Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΙΦΝΟΣ > Μαρία Ναδάλη στην «Κοινή Γνώμη»: Θέλω έναν τίμιο αγώνα

Μαρία Ναδάλη στην «Κοινή Γνώμη»: Θέλω έναν τίμιο αγώνα

Από την Κοινή Γνώμη

Με μία λιτή ανακοίνωση, η επί χρόνια ισχυρή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Σίφνου, Μαρία Ναδάλη, γνωστοποίησε την πρόθεση να διεκδικήσει, ως υποψήφια Δήμαρχος, το Δημαρχιακό θώκο του νησιού.

Μία ανακοίνωση που επικοινώνησε στον κόσμο της Σίφνου την πρόθεση για συμμετοχή της Μαρίας Ναδάλη στον εκλογικό αγώνα για τη Δημαρχία, συνεπικουρούμενη από ανθρώπους νέους και ακόμα νεότερους, χωρίς όμως να υπολείπονται αυτοδιοικητικής εμπειρίας.

Η γνωστοποίηση την διεκδίκησης του Δήμου Σίφνου συνυπογράφεται από τρεις ανθρώπους, οι οποίοι προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, γεγονός που καθιστά σαφές ότι παραμερίζονται οι κομματικές ταυτότητες και συμπράττουν για την αυτοδιοίκηση πέρα από πολιτικούς χρωματισμούς.

Χαρακτηριστικό στοιχείο του κειμένου της ανακοίνωσης αποτελεί η απουσία πολιτικής ρητορείας, καθώς εκλείπει η πολιτική συνθηματολογία, αλλά με σαφή ανθρώπινο προσανατολισμό και αμεσότητα.

Μιλώντας στην «Κοινή Γνώμη» η υποψήφια πλέον Δήμαρχος Σίφνου, Μαρία Ναδάλη, έδωσε όλα εκείνα τα στοιχεία που καθορίζουν την στάση της έναντι της πολιτικής διαδικασίας των εκλογών, που αποφάσισε να ακολουθήσει στη διεκδίκηση του Δήμου.

Με τις θέσεις και τις απόψεις της καταφέρνει να μεταφέρει και στον προεκλογικό αγώνα μία αύρα πολιτισμού, τον οποίο επί σειρά ετών υπηρετεί, με θεαματικά αποτελέσματα, με χαρακτηριστικές τις αναφορές της για τον τρόπο εκλογικής διεκδίκησης ότι «Πάμε να κάνουμε μία πρόταση, δεν πάμε να κάνουμε αντιπολίτευση» και προμετωπίδα την πρόθεση της για «έναν τίμιο αγώνα».

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας

«Με εφαλτήριο την αγάπη μας για τη Σίφνο και το σεβασμό στην αξιοσύνη των ανθρώπων της, ενώνουμε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τη διάθεσή μας για να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Αρχικά, έχοντας ως οδηγό την εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και την παρότρυνση πολλών από εσάς, καταθέτουμε την ανυποχώρητη διάθεσή μας… για να βοηθήσουμε τη Σίφνο.

Αυτόν τον τόπο της παράδοσης, της ιστορίας, των ποιητών και των πνευματικών ανθρώπων, που γεμίζει το μάτι και την ψυχή με ομορφιά.

Η Σίφνος, που οι άνθρωποί της μοιράζονται γύρω από την Τράπεζα της Αγάπης τα ομορφότερα συναισθήματα.

Για τη Σίφνο, που το μεράκι του μάστορα και του αγγειοπλάστη παράγει σπουδαία έργα.

Ιεραρχώντας τις ανάγκες μας, δίνουμε προτεραιότητα σε έργα και δράσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας.

Αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα συνεργασίας με ανθρώπους και φορείς, θα σταθούμε στο πλευρό του αγρότη, του επιχειρηματία… του διπλανού μας.

Ήδη γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα προβλήματα του νησιού και τις δυσκολίες που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Για αυτό αποφασίσαμε να συνεργαστούμε και να δημιουργήσουμε μια ομάδα, χωρίς κομματική ταυτότητα και ιδεοληψίες.

Απλώνουμε το χέρι σε όσους έχουν την ίδια διάθεση, τις ίδιες -ή και διαφορετικές απόψεις-, την τεχνογνωσία, την εμπειρία, τη γνώση και, πάνω από όλα, τη θέληση για προσφορά.

Αναζητούμε ανθρώπους με ιδανικά και αξίες!

Φροντίζοντας να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών σας. Νιώθοντας τον παλμό των νέων και τη δίψα τους. Οραματιζόμαστε μια Σίφνο που θα ξεχωρίζει στον τουριστικό και πολιτισμικό χάρτη.

Είμαστε η Μαρία, ο Μανώλης και ο Χρήστος και δεν είμαστε μόνοι. Συναντιόμαστε για έναν τίμιο αγώνα και σας θέλουμε κοντά μας για να μοιραστούμε την έγνοια για τον τόπο μας. Να επιδιώξουμε το καλύτερο για τη Σίφνο. Να συν-δημιουργήσουμε το αύριο. Να φτιάξουμε όλοι μαζί την ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ!

Χρήστος Κυμπιζής – Μαρία Ναδάλη – Μανώλης Φουτουλάκης»

«Κάνουμε πρόταση. Δεν κάνουμε αντιπολίτευση»

«Αυτό το κείμενο είναι μία πρώτη γνωριμία της παράταξης με τον κόσμο», ανέφερε στην «Κοινή Γνώμη» η Μαρία Ναδάλη, μιλώντας για την επισημοποίηση της υποψηφιότητας της, συμπληρώνοντας ότι μαζί της υπογράφουν δύο άνθρωποι, οι οποίοι δεν μπαίνουν στο συνδυασμό με κομματική ταυτότητα, αλλά «αυτή η συνύπαρξη είναι μία δικλίδα ασφαλείας» όπως είπε.

Το ότι προτίθεται να σταθεί εκλογικά απέναντι στον νυν Δήμαρχο, Ανδρέα Μπαμπούνη και επί χρόνια συνεργάτη της στο Δήμο, η κ. Ναδάλη είπε «Πάμε να κάνουμε μία πρόταση, δεν πάμε να κάνουμε αντιπολίτευση. Μία εναλλακτική πρόταση σε πολλούς τομείς, που έχουν να κάνουν με αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του νησιού στον τομέα του πολιτισμού, με στοχευμένη τουριστική πολιτική, με την καθημερινότητα, με την κοινωνική πολιτική. Αυτά είναι κύρια στοιχεία που θα διαμορφωθούν αναλυτικά στο πρόγραμμα που θα προτείνουμε να υλοποιήσουμε».

Για το πώς έλαβε την απόφαση να διεκδικήσει το Δήμο της Σίφνου, η κ. Ναδάλη εξήγησε ότι πέραν κάποιων εκ των προαναφερόμενων θεμάτων για τα οποία θα ήθελε πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις, καθοριστικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι κάποιοι άνθρωποι που πλαισίωναν τον νυν Δήμαρχο έκαναν γνωστή την πρόθεση τους να μην ξαναθέσουν υποψηφιότητα. Πρόκειται για ανθρώπους, που όπως η ίδια ανέφερε «ήταν για χρόνια καλοί συνεργάτες και φίλοι και πλέον δεν θέλουν να συνεχίσουν, γιατί θεωρούν ότι έχουν κάνει έναν κύκλο και προσέφεραν με σεβασμό και με αγάπη στον τόπο. Η δική τους απόφαση ήταν καθοριστική και για την δική μου».

Η Μαρία Ναδάλη, ανήκει επί χρόνια στο στελεχιακό δυναμικό του Δήμου Σίφνου, με αναγνωρισμένη και αδιαμφισβήτητη παραγωγή πλούσιου έργου, ιδιαιτέρως στον τομέα του πολιτισμού, από τον οποίο όμως προτίθεται να αποχωρήσει, καθώς όπως διευκρίνισε σκοπεύει να ολοκληρώσει άμεσα όσες εκκρεμότητες έχει και να παραιτηθεί για λόγους δεοντολογίας, ασχέτως του χρόνου που ορίζει ο νόμος, αναφέροντας συγκεκριμένα «Έχω αποφασίσει να παραιτηθώ και όχι όπως ορίζει ο νόμος για τις εκλογές. Έχω σκοπό να ολοκληρώσω κάποια πράγματα που είναι σε εκκρεμότητα και να φύγω. Για μένα είναι δεοντολογικό το θέμα. Δεν μπορώ να είμαι υπάλληλος του Δήμου και παράλληλα να κάνω προεκλογικό αγώνα».

Αυτό δε που τόνισε ιδιαιτέρως ως προς τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει όλη την προεκλογική διαδικασία και αντικατοπτρίζει και την προσωπική της στάση, είναι πως «θέλω έναν τίμιο αγώνα».


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien