

Τα περί του ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα εξανεμιστεί με την μείωση του αφορολόγητου μοιάζουν με déjà vu. Επί 1,5 χρόνο μας έλεγαν ότι οδεύουμε στην περικοπή των συντάξεων και συμπέραιναν ότι δεν έχουμε βγει από τα μνημόνια. Νομίζω ότι η ίδια απάντηση που δόθηκε με την ακύρωση του μέτρου των συντάξεων είναι και εδώ η πιο πιθανή. Φαίνεται ότι η ελληνική οικονομία επιτυγχάνει τα πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς την υλοποίηση οποιουδήποτε νέου μέτρου. Επομένως θα έλεγα να μη βάζουν τα λεφτά τους στο στοίχημα για την μείωση του αφορολογήτου.

ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ

Η κυβέρνηση έχει μπροστά της 8 μήνες και έχει συγκεκριμένο σχέδιο και πρωτοβουλίες: να ολοκληρώσουμε τη συνταγματική αναθεώρηση, να συνεχίσουμε το διάλογο με την Εκκλησία, να προχωρήσουμε σε μέτρα που αφορούν την ελάφρυνση των χρεωμένων επιχειρήσεων και νοικοκυριών, να προχωρήσουμε στο νομοσχέδιο που αφορά την προστασία της α΄κατοικίας. Με αυτό το έργο ασχολούμαστε και όχι με τις ημερομηνίες των εκλογών. Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία.

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Το πλαίσιο διεξαγωγής των ευρωεκλογών δεν είναι καθόλου χαλαρό όπως συνηθίζεται να λέγεται. Τα διακυβεύματα δεν μοιάζουν με προηγούμενες ευρωεκλογικές μάχες αντιθέτως εδώ παίζεται το μέλλον της ΕΕ και θα κριθεί κατά πόσον η Αριστερά θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί με την ακροδεξιά και να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. Οι δυνάμεις της Αριστεράς θα πρέπει να δώσουν μια μάχη απέναντι στον σκοταδισμό και τη μισαλλοδοξία.

ΚΕΝΤΡΟΑΣΡΙΣΤΕΡΑ

Κάποια στελέχη του ΚΙΝΑΛ θεωρούν ότι περίπου ο προοδευτικός κόσμος τους χρωστάει και πως δεν επιτρέπεται κανείς να κάνει πολιτική με όρους αρχών, αξιών και ιδεών διότι κινδυνεύουν να χάσουν τους πολίτες που τους στηρίζουν και που κατά τη δική τους αντίληψη τους ανήκουν.

Το ΚΙΝΑΛ όμως αποφάσισε να πάρει το μέρος που δεν αντιστοιχεί στη δική τους πολιτική παράδοση. Αποφάσισαν να μην στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και να υιοθετήσουν τα επιχειρήματα που γεννήθηκαν στο δεξιό άκρο του πολιτικού φάσματος.

Αυτό έδρασε καταλυτικά για έναν κόσμο της κεντροαριστεράς που δεν μπορεί να δει τον εαυτό του σε έναν τέτοιο πολιτικό φορέα. Αυτό πυροδότησε ένα διάλογο, δημιούργησε ένα μέτωπο σθεναρής στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών και δημιουργεί όρους και προϋποθέσεις για έναν ευρύτερο διάλογο για πολιτικές συγκλίσεις και για άλλα σημεία όπως η αγορά εργασίας, η στρατηγική για την οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, η οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Τυπικά ο κος Ζάεφ έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το πρόσφατο συνταγματικό όνομα της χώρας του μέχρι να ολοκληρωθούν συγκεκριμένες διαδικαστικές και τυπικές ενέργειες. Νομίζω ότι οι γείτονές μας θα επιδείξουν καλή θέληση όπως έκαναν και στο παρελθόν. Βρισκόμαστε σε μια απολύτως μεταβατική περίοδο. Μέρα με τη μέρα όλοι θα ευθυγραμμιστούν με τα όσα επιβάλλει η Συμφωνία των Πρεσπών.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien