Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > Πρόγραμμα των «Ανοιχτών Οριζόντων για τη Σύρο» σχετικά με τον αθλητισμό

Πρόγραμμα των «Ανοιχτών Οριζόντων για τη Σύρο» σχετικά με τον αθλητισμό

Μια από τις βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού μας είναι η ανάπτυξη και αξιοποίηση του αθλητισμού προς όφελος των κατοίκων του νησιού μας αλλά και προς όφελος του τόπου μας από τον αθλητικό τουρισμό. Επιδίωξή μας είναι η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με ενώσεις, συλλόγους και ακαδημίες, καθώς και με θεσμικούς φορείς, ώστε να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι άξονες του προγράμματός μας σχετικά με τον αθλητισμό κινούνται στα παρακάτω:

Διεύρυνση της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου μας με εκπροσώπηση συλλόγων και νεολαίας, καθώς και δημιουργία αθλητικής συνέλευσης με συμμετοχή φορέων και ομάδων του νησιού.

Διαφανής και δίκαιη επιχορήγηση των ομάδων στο τέλος κάθε χρονιάς, με κριτήρια που θα αξιολογούν τα ανταποδοτικά οφέλη προς την κοινωνία και σκοπό τη συντήρηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Στήριξη στην ομάδα βόλεϊ του Φοίνικα Σύρου που εκπροσωπεί με τον καλύτερο τρόπο το νησί μας στην Α΄ εθνική κατηγορία και αξιοποίηση του τηλεοπτικού χρόνου των αγώνων του, με σκοπό την προβολή του νησιού.

Υλοποίηση προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού (εργασιακά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ) καθώς και προώθηση προγραμμάτων εκγύμνασης ΑΜΕΑ, ηλικιωμένων, γυναικών κλπ.

Άμεση υλοποίηση της αποκατάστασης του σταδίου-προπονητηρίου των Πευκακίων και αξιοποίησή του με σύγχρονο κανονισμό λειτουργίας.

Αποκατάσταση των φθορών στην Α΄ Αίθουσα (μπάσκετ) του Αθλητικού Κέντρου ώστε να υπάρχει εύρυθμη λειτουργία μέχρι να υλοποιηθεί η μελέτη αποκατάστασής του.

Ολοκλήρωση του έργου στην Β’ Αίθουσα (βόλεϊ) του Αθλητικού Κέντρου, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης η οποία ήδη εκπονείται.

Αναζήτηση χώρου, σε συνεργασία με τον σκοπευτικό όμιλο, για δημιουργία σκοπευτηρίου.

Συνεργασία με τον όμιλο αντισφαίρισης για την υλοποίηση υπάρχουσας μελέτης που αφορά την βελτίωση των γηπέδων τέννις.

Δημιουργία τουρνουά ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ κατηγορίας παμπαίδων, σε συνεργασία με τις ενώσεις και τις ακαδημίες του νησιού.

Υποστήριξη και συνδιοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ παλαίμαχων αθλητών, σε συνεργασία με τους υπάρχοντες συλλόγους παλαίμαχων και βετεράνων αθλητών.

Έρευνα εναλλακτικών μορφών θέρμανσης της πισίνας του κολυμβητηρίου, με σκοπό την μέγιστη χρονική διάρκεια λειτουργίας του. Επίσης, έρευνα και μελέτη για κατασκευή στεγάστρου της πισίνας.

Στήριξη και συνεργασία με τους συλλόγους του νησιού για την αναβάθμιση των αθλητικών διοργανώσεων, όπως κολυμβητικούς αγώνες και αγώνες πόλο, ιστιοπλοϊκούς αγώνες, δρομικούς αγώνες, ποδηλατικούς γύρους, τουρνουά τένις, beach volley, tae kwo do, μηχανοκίνητου αθλητισμού, paint ball, τρίαθλο, άκουαθλο, Agean ball, κ.α.

Δημιουργία κέντρου αθλητικής ιστορίας του νησιού.

Καθιέρωση της ετήσιας ημέρας αθλητή, όπου κάθε Ιανουάριο, σε ειδική εκδήλωση στο Θέατρο Απόλλων, θα τιμώνται από τον Δήμο μας οι αθλητές απ΄ όλα τα αθλήματα που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά με τις επιδόσεις ή τις διακρίσεις τους. Οι τιμώμενοι θα ψηφίζονται από την αθλητική συνέλευση στο τέλος κάθε χρόνου.

«Δωρεάν αθλητισμός για όλους». Ένας στόχος για τον οποίο θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια με όρους διαφάνειας, δικαιοσύνης και χρηστής οικονομικής διαχείρισης προκειμένου να διατηρηθεί η ελεύθερη πρόσβαση των ομάδων και πολιτών στους δημοτικούς αθλητικούς χώρους.

Συνεργασία κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου με τους αθλητικούς συλλόγους ώστε, με ανάλογη επιδότησή τους, να αθλούνται δωρεάν νέοι και νέες που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως π.χ. άποροι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, κλπ.

Ανανέωση χρησιδανείου γηπέδου ποδοσφαίρου του Δήμου μας με την ΕΠΣ Κυκλάδων και σύσταση κοινής επιτροπής παρακολούθησης της σύμβασης, καθώς και διαχείρισης των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Άμεση συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ολοκλήρωση των βελτιώσεων των αθλητικών υποδομών που ήδη έχουν εξαγγελθεί (Πάγος, Βάρη, Καμίνια και κολυμβητήριο Ερμούπολης).

Μελέτη, διερεύνηση, αξιολόγηση ωφελειών-κόστους, προτάσεων για την εξέταση πιθανότητας μελλοντικής σταδιακής μετεγκατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων, με δημιουργία νέων, οικονομικότερων και σύγχρονων αθλητικών υποδομών που θα ανταποκρίνονται στις μελλοντικές ανάγκες της νεολαίας.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien