Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΜΥΚΟΝΟΣ > Δήμαρχος Μυκόνου για την ηλεκτρική διασύνδεση: Πρόκειται για μια ιστορική μέρα!

Δήμαρχος Μυκόνου για την ηλεκτρική διασύνδεση: Πρόκειται για μια ιστορική μέρα!

«Για ιστορική μέρα» έκανε λόγο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς στα εγκαίνια της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Μυκόνου, που πραγματοποιήθηκαν σε εορταστικό κλίμα στις 4 Ιουλίου στον υποσταθμό ΑΔΜΗΕ του νησιού. Αναλυτικά ο χαιρετισμός του δημάρχου:

«Αδιαμφισβήτητα, πρόκειται για μια ιστορική μέρα για το νησί μας!

Ένα πάγιο και διαχρονικό αίτημα γίνεται πραγματικότητα και πλέον η Μύκονος αποκτά πρόσβαση σε φθηνότερη και πιο αξιόπιστη ηλεκτροδότηση.

Η διασύνδεση με το ηπειρωτικό Σύστημα Μεταφοράς μέσω του νέου υποθαλασσίου καλωδίου Λαυρίου-Σύρου που διακλαδώνεται στην Πάρο και τη Μύκονο, διασφαλίζει την αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί τόσο σε περίοδο κανονικότητας όσο και σε περίπτωση ατυχήματος.

Πρόσθετο και σημαντικό όφελος αποτελεί η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος για τη θαλάσσια περιοχή των Κυκλάδων, από την παύση της λειτουργίας των ρυπογόνων πετρελαϊκών τοπικών σταθμών παραγωγής που λειτουργούσαν τόσο στο νησί μας, όσο και σε γειτονικά νησιά. Αισθητή είναι ήδη η περιβαλλοντική αναβάθμιση και της ευρύτερης περιοχής και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των περιοίκων.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ως Δημοτική Αρχή, συμβάλλαμε καθοριστικά στην ταχεία ολοκλήρωση των εργασιών διασύνδεσης της Μυκόνου επιλύοντας γραφειοκρατικά εμπόδια, που χρόνιζαν, με αποτέλεσμα από τη φετινή κιόλας τουριστική περίοδο, κάτοικοι και επισκέπτες του νησιού, να απολαμβάνουν στο διηνεκές, φθηνότερο και ποιοτικότερο ηλεκτρικό ρεύμα.

Το σημερινό έργο, μαζί με όλα τα σημαντικά έργα που έχουν επιτελεστεί τα τελευταία χρόνια, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη Μύκονο.

Η Μύκονος, που την τελευταία δεκαετία ταλανίστηκε από το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο, το οποίο έβαλε φρένο στην ανάπτυξη του νησιού και οδήγησε σε εσωστρέφεια, με νοικοκυρεμένα πλέον τα οικονομικά της, η Μύκονος του πολιτισμού και του αθλητισμού, η Μύκονος του τουρισμού, η Μύκονος της νέας γενιάς, η Μύκονος των σημαντικών έργων υποδομών όπως το σημερινό, είναι έτοιμη για το πέρασμα σε αυτή τη νέα εποχή.

Αυτό το πέρασμα δεν ήταν ούτε παραμένει εύκολο. Απαιτήθηκε σκληρή και συστηματική δουλειά από όλους μας. Δημοτική Αρχή, Δημοτικοί Υπάλληλοι και Δημότες, δημιουργήσαμε μια ισχυρή συμμαχία που κατάφερε πολλά ανακτώντας την φερεγγυότητα, την εξωστρέφεια και την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου!

Έχουμε να κάνουμε πολλά περισσότερα μαζί, χέρι χέρι, υπερπηδώντας τα εμπόδια που ξεφυτρώνουν στο δρόμο μας, με το βλέμμα στραμμένο στη Μύκονο του 2030.

Και είναι γεγονός, ότι τα περισσότερα από τα σημαντικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών τα καταφέραμε χάρη στη συνεισφορά των Μυκονιατών. Να μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό.

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, σας ευχαριστούμε για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου όπως αυτό της Ηλεκτρικής Διασύνδεσης όλων των Κυκλάδων – μεταξύ των οποίων και της Μυκόνου – αλλά αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τη Μύκονο η άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομών, όπως σας τα αναλύσαμε χθες και η καταπολέμηση της υποστελέχωσης όλων των δημόσιων υπηρεσιών.

Πρέπει το Κεντρικό Κράτος και η εκάστοτε Κυβέρνηση να ακολουθήσει τους αναπτυξιακούς ρυθμούς της Μυκόνου, ώστε κάποια στιγμή συναντηθούμε σε ένα κοινό σημείο!

Τα δυο πάγια αιτήματα του νησιού μας και η άμεση επίλυσή τους, αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση του Κεντρικού Κράτους απέναντι στον κορυφαίο ελληνικό τουριστικό προορισμό παγκοσμίως, τη «βιτρίνα» της Χώρας στο εξωτερικό, η οποία μάλιστα συνεισφέρει κάθε χρόνο αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στα δημόσια ταμεία!

Αν αναλογιστούμε τι έχουν καταφέρει 10.000 Μυκονιάτες και τη σημαντική τους προσφορά στον τόπο κατά τις τελευταίες δεκαετίες, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσουμε πως αυτοί οι άνθρωποι, αξίζουν περισσότερης προσοχής και φροντίδας από την Κεντρική Εξουσία.

Επομένως, με αφορμή τη σημερινή πολύ σημαντική μέρα για το νησί μας και χωρίς να επιθυμούμε να φανούμε αχάριστοι ή αγνώμονες, δράττομαι της ευκαιρίας – αφού σας ευχαριστήσω για ακόμη μια φορά για τη σημερινή παρουσία σας στο νησί μας – εκπροσωπώντας τη συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου Μυκονιατών, να σας ζητήσω να μεταφέρετε στον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο, το πάγιο αίτημα του Μυκονιάτικου Λαού για τον προγραμματισμό και την άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων ανταποδοτικού χαρακτήρα και αρκετά χαμηλότερου προϋπολογισμού σε σχέση με τη φορολογία που καταβάλλει η Μύκονος στα Δημόσια Ταμεία κάθε χρόνο!

Εμείς οι Μυκονιάτες, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε την ίδια ανοδική πορεία, συμμετέχοντας ενεργά στην έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και διαφημίζοντάς την με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στα πέρατα της γης.

Δεσμευόμαστε ότι με την υλοποίηση κάθε σημαντικού έργου στο νησί μας, θα επιστρέφουμε πολλαπλάσια αγαθά στην Πατρίδα μας.
Δεσμευόμαστε ότι η Μύκονος και η Δήλος θα γίνουν ξανά παγκόσμια κέντρα πολιτισμού με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Χώρα μας.

Συνεχίζουμε όλοι μαζί, βάζοντας τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, γιατί στη Μύκονο έχουμε μάθει διαχρονικά να καταφέρνουμε αυτά που για άλλους φαντάζουν ακατόρθωτα!»


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien