Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > Σε σταθερή τροχιά δυναμικής ανάπτυξης το Νοσοκομείο Σύρου

Σε σταθερή τροχιά δυναμικής ανάπτυξης το Νοσοκομείο Σύρου

Από το logotypos.gr

«Το Νοσοκομείο βρίσκεται σε μια δυναμική ανάπτυξη» τόνισε η Διοικήτρια του Μαργαρίτα Μπουραντά στους εκπροσώπους των Θρησκευτικών, Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, αλλά και των φορέων που παρέστησαν στη καθιερωμένη κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας του Υγειονομικού Ιδρύματος της Σύρου, σημειώνοντας ότι το προσωπικό (Ιατρικό και Νοσηλευτικό| στο σύνολό του υπερβάλλει εαυτόν για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Συνεχίζοντας, η κα Μπουραντά έκανε σαφές ότι η προσπάθεια αναβάθμισης του Νοσοκομείου θα συνεχιστεί και την τρέχουσα χρονιά λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επιγραμματικά να σας αναφέρω ότι τον τελευταίο χρόνο έχουν προσληφθεί περί τα 50 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων σε Ιατρικό και λοιπό προσωπικό.

Αυτή η δυναμική θα συνεχιστεί και στον καινούργιο χρόνο, διότι είναι μέσα στους στρατηγικούς στόχους της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, της Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς & Αιγαίου κας Όλγας Ιορδανίδου, και δική μου βέβαια, προκειμένου το νοσοκομείο της Σύρου να αναπτυχθεί περαιτέρω.

Έχουν αξιοποιηθεί οι πόροι από το ΠΔΕ και το ΕΣΠΑ για την ανάπτυξη του Ιατροτεχνικού εξοπλισμού προς βελτίωση των υποδομών του νοσοκομείου μας.

Σε αυτή την προσπάθεια είχα αρωγούς το Ιατρικό, Διοικητικό και Νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και μέλη του Δ.Σ. τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους Συλλόγους και την Κοινωνία της Σύρου που κι εκείνοι με τη σειρά τους στέκονται αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια».

Και ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό της προανήγγειλε ότι, μετά την υλοποίηση του παιδιατρικού και του ιατρείου Άπνοιας την περασμένη χρονιά, σειρά έχουν τα Ιατρεία: Βρογχοσκόπησης, ορθοπεδικό και Depot, η δημιουργία των οποίων έχει δρομολογηθεί εντός του 2019, μη παραλείποντας να αναφέρει ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης του έμψυχου δυναμικού αναμένονται 12 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων να στελεχώσουν το Νοσοκομείο της Σύρου.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Νίκος Τρίτζαλης επικεντρώθηκε στον αυξημένο ρόλο της Ιατρικής Δομής της Σύρου παραθέτοντας αριθμητικά στοιχεία ως προς τα περιστατικά που εξυπηρετήθηκαν το 2018, τα οποία στην κυριολεξία προκαλούν έκπληξη: «Είναι μια ευκαιρία σήμερα να καταλάβετε τι προσφέρουν στην Κοινωνία μας οι άνθρωποι που δουλεύουν εδώ, Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό. Συγκεκριμένα για το 2018 να σας πω ότι εξετάστηκαν στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών 17.575 άτομα, στα Τακτικά Ιατρεία 38.886 άτομα – εκ των οποίων στο παιδιατρικό 2.801 -, στο Ακτινολογικό Εργαστήριο 26.815, στο Μικροβιολογικό – Βιοχημικό Εργαστήριο πραγματοποιήθηκαν 405.382 εξετάσεις, στον Παθολογικό Τομέα του Νοσοκομείου νοσηλεύθηκαν 1303 άτομα, στον Χειρουργικό 2306 άτομα, ενώ μέσα στο 2018 έλαβαν χώρα 166 γεννήσεις. Τέλος, όσο αφορά την αιμοδοσία συλλέχθηκαν 1.253 μονάδες αίματος εκ των οποίων μεταγγίστηκαν 805 και 124 εστάλησαν στην Αθήνα».

Υπογράμμισε δε ότι και για το 2019 έχει προγραμματιστεί κονδύλι για την προμήθεια επιστημονικού εξοπλισμού, αναφέροντας παράλληλα ότι το ταμειακό υπόλοιπο του Νοσοκομείου ανέρχεται στα τέσσερα περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Στην καλή κατάσταση της Νοσηλευτικής Μονάδας της Σύρου σε συνάρτηση με τις περισσότερες αντίστοιχες περιφερειακές μονάδες, έκανε αναφορά το σύνολο των ομιλητών με τον διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας Ευάγγελο Πανοηλία να λέει χαρακτηριστικά ότι, παρ’ όλα αυτά, είναι αναγκαία πλέον η δρομολόγηση κατασκευής ενός καινούργιου Νοσοκομείου στο νησί.

Επεσήμανε δε ότι σε μια διετία – δεδομένου ότι την περίοδο εκείνη θα συνταξιοδοτηθεί μεγάλο τμήμα του υφισταμένου ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού – παρά τις νέες προσλήψεις θα υπάρξει έλλειψη έμπειρου προσωπικού, προτρέποντας την κα Μπουραντά να επιστήσει την προσοχή στην Πολιτεία για τη πρόσληψη έμπειρων ανθρώπων.

Αναφορά έγινε από τους ομιλητές και στην δημιουργία πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο, με άπαντες να υπογραμμίζουν ότι με την κίνηση αυτή αφενός ενισχύθηκε ο στρατηγικός ρόλος του Νοσοκομείου και αφετέρου οι νησιώτες ένιωσαν να τους σκεπάζει μια ομπρέλα παροχής άμεσης περίθαλψης, ενισχύοντας το αίσθημα ασφαλείας τους.

Την πίτα έκοψαν από κοινού ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Γαβαλλάς, εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ και ο Βικάριος π. Αντώνης Βουτσίνος εκπροσωπώντας τον καθολικό Επίσκοπο π. Πέτρο Στεφάνου.
Σε όλους τους εργαζομένους χορηγήθηκε διήμερη άδεια από την διοικήτρια του Νοσοκομείου.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien