Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > Ερώτηση Βρούτση για δημιουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Άνδρο

Ερώτηση Βρούτση για δημιουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Άνδρο

Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο κ Βρούτσης και η Νέα Δημοκρατία έκλειναν τη μία μετά την άλλη τις δημόσιες υπηρεσίες στα νησιά μας. Τώρα, ο πρώην υπουργός καταθέτει ερώτηση στη Βουλή για τη δημιουργία τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Άνδρο.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα που έχει τεθεί προς διαβούλευσή για τη διάρθρωση του ΕΦΚΑ, δεν προβλέπεται η δημιουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Άνδρο. Γεγονός που σημαίνει, ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ στο νησί, για τις υποθέσεις τους, θα πρέπει να απευθύνονται εφεξής στην αρμόδια –σύμφωνα με το σχέδιο- διεύθυνση που είναι στη Σύρο. Επιπλέον, οι αρμοδιότητες που θα έχει το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης στην Άνδρο θα είναι κατά πολύ λιγότερες από αυτές που προβλέπονται σήμερα στο σχέδιο να έχει ένα Αποκεντρωμένο Τμήμα.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια ενέργεια, που ελήφθη πρόχειρα και αποσπασματικά και πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στους κατοίκους του νησιού, καθώς όπως αποδεικνύεται δεν λήφθηκαν καθόλου υπόψη οι γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, όπως προβλέπουν τα κριτήρια του ΕΦΚΑ.

Σήμερα, το Γραφείο Κοινωνικής Ασφάλισης Άνδρου και οι υπάλληλοι του υπάγονται στο υποκατάστημα της Ραφήνας και στεγάζεται σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Άνδρου.

Επειδή, η συγκεκριμένη απόφαση είναι πρόχειρη και αναμένεται να προκαλέσει απίστευτη ταλαιπωρία και υψηλό κόστος σε μετακινήσεις στους κατοίκους της Άνδρου. Επειδή, η συγκεκριμένη ενέργεια θεωρείται άδικη και απαράδεκτη και χειροτερεύει τη ζωή των κατοίκων του νησιού που πλέον νιώθουν έντονα την αδιαφορία της πολιτείας. Επειδή, εκείνοι που έλαβαν τη συγκεκριμένη απόφαση δείχνουν –για ακόμη μια φορά να αγνοούν και να μην αντιλαμβάνονται την έννοια της νησιωτικότητας.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Για ποιο λόγο η Διοίκηση του ΕΦΚΑ δεν προβλέπει στο νέο σχέδιο τη δημιουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Άνδρο;
Για ποιο λόγο η αρμόδια διεύθυνση –σύμφωνα με το σχέδιο- δεν παραμένει στην Ραφήνα, αλλά μεταβαίνει στη Σύρο, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ταλαιπωρία και κόστος στους Ανδριώτες;
Τι προτίθεται να κάνει το υπουργείο προκειμένου να αποκαταστήσει την αδικία που συντελείται σε βάρος των κατοίκων του νησιού, ώστε να συστήσει ανάλογο Αποκεντρωμένο Τμήμα Κοινωνικής Ασφάλισης και στην Άνδρο ;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Ιωάννης Βρούτσης

Βουλευτής Ν. Κυκλάδων»



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien