Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Συνάντηση του Αλέξη Χαρίτση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Συνάντηση του Αλέξη Χαρίτση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ

Η επίσπευση των διαδικασιών για την κατάρτιση των οριστικών αποτελεσμάτων της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, με τον Πρόεδρο του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού, Ιωάννη Καραβοκύρη.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν, επίσης, ο επερχόμενος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την ενίσχυση μικρών νησιωτικών και ορεινών δήμων με εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, στο πλαίσιο των δράσεων της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος της υποστελέχωσης των δήμων, καθώς και η πρόοδος του διαγωνισμού για την πρόσληψη των Εποπτών ΟΤΑ, με σκοπό την ταχύτερη δυνατή ενεργοποίηση του νέου θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο νομιμότητας στους ΟΤΑ.

Αμέσως μετά από τη συνάντηση ο κ. Χαρίτσης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα και αναλυτική συνεργασία με τον Πρόεδρο του ΑΣΕΠ, αλλά και με τα στελέχη της Αρχής, αναφορικά με τις Προκηρύξεις του Υπουργείου Εσωτερικών που βρίσκονται σε εξέλιξη και ειδικότερα για την πρόσληψη προσωπικού στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Συζητήσαμε και για τον σχεδιασμό που κάνουμε, έτσι ώστε να μπορέσουμε σταδιακά και βάσει των δυνατοτήτων που πλέον διανοίγονται μετά και την έξοδο από τα μνημόνια να αποκαταστήσουμε στο βαθμό του εφικτού τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην Αυτοδιοίκηση σε εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό. Συζητήσαμε βεβαίως για τον διαγωνισμό 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ, ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα για την ελληνική Δημόσια Διοίκηση, μία τόσο μεγάλη Προκήρυξη στην οποία έκαναν αίτηση δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι και η οποία τελικά καλύπτει πολύ σημαντικές ανάγκες των δήμων σε όλη τη χώρα, με προσωπικό ειδικά στον τομέα της καθαριότητας αλλά και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης, με περίπου 8.500 εργαζόμενους. Μία πολύ μεγάλη δουλειά που έχει αναλάβει το ΑΣΕΠ, τον έλεγχο των αιτήσεων και την ανάρτηση των οριστικών Πινάκων και επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται για την Δημόσια Διοίκηση πρέπει να δώσουμε και συγχαρητήρια στα στελέχη του ΑΣΕΠ για την πολύ σοβαρή και μεθοδική δουλειά που γίνεται και που πρέπει να προχωρήσει απρόσκοπτα.

Θα υπάρξει πολύ στενή συνεργασία -αυτό είπαμε και στην σύσκεψη- και με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτής της μεγάλης Προκήρυξης το συντομότερο δυνατό, μέσα στους επόμενους μήνες.

Συζητήσαμε και άλλες Προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η συμπληρωματική Προκήρυξη για την κάλυψη επιπλέον θέσεων στους δήμους και τον τομέα της καθαριότητας, αλλά η προκήρυξη την οποία θα ανακοινώσουμε πολύ σύντομα σε σχέση με την πρόσληψη εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σε μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους της χώρας. Πρόκειται για 118 θέσεις εργασίας που θα καλύψουν πολύ σημαντικές ανάγκες και κενά σε μικρούς δήμους της χώρας για την υλοποίηση και έργων τα οποίο είναι πολύ κρίσιμα.

Έχει πολύ μεγάλη σημασία -τώρα που η χώρα έχει βγει από το μνημόνιο και οι χρηματοδοτικές δυνατότητες αυξάνουν- οι φορείς της αυτοδιοίκησης να έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν αυτά τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι προκηρύξεις νέων προσλήψεων, τις οποίες σχεδιάζουμε και θα υλοποιήσουμε το επόμενο διάστημα, θα δώσουν αυτή τη δυνατότητα στους φορείς της αυτοδιοίκησης, τους δήμους και τις περιφέρειες της χώρας. Να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν σήμερα και να αξιοποιήσουν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Υπάρχει μία πολύ καλή συνεργασία και με τους δήμους, γεγονός που αποτυπώθηκε και στη συνάντηση που είχαμε και με την ΚΕΔΕ πριν από λίγες ημέρες. Επισημάνθηκε η ανάγκη οι ίδιοι οι δήμοι να μας δώσουν στοιχεία με τις ελλείψεις που έχουν σε προσωπικό. Προχωρά αυτή η συνεργασία και είμαι βέβαιος ότι επόμενο διάστημα θα έχουμε μία πλήρη χαρτογράφηση των πραγματικών αναγκών των δήμων σε προσωπικό, έτσι ώστε και οι αντίστοιχες Προκηρύξεις να αντιμετωπίζουν υπαρκτές ανάγκες και στην πραγματικότητα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο ΓΓ του ΥΠΕΣ, Κώστας Πουλάκης, καθώς και οι αντιπρόεδροι και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αρχής.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien