Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Στην αντεπίθεση το Μαξίμου για Γεννηματά: ‘Ηθελε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις

Στην αντεπίθεση το Μαξίμου για Γεννηματά: ‘Ηθελε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις

Αναμφισβήτητα από όλες τις συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους πολιτικούς αρχηγούς, αυτή με τη Φώφη Γεννηματά τράβηξε περισσότερο το ενδιαφέρον.

«Δεν ξέρω πόση ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει» σχολίασε η κυρία Γεννηματά οδηγώντας τον πρωθυπουργό στην αντεπίθεση: «Εσείς μας βάλατε στο μνημόνιο εγώ προσπαθώ να σας βγάλω. Θα πάρουμε και το Γιώργο μαζί να πάμε στο Καστελόριζο» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά ο διάλογος:

Αλέξης Τσίπρας: Το γεγονός ότι μας δίνεται χρόνος ως χώρα και ως πολιτικό σύστημα ένας χρόνος και μια ανάσα για να αναστοχαστούμε το μέλλον της χώρας, τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας…
Φώφη Γεννηματά: Καλά δεν ξέρω πόση ανάσα θα πάρουμε, γιατί τη θηλιά στον λαιμό μας την έχεις βάλει.
Αλέξης Τσίπρας: Εσείς δεν μας βάλατε στο μνημόνιο εγώ προσπαθώ να σας βγάλω…
Φώφη Γεννηματά: Μας έχεις βάλει σε δύο καινούργια μνημόνια οπότε τώρα δεν έχεις περιθώριο να τα λες αυτά
Αλέξης Τσίπρας: Θα πάρουμε και το Γιώργο μαζί να πάμε στο Καστελόριζο
Φώφη Γεννηματά: Το μόνο σίγουρο θα σε πάω στη Σύμη για να δεις πως πραγματικά χτυπάει η καρδιά της ακριτικής Ελλάδας. Αυτό που είναι βέβαιο Αλέξη μου είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για άλλες ψεύτικες ελπίδες. Ο ελληνικός λαός αυτό που ζητάει από όλους μας αυτή τη στιγμή είναι ειλικρίνεια, θέλει να ξέρει που βρίσκεται, θέλει να ξέρει ποιες είναι οι προοπτικές του και τι πραγματικά μπορεί να γίνει για το τόπο. Λοιπόν δοκιμάστηκαν και τα μεγάλα λόγια και όλα αυτά, και οι υποσχέσεις. Καταλάβανε όλοι που βρισκόμαστε από εδώ και πέρα να δούμε τι γίνεται.

Μετά το τέλος της συνάντησης η Φώφη Γεννηματά δήλωσε στους δημοσιογράφους πως: «Ο κ. Τσίπρας μας κάλεσε κατόπιν εορτής. Την αναγκαία εθνική συνεννόηση την τορπίλισε όμως σε κάθε ευκαιρία. Τον ενδιαφέρει μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση της ήττας του. Η πραγματικότητα για την συμφωνία αυτή δεν κρύβεται. Είναι αποτυχία. Το χρέος έμεινε στο ράφι, και μας έμεινε η πολύχρονη επιτροπεία που είναι θηλιά στον λαιμό μας για δεκαετίες.

Και βέβαια νέα μέτρα λιτότητας 5 δις για συντάξεις, αφορολόγητο, εισφορές. Έκλεισε πράγματι ένας κύκλος. Αυτός των ψεύτικων υποσχέσεων με μεγάλη ζημιά για τον τόπο. Οι πολίτες απαιτούν πρώτα από όλα ειλικρίνεια. Το νέο αφήγημα του για «ανάπτυξη» δεν πείθει κανέναν.

Ανάπτυξη με λόγια του αέρα, ιδεοληψίες, εμπόδια και φόρους δεν γίνεται. Επαναλαμβάνω ότι ο τόπος χρειάζεται άλλη Κυβέρνηση, και άλλη πολιτική. Με Εθνική Γραμμή και Εθνική Συνεννόηση, που με αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών θα γίνει πράξη. Η Ελλάδα μπορεί. Η πρότασή μας για το Σχέδιο Ελλάδα δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και καλύτερες μέρες για τον λαό μας.»

Για την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν ότι: «Η κυρία Γεννήματα έκανε μια μομφή και έλαβε μια απάντηση. Σε μια συζήτηση που ήταν χαλαρή ήθελε να δημιουργήσει επικοινωνιακές εντυπώσεις».

Και συμπλήρωναν: «Όταν η κ. Γεννηματά και το ΠΑΣΟΚ από το 2010 μέχρι το 2015 επέβαλαν 65 δισ. ευρώ μέτρα, εκτόξευσαν την ανεργία στο 27%, πήραν το χρέος στο 120% και το πήγαν στο 180% ΑΕΠ και συρρίκνωσαν την ελληνική οικονομία κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες και επιμένουν σήμερα να μιλούν για θηλιά θα έπαιρναν και την απάντηση που τους άρμοζε. Πρόκειται για πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες και τις οποίες θέλουμε να παίρνουμε. Είναι σωστό οι πολιτικοί αρχηγοί να συνομιλούν μεταξύ τους και να ενημερώνονται απευθείας από τον πρωθυπουργό. Είναι προφανές ότι ο σημερινός πρωθυπουργός σέβεται τους θεσμούς και τους πολιτικούς αρχηγούς σε αντίθεση με τους προηγούμενους».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien