Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Τζανακόπουλος: Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει σάρκα και οστά στο μέτωπο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού

Τζανακόπουλος: Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει σάρκα και οστά στο μέτωπο εναντίον του νεοφιλελευθερισμού

Η μια εκταμίευση δεν δημιουργεί κανένα απολύτως πρόβλημα, είναι υπόθεση που θα ολοκληρωθεί εντός των επομένων εβδομάδων. Άλλωστε οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας καλύπτονται από την έξοδο στις αγορές και το μαξιλάρι που υπάρχει, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή. Στο «Eurogroup» όλοι μίλησαν για την θετική πορεία και την αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας.

Σχετικά με το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη και την προστασία της πρώτης κατοικίας ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι μένουν ακόμα κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες να συμφωνηθούν και πάρα πολύ σύντομα θα νομοθετηθεί το σχετικό σχήμα.

Ερωτηθείς για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων ευρωβουλευτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι σαφές το πολιτικό πλαίσιο που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές και αυτό είναι η προσπάθεια να οικοδομηθεί ένα μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό, την λιτότητα και την ακροδεξιά. Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα δίνει σάρκα και οστά σε αυτό τον πολιτικό στόχο, σημείωσε.

Η στρατηγική επιλογή μας είναι η δημιουργία ενός πλατύτερου μετώπου προοδευτικών δυνάμεων από τα αριστερά της Αριστεράς έως την σοσιαλδημοκρατία που θα λειτουργήσει ως ανάχωμα στην άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, επεσήμανε.

Σε ό,τι αφορά στο αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την δημιουργία του προοδευτικού μετώπου στην Ελλάδα ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι ιδιαίτερα μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, μετά την πολιτική τοποθέτηση του ΚΙΝ.ΑΛ στην σχετική αντιπαράθεση όπου και ταυτίστηκε με τη ΝΔ, η οποία με τη σειρά της μετατοπίστηκε προς το δεξιό άκρο του φάσματος δημιούργησαν φυγόκεντρες τάσεις και δημιουργήθηκε ένας κενός πολιτικός χώρος. Πολλοί κατανόησαν λοιπόν -σημείωσε- ότι η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει αυτή την προοδευτική τάση και τον κόσμο που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερός, ή σοσιαλδημοκράτης στη χώρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ακριβώς λόγω της διαρκούς μετατόπισης του ΚΙΝ.ΑΛ και της ταύτισής του με τη ΝΔ.

Δεν υπάρχει ούτε ένα πολιτικό ζήτημα – ανέφερε ο κ.Τζανακόπουλος- την τελευταία τριετία που το ΚΙΝ.ΑΛ να μην έχει ταυτιστεί μέχρι κεραίας με την αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ και συμπλήρωσε ότι ένα παράδειγμα της πολεμικής ρητορικής που υιοθέτησε – όπως είπε το ΚΙΝ.ΑΛ που θύμιζε την πιο δεξιά πτέρυγα της ΝΔ- φάνηκε στη συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ερώτηση για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν επιτέθηκε σε καμία εταιρία δημοσκοπήσεων και ότι σταθερά τα τελευταία χρόνια υποστηρίζει ότι οι δημοσκοπήσεις πλέον λειτουργούν περισσότερο ως εργαλεία επικοινωνιακής πολιτικής για εκδοτικά συγκροτήματα και κομματικά επιτελεία και πολύ λιγότερο ως αποτύπωση της πραγματικότητας. Δεν χρειάζεται να είναι κανείς σοφός για να βγάλει το συμπέρασμα ότι τα τελευταία 7 χρόνια καμία δημοσκοπική εταιρεία δεν έχει καταφέρει να προβλέψει οποιοδήποτε εκλογικό αποτέλεσμα σε 5 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, τόνισε.

Εγώ βλέπω ότι η «πραγματικότητα» που προσπαθεί να οικοδομήσει το στρατόπεδο της ΝΔ και η δήθεν τεράστια δημοσκοπική διαφορά θα καταρρεύσει στις κάλπες των ευρωεκλογών και τότε θα χρειαστεί ο κος Μητσοτάκης να εξηγήσει γιατί δεν επετεύχθη αυτή η συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που υπόσχεται εδώ και 3 χρόνια, συμπλήρωσε. Οι ευρωεκλογές θα αναδείξουν μια έντονη πολιτική σύγκρουση και είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα, εκτίμησε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πηγή: ΕΡΤ – Πρώτο ΠρόγραμμαΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien