Aigaio365 > MAIN SLIDER > Συρμαλένιος: Όσο υπάρχει Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η 13η σύνταξη θα δίνεται κάθε χρόνο και συνεχώς θα διευρύνεται

Συρμαλένιος: Όσο υπάρχει Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η 13η σύνταξη θα δίνεται κάθε χρόνο και συνεχώς θα διευρύνεται

«Η Κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια, με σχέδιο, επιμονή, σταθερότητα, υπομονή και χάρη στην υπομονή και στις θυσίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πέτυχε όλους τους στόχους που έβαλε. Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, διασφάλισε τη δημοσιονομική σταθερότητα και ανέταξε το κοινωνικό κράτος, το οποίο εσείς διαλύσατε, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος, στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις 120 δόσεις.

Αναλυτικά:

«Είναι πασιφανές ότι το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις το περιμένουν εκατομμύρια άνθρωποι, εκατομμύρια οφειλέτες στα ασφαλιστικά ταμεία, στις εφορίες και στους δήμους, οφειλέτες οι οποίοι δημιουργήθηκαν στα σκληρά χρόνια της κρίσης και κυρίως μέχρι το 2014.

Πριν ξεκινήσω, όμως, θέλω να ρωτήσω κάτι τους συναδέλφους της Νέας Δημοκρατίας.

Αγαπητοί συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, με ποιον είστε, με τα μέτρα ή με τον Βέμπερ; Το ρωτώ διότι εδώ το θέμα είναι ότι ακούσαμε ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον οποίο εσείς στηρίζετε και ο Αρχηγός σας στηρίζει επανειλημμένα, είπε ότι πρόκειται για ανοησίες. Γιατί, λοιπόν, τα ψηφίζετε, αφού είναι ανοησίες; Ή, λοιπόν, τα ψηφίζετε υποκριτικά γιατί δεν τα πιστεύετε ή πρέπει να ξεκαθαρίσετε αν τελικά υιοθετείτε τον πολιτικό και ιδεολογικό προσανατολισμό του κ. Βέμπερ. Πρέπει να ξέρει ο ελληνικός λαός ότι ψηφίζοντας Νέα Δημοκρατία στις Ευρωεκλογές, ψηφίζει Βέμπερ για Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ένα κι ένα κάνουν δύο.

Η Νέα Δημοκρατία και γενικά η Αντιπολίτευση, αφού απέτυχε σε όλες τις καταστροφολογικές της προβλέψεις για το σχέδιο της διακυβέρνησής μας και για την πορεία της χώρας και της οικονομίας, δεν της έχουν απομείνει παρά ελάχιστα επιχειρήματα. Δύο επιχειρήματα τα οποία επικαλούνται σ’ αυτή τη συζήτηση και τις τελευταίες μέρες, το τελευταίο διάστημα, είναι, πρώτον, «Γιατί τώρα φέρνετε αυτά τα μέτρα; Άρα, είναι προεκλογικά και προσπαθείτε να κοροϊδέψετε για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό» -έτσι μας λέτε- και, δεύτερον, «Δεν πρόκειται περί δέκατης τρίτης σύνταξης, αλλά περί ενός προεκλογικού επιδόματος».

Σας απαντάμε, λοιπόν, το εξής: Γιατί τώρα; Η Κυβέρνηση εδώ και τέσσερα χρόνια, με σχέδιο, επιμονή, σταθερότητα, υπομονή και χάρη στην υπομονή και στις θυσίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, πέτυχε όλους τους στόχους που έβαλε. Έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, διασφάλισε τη δημοσιονομική σταθερότητα και ανέταξε το κοινωνικό κράτος, το οποίο εσείς διαλύσατε, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, με το πρώτο και το δεύτερο μνημόνιο.

Αποκτήσαμε, λοιπόν, ως χώρα αξιοπιστία και εσωτερικά και διεθνώς, γιατί πετύχαμε τους στόχους και δημιουργήσαμε τον δημοσιονομικό χώρο. Γι’ αυτό ακριβώς, μετά τα αποτελέσματα και της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ανακοινώθηκαν πρόσφατα μέσα στον Απρίλιο, έχουμε τη δυνατότητα και τον χώρο να προχωρήσουμε και σε άλλα μέτρα ελάφρυνσης, τα οποία ξεκινήσαμε τον προηγούμενο Οκτώβριο.

Μας λέτε ότι αργήσαμε. Σας είπα την απάντηση. Μας λέτε ότι το μέτρο δεν είναι μόνιμο, αλλά είναι προεκλογικό πυροτέχνημα. Σας απαντάμε ότι όσο υπάρχει Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο η δέκατη τρίτη σύνταξη με τη μορφή του δώρου Πάσχα -δεκτό αυτό- θα δίνεται κάθε χρόνο σε όλους τους συνταξιούχους, αλλά επιπλέον θα διευρύνεται αυτή η δέκατη τρίτη σύνταξη.

Εσείς μας οδηγήσατε, λοιπόν, στα σκληρά χρόνια τα οποία ξεπεράσαμε, στην απώλεια του εθνικού πλούτου κατά 25%, σε ανεργία 27% με πάνω από ενάμισι εκατομμύριο ανέργους. Δεν καταφέρατε να κλείσετε την πέμπτη αξιολόγηση του δεύτερου μνημονίου και μας λέτε «Μα, τώρα έρχεστε και μειώνετε τον ΦΠΑ από το 24% στο 13%, το οποίο εμείς το είχαμε κάνει». Γιατί το είχατε κάνει και υποκριτικά εδώ φέρνετε τροπολογία να το ψηφίσουμε στη λογική τη δική σας; Γιατί το είχατε κάνει; Διότι ακριβώς είχατε χάσει τις Ευρωεκλογές και γιατί βλέπατε ότι δεν μπορείτε να κλείσετε την πέμπτη αξιολόγηση και ως προεκλογικό μέτρο προσπαθούσατε να δημιουργήσετε κάποιες συνθήκες δήθεν ελάφρυνσης του ελληνικού λαού.

Με fake news, με συκοφαντίες, με κιτρινισμό, αλλά και με υποκριτικές τροπολογίες δεν μπορείτε να πάτε μακριά. Δεν έχετε προγραμματικό λόγο, δεν έχετε ουσιαστικές θέσεις και προσπαθείτε με πυροτεχνήματα, όπως το πυροτέχνημα της τροπολογίας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, να στριμώξετε υποτίθεται την Κυβέρνηση. Όπως και με τις συντάξεις, που δεν μειώθηκαν, έτσι όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μειωθεί και το αφορολόγητο. Τελεία και παύλα.

Και επειδή πολλοί από εσάς λέτε με κομπασμό και αλαζονεία ότι δώδεκα συν μία μέρες μείνανε, έντεκα συν μία μέρες μείνανε, εγώ θέλω να σας πω να κρατάτε μικρό καλάθι, γιατί μπορεί το συν να γίνει ένα μεγάλο πλην. Με τις μεγάλες λαϊκές συγκεντρώσεις, όπως αυτή που τελείωσε πριν από λίγο στο Αιγάλεω, στη δυτική Αθήνα, με χιλιάδες ανθρώπους να παρακολουθούν τον Πρωθυπουργό, που έρχεται σαν συνέχεια των άλλων μεγάλων συγκεντρώσεων στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στη Λευκάδα, στην Κρήτη, στην Καλαμάτα και στο Γαλάτσι, ξεκίνησε η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα φτάσει νικηφόρα στις 26 του Μάη του 2019».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien