Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > Θερινό Πανεπιστήμιο «Θρησκείες και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο» στην Άνδρο

Θερινό Πανεπιστήμιο «Θρησκείες και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο» στην Άνδρο

Από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου 2018, διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Θερινό Πανεπιστήμιο «Θρησκείες και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο», στη Χώρα της Άνδρου και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο.

Η τριήμερη επιστημονική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Άνδρου, της Κοσμητείας της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου. Το κύριο σώμα των συνεδριών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Ιουλίου (έναρξη και συνεδρίες) και το Σάββατο, 7 Ιουλίου, και ώρα 18:00-21:00 και την Κυριακή, 8 Ιουλίου, και ώρα 11:00-15:00 (συνεδρίες και λήξη).

Όσον αφορά το σύνολο των συνέδρων, διδακτικό-ερευνητικό προσωπικό, νέοι ερευνητές και ειδικοί προσκεκλημένοι, αυτό αναμένεται να ξεπεράσει τις εκατό (100) συμμετοχές. Να σημειωθεί, επίσης, ότι η επιτυχής παρακολούθηση των εργασιών του Θερινού Πανεπιστημίου, οδηγεί στη χορήγηση ειδικού πιστοποιητικού συμμετοχής.

Το Θερινό Πανεπιστήμιο «Θρησκείες και Διαπολιτισμικότητα στη Μεσόγειο» αποτελεί δόκιμη, διεπιστημονική, πρωτοβουλία έγκριτων ερευνητικών ομάδων, στην πλειοψηφία τους από Τμήματα των Πανεπιστημίων Αθηνών, Ιωαννίνων, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, καθώς και της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, και αποσκοπεί στη διασύνδεση προσωπικοτήτων και φορέων από την ευρύτερη κοινωνική, επιχειρηματική και πολιτισμική σφαίρα με τον σύγχρονο θεολογικό και θρησκειολογικό διεπιστημονικό λόγο, που διατυπώνεται με αφετηρία ιστορικές και επίκαιρες πτυχές του διαχρονικά πολυπολιτισμικού και πολυθρησκευτικού βίου της Μεσογείου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, αναπτύσσονται θεματικές ενότητες όπως: (α) «Θρησκείες της Μεσογείου:

Ιστορία, Πηγές και Διαπολιτισμικός Βίος», (β) «Διορθόδοξες, Διαχριστιανικές και Διαθρησκειακές Σχέσεις στη Μεσόγειο», (γ) «Θρησκεία, Πολιτισμός και Κοινωνία στη Σύγχρονη Μεσόγειο: Μια κριτική και ανθρωπολογική θεώρηση», (δ) «Θρησκείες της Μεσογείου και Ανθρωπιστικές Επιστήμες: Τέχνη, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία», (ε) «Διαπολιτισμική Εκπαίδευση και Θρησκευτική Αγωγή στη Μεσόγειο του 21ου αιώνα» και (στ) «Θρησκείες της Μεσογείου, Διεθνείς Ορίζοντες και Παγκόσμιες Προκλήσεις».

Ταυτόχρονα, προσφέρεται η ευκαιρία σε σημαντικό αριθμό νέων επιστημόνων να έρθουν σε άμεση επαφή με τους εκκλησιαστικούς και πολιτισμικούς θησαυρούς της Άνδρου, σε συνεργασία με ιερά καθιδρύματα, τον Δήμο Άνδρου, την Καΐρειο Βιβλιοθήκη, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο Άνδρου.

Πληροφορίες-Επικοινωνία: +30 6981442982, soctheol.uoa.gr@gmail.com



Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien