Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Ζαχαριάδης: Κανείς δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας με ένδεια επιχειρημάτων και κιτρινισμό

Ζαχαριάδης: Κανείς δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας με ένδεια επιχειρημάτων και κιτρινισμό

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης σχολιάζει στην Κυριακάτικη Kontranews το πακέτο των θετικών μέτρων που ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός, με το οποίο «γίνεται ένα μεγάλο βήμα αποκατάστασης των αδικιών που προκάλεσαν οι πολιτικές των μνημονίων». Σχολιάζει τις επίμαχες φωτογραφίες από τις περυσινές διακοπές του Αλέξη Τσίπρα, κατηγορεί τη ΝΔ πως αναπαράγει fake news, ενώ κάνει λόγο για «ταξικό μίσος των στελεχών της ΝΔ απέναντι στην κοινωνία».

Σε λίγες μέρες θα μιλήσει ο λαός, όχι οι δημοσκόποι, όχι οι αναλυτές, όχι αυτοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και τάσεις

Η δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι ικανή να αλλάξει το δημοσκοπικό κλίμα;

Έχουμε μάθει να μην τα πηγαίνουμε καλά στις δημοσκοπήσεις και να νικάμε στην κάλπη. Αναπτύσσεται μια δυναμική στους κόλπους της ελληνικής κοινωνίας, που δεν μπορούν να την ενσωματώσουν οι δημοσκοπήσεις, με τις ανοιχτές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα να αποτυπώνουν κλίμα ενθουσιασμού, κλίμα ευρείας στήριξης, κλίμα νίκης.

Όσο προχωράει η εφαρμογή του κυβερνητικού έργου, όσο ανακάμπτει η οικονομία, όσο έρχονται και θα συνεχίζουν να έρχονται θετικά μέτρα και ειδήσεις για την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, τόσο αυτό θα διευρύνεται προς την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε λίγες μέρες θα μιλήσουν οι πολίτες, θα δείξει την δύναμή της η ευρεία προοδευτική παράταξη. Εκεί θα μιλήσει ο λαός, όχι οι δημοσκόποι, όχι οι αναλυτές, όχι αυτοί που πολλές φορές προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα και τάσεις.

Η αντιπολίτευση βέβαια σας κατηγορεί για προεκλογικές παροχές, ενώ ο Βέμπερ μίλησε για «ανεύθυνες οικονομικές αποφάσεις».

Με το νέο πακέτο θετικών μέτρων και μέτρων ελάφρυνσης γίνεται ένα ακόμη μεγάλο βήμα αποκατάστασης των αδικιών που προκάλεσαν οι πολιτικές των μνημονίων. Τα μέτρα είναι στοχευμένα, έχουν ορίζοντα τετραετίας, ενισχύουν την αγοραστική δύναμη εργαζομένων και συνταξιούχων, των αδύναμων αλλά και των μεσαίων στρωμάτων. Πρόκειται δηλαδή για μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που θα τονώσουν την οικονομία και αποδεικνύουν ότι η χώρα μας βρίσκεται καθαρά σε πορεία ανάκαμψης και ξεμακραίνει από τη μέγγενη της πολυετούς κρίσης.

Ο Βέμπερ, πρώτος μάλιστα πριν τον κ. Μητσοτάκη και τη ΝΔ, έσπευσε να χαρακτηρίσει την πολιτική της κυβέρνησης «ανεύθυνη». Προφανώς τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο και ο εκλεκτός της ευρωπαϊκής δεξιάς για την προεδρία της Κομισιόν βρίσκονται σε πλήρη σύγχυση και πανικό. Εάν κάποιος είναι ανεύθυνος, αυτές είναι οι προηγούμενες ηγεσίες και κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που μας οδήγησαν στον γκρεμό, στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση και όχι η κυβέρνηση Τσίπρα που μας έβγαλε από τα μνημόνια, στήριξε την κοινωνία, σταθεροποίησε και έφερε ανάκαμψη στην οικονομία και διαρκώς δουλεύει για την αποκατάσταση των αδικιών.

Το ταξικό μίσος των στελεχών της ΝΔ απέναντι στην κοινωνία, που διαλύθηκε με τις πολιτικές λιτότητας των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν έχει όριο. Ο κ. Μητσοτάκη «καρφώνεται» για ακόμη μία φορά και επαληθεύει ότι μοναδικός του στόχος είναι η επανάληψη των ίδιων καταστροφικών πολιτικών λιτότητας, η διάλυση του ασφαλιστικού, η επαναφορά του εργασιακού μεσαίωνα, οι μαζικές απολύσεις. Όλα αυτά που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία δηλαδή.

Δεν θα του το επιτρέψουμε, δεν θα του το επιτρέψει η ελληνική κοινωνία.

Να περιμένουμε και άλλες θετικές πρωτοβουλίες στο μέλλον;

Δεν μου αρέσει να αντικαθιστώ ρόλους. Ο πλέον αρμόδιος για τέτοιες ανακοινώσεις είναι ο Πρωθυπουργός. Η στόχευση και πρόθεση πάντως της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη και ορατή σε όλους. Εκτός μνημονίου, με μεγαλύτερες ελευθερίες όπως βλέπουμε από τον Αύγουστο του 2018 μέχρι σήμερα.

Θεωρείτε πως οι φωτογραφίες του πρωθυπουργού στο σκάφος έπληξαν το φιλολαϊκό προφίλ του;

Tην απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, απάντηση η οποία με καλύπτει απόλυτα. Με την ένδεια επιχειρημάτων και τον κιτρινισμό, κανείς δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη της κοινωνίας, κανείς δεν κέρδισε τις εκλογές. Εάν εκτιμά η ηγεσία της ΝΔ ότι με τις αναφορές στην προσωπική ζωή του Πρωθυπουργού ή με fake news που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ίδιου και της οικογένειάς του, θα κερδίσει τις εκλογές, ας πορευτεί έτσι. Εμείς θα μιλήσουμε πολιτικά και με επιχειρήματα και πιστεύουμε ότι υπάρχουν συνομιλητές και στην κοινωνία, όπως βεβαίως υπάρχουν και μετριοπαθείς φωνές στο εσωτερικό της ΝΔ, που θέλουν την πολιτική αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων. Οι πολίτες μας ξέρουν όλους και μας παρακολουθούν και πολιτικά αλλά και στον τρόπο ζωής μας. Ζούμε το 2019 όπως ζούσαμε το 2015 και το 2012; Μπορούν να πουν το ίδιο όσοι ασκούσαν εξουσία από τα παλιά κόμματα; Θυμάμαι στη Βουλή, το καλοκαίρι του 2016 όταν νομοθετούσαμε την απαγόρευση στους βουλευτές και τα συγγενικά τους πρόσωπα πρώτου βαθμού να έχουν offshore εταιρείες, κόντεψαν να ποδοπατηθούν μέσα στην Ολομέλεια στην προσπάθειά τους να αποχωρήσουν.

Πιστεύετε δηλαδή πως η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα σημαντικά ζητήματα;

Ναι, το πιστεύω απόλυτα. Το ταξίδι της ΝΔ προς τον πάτο συνεχίζεται και δεν έχει επιστροφή. Με το ακραίο της πρόγραμμα που επαναφέρει τη λιτότητα, με τη ρητορική του μίσους, με τη διαρκή αθλιότητα των στελεχών της και τη λασπολογία στο δημόσιο βίο της χώρας, δείχνει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο. Είναι πραγματικά συγκλονιστικός ο αριθμός των fake news που διασπείρει καθημερινά η ΝΔ, ξεπερνώντας κάθε όριο αυτοεξευτελισμού και αθλιότητας.

Είναι θλιβερό για το πολιτικό μας σύστημα, για τη δημοκρατία μας, η αξιωματική αντιπολίτευση να έχει πέσει τόσο χαμηλά, να υιοθετεί πρακτικές της ακροδεξιάς, και να αναπαράγει πρωτοσέλιδα από τις φασιστικές φυλλάδες «Μακελειό» και «Ελεύθερη Ώρα». Και αυτό που βλέπουμε σήμερα ως αξιωματική αντιπολίτευση είναι δημιούργημα του κ. Μητσοτάκη και της ακροδεξιάς ομάδας που τον πλαισιώνει.

Κάποιοι με αφορμή την υπουργοποίηση Θεοχαρόπουλου μίλησαν για συναλλαγή. Τι απαντάτε;

H συνάντηση των ρευμάτων που εκπροσωπούσε και εκπροσωπεί η ΔΗΜΑΡ και της νέας ευρείας προοδευτικής παράταξης που θέλει να εκφράσει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είναι πολιτικά αυτονόητη και αντιληπτή από όλους. Όσοι δείχνουν πως δεν το καταλαβαίνουν επιχειρούν άλλη μια προσπάθεια ευτελισμού της πολιτικής ζωής, άλλο ένα fake news, άλλον ένα κιτρινισμό. Σας είπα, η ΝΔ -και δυστυχώς ακολουθεί και το ΚΙΝΑΛ- έχει καταντήσει γραφείο, ή μάλλον εργοστάσιο παραγωγής ψευδών ειδήσεων και δολοφονίας χαρακτήρων!Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien