Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΤΙΠΑΡΟΣ > Σε Αντίπαρο και Νάξο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός

Σε Αντίπαρο και Νάξο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Μανώλης Γλυνός

Η Αντίπαρος και η Νάξος ήταν οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Μανώλη Γλυνού, στο πλαίσιο της περιοδείας του στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», Μαρουλία Κοντού, Παντελή Τζανακόπουλο και Αντώνη Χατζηιωάννου το πρωί της Τρίτης, επισκέφθηκαν την Αντίπαρο.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου συνομίλησε με κατοίκους και επαγγελματίες του νησιού, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τους προβληματισμούς τους για την καθημερινότητά τους. «Υπάρχουν πολλά κοινά θέματα που απασχολούν τους νησιώτες, αλλά το κάθε νησί ξεχωριστά έχει ιδιαιτερότητες. Πρέπει με προσοχή να ακούσουμε τους κατοίκους που ζουν σε αυτά κάθε μέρα, τι έχουν να μας πουν όσοι βιώνουν τα προβλήματα και όσοι ξέρουν τις ανάγκες του κάθε νησιού και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Γι αυτό είμαστε σήμερα εδώ, γιατί μαζί μπορούμε να κάνουμε το Νότιο Αιγαίο από μια Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης σε μια Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών» είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους της Αντιπάρου αφού άκουσε τα θέματα που του έθεσαν, επαναλαμβάνοντας την δέσμευσή του για «συμβόλαιο συνεργασίας με τους νησιώτες» που θα έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Κατά την συνάντησή του με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Αντιπάρου, κ.κ. Αναστάστιο Φαρούπο και Ιωάννη Βασιλόπουλο, τέθηκαν επί τάπητος τα πολύ σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει ο Δήμος καθώς δεν διαθέτει ούτε μηχανικό ούτε οικονομικό επιστήμονα.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, διαβεβαίωσε ότι ως αυριανή περιφερειακή αρχή, μέσα από συνεργασία και συνέργεια με τους δημάρχους όλων των νησιών, θα δρομολογηθούν λύσεις και για τα ζητήματα της υποστελέχωσης επ ωφελεία των δημοτικών αρχών αλλά και των κατοίκων των νησιών.

Μετά την Αντίπαρο, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Γιώργο Γκούφα και Μιχάλη Φραγκίσκο, καθώς και από τον κ. Αντώνη Χατζηιωάννου, επισκέφθηκαν το νησί της Νάξου.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, έναν συνεταιρισμό που αποτελεί πρότυπο όχι μόνο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά για όλη την Ελλάδα. Ο κ. Μανώλης Γλυνός συνεχάρη τα μέλη του για την άοκνη προσπάθειά τους να διατηρούν τον Συνεταιρισμό οικονομικά υγιή αλλά και για την απόφασή τους να δραστηριοποιηθούν και σε έτερα πεδία, στοχεύοντας ακόμα ψηλότερα. «Ο Συνεταιρισμός της Νάξου, μας δείχνει τον δρόμο πώς η γνώση, η τόλμη και η αποφασιστικότητα από ανθρώπους που αγαπούν την γη, την φύση και τον τόπο τους, μπορούν να γίνουν χρήσιμα εργαλεία για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής, στηρίζοντας εμπράκτως την τοπική οικονομία», ανέφερε ο κ. Μ. Γλυνός.

Κατά την συνάντηση με μέλη της Ε.Α.Σ. Νάξου τέθηκαν όλα τα ζητήματα που θα πρέπει να επιλυθούν ώστε να ενταθεί η αγροτική παραγωγή και η τυποποίηση, προκειμένου τα προϊόντα της Νάξου τα οποία είναι ΠΟΠ και ΠΓΕ, να έχουν ακόμα καλύτερη διάχυση στους καταναλωτές όχι μόνο των νησιών μας, αλλά εθνικά όσο και υπερεθνικά.

Μετά την επίσκεψη στην Ε.Α.Σ. Νάξου, ακολούθησε επίσκεψη στο Φράγμα του Τσικαλαριού. Το Φράγμα με την ολοκλήρωσή του εντός του 2020, θα αποταμιεύει 3.000.000 κυβικά μέτρα νερού, τα οποία προορίζονται για άρδευση, ωστόσο απομένει η κατασκευή των δικτύων διανομής για τα οποία εκκρεμεί η εύρεση χρηματοδοτικού μέσου, προκειμένου να παραδοθεί το έργο.

Κατά τη συνάντηση που ακολούθησε με μέλη της Ένωσης Ξενοδόχων Νάξου, ενδελεχώς συζητήθηκαν η υφιστάμενη κατάσταση καθώς και οι προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης του τουρισμού στην Νάξο, ο οποίος συνδέεται άμεσα με την γαστρονομία, μιας και η Νάξος παράγει προϊόντα αγροδιατροφής τα οποία διαφοροποιούν ουσιαστικά την τουριστική της ταυτότητα από τους προορισμούς μαζικού τουρισμού. «Απαιτείται ένας εξορθολογισμός των δράσεων που προάγουν τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως τουριστικούς προορισμούς. Θέλουμε ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος που διαθέτουμε και αυτό θα το κάνουμε με την ανάδειξη των ιστορικών, πολιτισμικών, λαογραφικών, διεθνικών χαρακτηριστικών των νησιών μας. Έτσι θα αυξηθούν οι αφίξεις, θα επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος και θα δρέψουν τους καρπούς της προκοπής οι νησιώτες», ανέφερε ο κ. Μ. Γλυνός.

Στη συνέχεια, ακολούθησε συνάντηση με τους υποψήφιους δημάρχους Νάξου κ.κ. Λεονάρδο Χατζηανδρέου και Βασίλη Βρούτση, καθώς και υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεών τους, ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με εκπροσώπους και άλλων παρατάξεων.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός, παρέμεινε στην Νάξο και την Τετάρτη 3 Απριλίου, συνεχίζοντας τις επαφές και τις συναντήσεις του.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien