Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: Ο κ. Βακόνδιος κάθε φορά ξεπερνά τον εαυτό του

ΣΥΡΙΖΑ Σύρου: Ο κ. Βακόνδιος κάθε φορά ξεπερνά τον εαυτό του

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Σύρου με αφορμή το άρθρο του πολιτευτή Κυκλάδων της Ν.Δ., Γιώργου Βακόδιου, με τίτλο «Το βιολί τους μπροστά στην Βιολάντω».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Για το … “βιολί” του κ. Βακόνδιου!

Του το αναγνωρίζουμε. Κάθε φορά ξεπερνά τον εαυτό του.

Σε 613 λέξεις καταφέρνει να ανακατέψει το Νεώριο με τη Μακεδονία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες με τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ, κατασκευάζοντας ένα μνημειώδες συμπίλημα λαϊκισμού, ψευδολογίας, εκχυδαϊσμού, πατριδοκαπηλίας, ρατσισμού και απύθμενης ανοησίας.

Ο αιώνιος πολιτευτής του κόμματος του Μαρινάκη, των μιζαδόρων, των πάσης φύσεως εμπλεκόμενων με την ελληνική και μη δικαιοσύνη, που έχτισε το μετεμφυλιακό κράτος ως ιδιοκτησία του, σπαταλώντας κάθε οικονομικό και ανθρώπινο πόρο για πάρτη του, τολμά να μιλά για διαφθορά, για ανεπάρκεια, αλλά και για ανάπτυξη.

Την “ανάπτυξή” σας τη ζήσαμε, τη διαφθορά σας και το κομματικό σας κράτος, επίσης…. χορτάσαμε!

Στην ίδια χώρα ζούμε κ. Βακόνδιε και στην ίδια Ευρώπη. Όσο και αν ζητάει η ΝΔ την απομάκρυνση του Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο υιοθετείτε αυτή την ακραία ρητορική, όσο συνεχίζετε να προσπαθείτε να κρύψετε τον νεοφιλελευθερισμό σας πίσω από εθνικιστικές κορώνες, αυτό που καταφέρνετε είναι να δίνετε τροφή -και στη χώρα μας- στο …τέρας!

Είναι προφανές όμως ότι σας είναι κυνικά αδιάφορο…

Ολόκληρο το άρθρο του κ. Γιώργου Βακόνδιου

Την Κυριακή 17 Μαρτίου έγιναν στη Σύρο τα εγκαίνια της ανακατασκευασμένης δεξαμενής ΒΙΟΛΑΝΤΩ στο Νεώριο της Σύρου.

Όπως ήταν αναμενόμενο προσκλήθηκαν και παρευρέθηκαν πλήθος κόσμου, αλλά και κυβερνητικό κλιμάκιο, αποτελούμενο από δύο υπουργούς και δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Έχοντας παρακολουθήσει το σύνολο των ομιλητών δεν μπορώ να αποφύγω τον πειρασμό να σχολιάσω λίγα από τα λεχθέντα.

Θα αρχίσω με τον αναπληρωτή Υπουργό κ.Πιτσιόρλα.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκρινίσει ότι θα μιλήσει λέγοντας την αλήθεια.
Προφανώς και ο ίδιος κατανοεί ότι η αλήθεια δεν είναι δεδομένη στον πολιτικό λόγο του ΣΥΡΙΖΑ.
Αμέσως μετά όμως επανέλαβε τις γνωστές αμπελοφιλοσοφίες.

Επιγραμματικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη της ανάπτυξης της χώρας σε συνθήκες διεθνούς ανταγωνισμού, την προσέλκυση επενδύσεων, κλπ.

Άραγε στο υπουργείο του δεν γνωρίζουν ότι επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα κατρακυλά κάθε χρόνο στους δείκτες ανταγωνιστικότητας, ενώ συνεχώς αυξάνεται η κρατική διαφθορά;

Δεν διαβάζουν τις ανάλογες διεθνείς στατιστικές;

Δεν κατανοούν ότι σε άλλες στατιστικές η Ελλάδα επί των ημερών τους γίνεται κάθε χρόνο λιγότερο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός;

O ΣΥΡΙΖΑ δεν έκλεισε και βεβαίως απαξίωσε τις τράπεζες;

Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς τραπεζικό τομέα;

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν μίλησε για πιθανή νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών;

Ο ίδιος στο τέλος της ομιλίας του δεν παραδέχθηκε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης της μεταβίβασης καθυστερεί με ευθύνη του Δημοσίου;

Αυτή η καθυστέρηση του δημοσίου, δηλαδή της κυβέρνησης, δεν έχει ως συνέπεια την μη ολοκλήρωση της συμφωνίας Διοίκησης και εργαζομένων;

Σε ότι αφορά τον υπουργό κ.Αποστολάκη, ο οποίος διέπραξε και ένα ατόπημα κατά τη διάρκεια των προσφωνήσεων, θα πρέπει να παρατηρήσουμε ότι μάλλον δεν έχει καταλάβει σε ποια κυβέρνηση έγινε υπουργός.

Μας είπε ότι είναι ανάγκη η Ελλάδα να αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτή που υπέγραψε την συμφωνία των Πρεσπών με την οποια πέρα από το ξεπούλημα της Μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας αναμένεται να πυροδοτήσει αλλοτριωτικές τάσεις και να δημιουργήσει προβλήματα με όμορες χώρες όπως η Αλβανία και η Βουλγαρία;

Δεν ήταν ο προκάτοχός του στην ίδια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κατάγγειλε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία ήταν αποτέλεσμα ύποπτων χρηματικών συναλλαγών;

Μας είπε επίσης ότι έχει σημασία η Ελλάδα να είναι σταθερά προσανατολισμένη σε θεσμούς όπως το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο ΟΗΕ.

Ας ξεπεράσουμε το αλήστου μνήμης «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ», αλλά ας θυμηθούμε ότι ο Τσίπρας είναι αυτό που απειλούσε ότι θα αλλάξει την Ευρώπη και η Χριστοδουλοπούλου αυτή που άνοιξε τα Ελληνικά

Σύνορα, πυροδοτώντας ένα τεράστιο πρόβλημα στο σύνολο των Ευρωπαϊκών χωρών.

Κατόπιν αναφέρθηκε στην ανάγκη ενεργού αμυντικής συνεργασίας με χώρες της περιοχής και του κόλπου.

Άραγε εκείνη η περίφημη εμπορική διαδικασία πώλησης βλημάτων του στρατού από τον προκάτοχό του, εντάσσεται στα πλαίσια αυτής της πολιτικής;

Κλείνοντας αυτό το σημείωμα δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στον κύριο Συρμαλένιο.

Δεν πρέπει να υπάρχει καλύτερο μείγμα λαϊκισμού, αυταπάτης και ανεπάρκειας σε ένα πρόσωπο.

Ο κύριος Συρμαλένιος ζει στην μετά τα μνημόνια εποχή, διότι προφανώς δεν έχει ιδέα πότε λήγουν οι υποχρεώσεις του τρίτου μνημονίου που συνυπέγραψε με την ψήφο του και πολύ περισσότερο δεν κατανοεί τις συνέπειες του άτυπου τετάρτου μνημονίου της κυβέρνησης Τσίπρα.

Η διαβεβαίωση όμως ότι και οι τρεις βουλευτές Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ καθημερινά, πρωί-βράδυ πασχίζουν για την ευημερία του Νεωρίου κρίνεται ακατανόητη.

Ας ξεπεράσουμε το γεγονός ότι το Νεώριο έκλεισε επί των ημερών τους.

Τώρα τι ακριβώς κάνουν;

Έβαλαν χρήματα, έφεραν καράβια, έκαναν ξεμάτιασμα ή άναψαν κερί στην εκκλησία, στην οποία όλο και περισσότερο συχνάζουν εν όψει εκλογών.

Διότι πριν από τον κ.Συρμαλένιο ο αρμόδιος υπουργός είπε ότι οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στο Δημόσιο.

Μία μόνο μικρή παρατήρηση είναι ότι, πριν ξεκινήσει η τελετή των εγκαινίων ένας υπουργός ρωτούσε πιο είναι το αντικείμενο των εργασιών της δεξαμενής και ποια είναι η αγορά που απευθύνεται το Νεώριο.

Τόσο ενημερωμένοι!Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien