Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > 16/9: Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών – Η Σύρος Γιορτάζει Διπλά

16/9: Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών – Η Σύρος Γιορτάζει Διπλά

Από το: alithinesgynaikes.gr (με στοιχεία απο το επίσημο site του ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ)

Η Σύρος γιορτάζει διπλά με έναν συμβατό δότη ανάμεσα μας!

«Η Διεθνής Ένωση Αρχείων Δοτών Μυελού των Οστών (WMDA) θέσπισε τη 16η Σεπτεμβρίου ως την «Παγκόσμια Μέρα Εθελοντή Δότη Μυελού των Οστών για το 2017.

Μέρα γιορτής και έκφρασης χιλιάδων ευχαριστώ σε όσους με ανιδιοτέλεια και ευαισθησία δηλώνουν έμπρακτα τη διάθεση τους να προσφέρουν ζωή σε ασθενείς που αναζητούν ένα συμβατό δότη».

Χιλιάδες συνάνθρωποι μας, ανάμεσα τους και μικρά παιδιά, διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο από απειλητικά για την ζωή τους νοσήματα όπως λευχαιμίες, λεμφώματα, κληρονομικές ανοσοανεπάρκειες, μεσογειακή αναιμία κ.α.. Για κάποιους από αυτούς η μεταμόσχευση μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων είναι «θεραπεία σωτηρίας», η μοναδική τους δηλαδή ευκαιρία να θεραπευτούν.

Αν και σήμερα οι εθελοντές δότες παγκόσμια έχουν ξεπεράσει τα 30.000.000 υπάρχουν ασθενείς που εξακολουθούν να μην βρίσκουν ένα συμβατό δότη με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η ζωή τους.

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ με συστηματικές και συντονισμένες προσπάθειες από το Φεβρουάριο του 2014 προσπαθεί να αυξήσει τον μικρό αριθμό εθελοντών δοτών στη χώρα μας, ώστε να αυξηθούν οι πιθανότητες για όλους αυτούς τους ασθενείς να βρίσκουν ένα συμβατό μόσχευμα στη χώρα μας.

Πριν 1μιση χρόνο σαν http://alithinesgynaikes.gr καλέσαμε το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, στο νησί της Σύρου, για την πραγματοποίηση τον Ιουλίου του 2016 ,μιας 3μερης ενημέρωσης του κοινού .

Σήμερα ,σε μια συνεχή προσπάθεια με τα συνεργαζόμενα μικροβιολογικά εργαστήρια καταφέραμε να είμαστε κοντά στα 1000 δείγματα και με ρίγος συγκίνησης και επιτρέψτε μας την έκφραση, υπερηφάνειας ,να έχει βρεθεί ο πρώτος συμβατός δότης μυελού των οστών ….κάτοικος Σύρου.

Τα συναισθήματα όλων των εμπλεκομένων με την δράση ενημέρωσης του ΟΡΑΜΑΤΟΣ ,των δοτών και πολύ περισσότερο του τυχερού συνανθρώπου μας,που ήδη μπήκε στην διαδικασία ταυτοποίησης συμβατότητας ,είναι απερίγραπτα.

Μετά την επιβεβαίωση της αρχικής του πρόθεσης για τη δωρεά αιμοποιητικών κυττάρων,κλήθηκε ήδη για τον περαιτέρω εργαστηριακό έλεγχο επιβεβαίωσης της συμβατότητας.

Στη συνέχεια εάν πιστοποιηθεί ως ο καταλληλότερος δότης για τον ασθενή, ο εθελοντής ,μετά και τον πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν από τη συλλογή μοσχεύματος για την επιβεβαίωση της καλής κατάστασης της υγείας του θα μπει στη διαδικασία για το επόμενο μεγάλο βήμα….

Να Δώσει ΕΛΠΙΔΑ ΖΩΗΣ σ έναν συνάνθρωπο μας.

Δεν ξέρουμε αν θα είναι η Μαρία ή ο Γιώργος ,δεν ξέρουμε που κατοικεί σε ποιο μέρους του κόσμου βρίσκετε ,ξέρουμε μόνο ότι η τύχη χαμογέλασε και στους δύο.

Στον Δότη και στον λήπτη .

Ο ένας θα γίνει για λίγες ώρες ένας μικρός «θεός» που δίνει ζωή και ο άλλος θα ξαναγεννηθεί μέσα από το σώμα ,από το αίμα του άλλου.

Το μεγαλείο της προσφοράς,της αγάπης,της αλληλεγγύης συναντάει την Ιατρική επιστήμη.

Ένας άγνωστος άνθρωπος θα δώσει ελπίδα ζωής σ έναν άγνωστο άνθρωπο .

Με προσευχή ,με θετική σκέψη ελπίζουμε η ευτυχή συγκυρία της ταυτοποίησης Δάτη Μυελού των Οστών στη Σύρο ,να ολοκληρωθεί και να έχει επιτυχή έκβαση με την ευχή να βρεθούν κι άλλοι ενεργοί συμπολίτες μας να ενημερωθούν ,να εγγραφούν στην παγκόσμια τράπεζα και να ζήσουν τα ίδια συναισθήματα .

Ελπίζουμε, σύντομα να δοθεί και σε σας η ευκαιρία και νοιώσετε τη χαρά της δωρεάς, όπως ήδη έχουν νοιώσει όλοι οι δότες μας που πρόσφεραν μόσχευμα, ένα δώρο ζωής, σε συνανθρώπους μας.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien