Aigaio365 > MAIN SLIDER > Συρμαλένιος: Με τις πολιτικές μας χτυπάμε τον στρεβλό τρόπο ανάπτυξης που κατέστρεψε τη χώρα

Συρμαλένιος: Με τις πολιτικές μας χτυπάμε τον στρεβλό τρόπο ανάπτυξης που κατέστρεψε τη χώρα

Στη μεγάλη τραγωδία που έπληξε τη Δυτική Αττική με τους 15 νεκρούς και τους τραυματίες αναφέρθηκε στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή ο βουλευτής Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος, δηλώνοντας: «Δεν είναι η ώρα για να μιλήσουμε για ευθύνες, αλλά θέλω να προλάβω κάποια πράγματα και κάποιες ευθύνες που θα ειπωθούν, πιθανόν και από τα κανάλια».

«Επίσης, ξέρω ότι πέρα από το κυβερνητικό κλιμάκιο βρίσκεται και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Ελευσίνα. Έχει ονοματεπώνυμο αυτό που συμβαίνει, αυτός ο στρεβλός τρόπος ανάπτυξης της οικονομίας όλες αυτές τις τελευταίες δεκαετίες. Η αποθέωση της ανομίας, της παράλληλης δόμησης, το μπάζωμα των χειμάρρων, τα «στραβά μάτια» των υπηρεσιών και του αλληλολαδώματος μεταξύ υπαλλήλων, προσώπων, πελατών, κράτους κ.λπ., όλα αυτά δεν είναι μέσα στο στρεβλό τρόπο ανάπτυξης, τον οποίο πρέπει να χτυπήσουμε τις πολιτικές μας που ασκούμε για να αλλάξει ρότα αυτή χώρα; Αυτό είναι το πρόβλημα, λοιπόν, και εκεί πρέπει να απαντήσουμε, για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα», πρόσθεσε ο Νίκος Συρμαλένιος.

Αναφερόμενος στο θέμα της συζήτησης στη Βουλή, που αφορούσε το κοινωνικό μέρισμα, ο Ν. Συρμαλένιος τόνισε: «Σήμερα, λοιπόν, μοιράζουμε για δεύτερη φορά το κοινωνικό πλεόνασμα, αντί για τον «κόφτη» που είχαν προδιαγράψει «οι Κασσάνδρες της καταστροφολογίας». Βεβαίως, αυτό το κοινωνικό πλεόνασμα, προέρχεται από τις θυσίες του ελληνικού λαού τα τελευταία 8 με 10 χρόνια, αλλά προέρχεται και από άλλους πόρους. Ο Εισηγητής μας, ο κ. Μπαλαούρας και ο κ. Υπουργός, ανέφεραν ότι προέρχεται από μη παραμετρικά στοιχεία, τα οποία οι θεσμοί δεν τα προσμετρούν και αυτά τα μη παραμετρικά στοιχεία, μας έδωσαν μέχρι τώρα 400 εκατ. ευρώ από τα αδήλωτα κεφάλαια, 520 εκατ. ευρώ από το χτύπημα του λαθρεμπορίου, μας έδωσαν περίπου 400 εκατ. από την αύξηση των εισφορών λόγω της μείωσης της ανεργίας και μας έδωσαν και ένα ποσό πολλαπλάσιο από αυτό που είχε εισπραχθεί στα χρόνια της Ν.Δ. του ΠΑ.ΣΟ.Κ., δηλαδή, από τις λίστες των περίφημων «παραδείσων».

«Και επειδή, μιλάμε για παραδείσους, για paradise papers και για Panama papers κ.τ.λ., θα ήθελα να ρωτήσω, γιατί αποφεύγει η Ν.Δ. να μιλήσει και να κάνει αυτοκριτική στη στάση αποχώρησής της, όταν ψηφίσαμε εδώ στη Βουλή, πριν από ένα περίπου χρόνο ότι οι πολιτικοί και τα συγγενικά τους πρόσωπα, δεν πρέπει να έχουν καμία σχέση με off shore εταιρείες. Μήπως επειδή η σύζυγος του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, είναι μπλεγμένη με αυτές τις λίστες και με αυτές τις off shore;»

«Εν πάσει περιπτώσει, με ποια επιχειρήματα καλεί η Ν.Δ. τον ελληνικό λαό να την ψηφίσει, όταν στους κόλπους της και κοντά στο ηγετικό κλιμάκιό της, κυκλοφορούν ονόματα εκτός από τη σύζυγό, όπως του Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος διώκεται για τη «μεγάλη παράγκα» του ποδόσφαιρου με άλλους 28 μεγαλοσχήμονες αυτού του χώρου και ο οποίος με νύχια και με δόντια μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης ιδιοκτησίας του, κάθε μέρα προσπαθεί να ρίξει δηλητήριό κατά της Κυβέρνησης, για να μπορέσει την κατάλληλη στιγμή να επανέλθει το διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο σύστημα, το οποίο καλλιεργήθηκε όλα αυτά τα χρόνια; Για να μην πω για τον κ. Αυγενάκη, που θα πρέπει να δώσει τις εξηγήσεις του και τις απαντήσεις του. Αυτός ο κόσμος είναι που περιτριγυρίζει τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θέλει να γίνει και Κυβέρνηση;»

«Σε ό,τι αφορά το μέρισμα, είναι σαφές, ότι αυτό το οποίο δίνεται δεν είναι για πανηγυρισμό, αλλά είναι για ανακούφιση. Είτε με άμεσο τρόπο, όπως είναι τα 720 εκατ., είτε με έμμεσο τρόπο, μέσω των 360 εκατ. που θα δοθούν στη Δ.Ε.Η. και δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια, αλλά και θα διευρυνθεί ο κόσμος του κοινωνικού τιμολογίου.

Επίσης, τα 320 εκατ. επιστροφή προς τους συνταξιούχους για τους οποίους υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις. Όμως, το ερώτημα είναι, τι έπραξαν οι δήθεν «κυβερνήσεις σωτηρίας»; Εκείνες που είχαν καταδικαστεί, γιατί είχαν εισπράξει περισσότερα για εισφορές υγείας από τους συνταξιούχους; Γιατί δεν τα έδωσαν εκείνες οι κυβερνήσεις και τώρα μας κατηγορούν, ότι αυτές είναι δικαστικές αποφάσεις και οφείλαμε να τα δώσουμε;»

«Θέλω να αναφέρω ότι κύριοι της ΝΔ αλλά και γενικότερα της Αντιπολίτευσης μη συνεχίσετε την καταστροφολογία. Δεν σας βγαίνει. Η χώρα θα βγει από τα μνημόνια στις 21 Αυγούστου 2018 και ο ελληνικός λαός θα αρχίσει να βλέπει τις θυσίες, τους κόπους του -εν μέρει το βλέπει και τώρα- να πιάνουν τόπο και θα δει το πραγματικό φως στο τούνελ», ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien