Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σαντορινιός: Μόνο με κιτρινισμό μπορεί να αντιμετωπίσει η ΝΔ το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης

Σαντορινιός: Μόνο με κιτρινισμό μπορεί να αντιμετωπίσει η ΝΔ το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Στεφανία Κασίμη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm αναφερόμενος στα ανακουφιστικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός τόνισε ότι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του πολιτικού σχεδίου της κυβέρνησης για την επομένη μέρα της χώρας εκτός μνημονίων, σε αντίθεση με την κίτρινη επίθεση στην οποία επιδίδεται η ΝΔ.

Πολιτικό σχέδιο και όχι «κιτρινισμός»

«Η πολύ ενδιαφέρουσα χθεσινή συζήτηση ανέδειξε από τη μια ένα πολιτικό σχέδιο και από την άλλη τον κιτρινισμό, με τον οποίο θέλει η αντιπολίτευση να πάμε στις εκλογές. Ποιος βγήκε κερδισμένος; Ας το κρίνει ο ελληνικός λαός. Εμείς εκφράσαμε πολιτική άποψη και πολιτικό σχέδιο. Ο πρωθυπουργός μίλησε για το μέλλον της Ελλάδας εκτός μνημονίων, αυτό που καταφέραμε να επιτύχουμε ως ελληνικός λαός. Έχουμε μια σειρά μέτρων που πηγαίνουν τη χώρα μας μπροστά, δίνουμε την ευκαιρία στους πολίτες να αντιληφθούν και στην καθημερινότητα και στην τσέπη τους, ότι τελειώσαμε με τα μνημόνια, μάλιστα σαν χθες, πριν από 9 χρόνια υπογράφηκε το πρώτο μνημόνιο. Ήρθε η ώρα να επιστραφούν οι κόποι του ελληνικού λαού πίσω στον λαό».

«Από την άλλη Η ΝΔ οδήγησε τη συζήτηση στον κιτρινισμό, με εξώφυλλα «σκανδαλοθηρικών» εφημερίδων. Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε να μας μιλήσει για πράγματα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική, με αυτά που αφορούν τον Έλληνα πολίτη αυτή τη στιγμή. Το γεγονός που συζητάμε δηλαδή είναι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο κότερο μιας δηλωμένης συνεργάτιδάς του. Ο πρωθυπουργός δεν έχει να κρύψει απολύτως τίποτα και το γεγονός είχε ήδη γίνει γνωστό από τον Σεπτέμβριο του 2018. Αν είναι να πάμε σε αυτό το επίπεδο να αναφέρουμε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει βίλα σε μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφοράκο της Siemens, που έκανε δουλειές με το δημόσιο και είναι γνωστό ότι έδινε μίζες. Αυτό δεν είναι μεμπτό αν έχουν αγοράσει μαζί οικόπεδο; Ποιο είναι το ζητούμενο τελικά, να κάνουμε πολιτική συζήτηση με αυτούς τους όρους; Εκεί έχει φτάσει το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης;»

Μέτρα ανακούφισης των πολιτών

«Οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού είναι το αποτέλεσμα και η φυσική εξέλιξη των κόπων και των θυσιών που έκανε ο ελληνικός λαός. Πρώτα από όλα πρέπει να θυμίσουμε ότι στις 21 Αυγούστου του 2018 η χώρα μας βγήκε από τα μνημόνια, αυτό σημαίνει ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που συνδιαλεγόμαστε με τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς. Η μόνη υποχρέωση που έχουμε στο μακροοικονομικό επίπεδο είναι να πιάνουμε τους στόχους. Και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι στόχοι πιάνονται αντίθετα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο Υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης της κυβέρνησης Σαμαρά είχε μάλιστα δηλώσει ότι όταν υπέγραφαν ήξεραν ότι δεν θα μπορούσαν να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις που υπέγραφαν».

«Οι προβλέψεις της Κομισιόν για την χώρα μας μιλούν για 2,2% ανάπτυξη, αναθεώρησαν μάλιστα τα ποσοστά προς τα πάνω και για το 2019 και για το 2020. Αναφέρουν ότι η χώρα μας έχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ευρωζώνης. Αυτά όλα δείχνουν ότι έχουμε μια οικονομία, η οποία μπορεί να επιστρέψει χρήματα στους πολλούς, μπορεί να αντέξει να αποκαταστήσει αυτούς που επλήγησαν από την κρίση και ένα μεγάλο κομμάτι είναι και οι συνταξιούχοι. Η 13η σύνταξη είναι κάτι που ζητάει η κοινωνία από την πρώτη ημέρα που βγήκαμε από τα μνημόνια. Αυτήν τη στιγμή έχουμε τη δυνατότητα και αποκαθιστούμε τις πληγές του μνημονίου, δεν είναι λοιπόν θέμα κατάλληλης στιγμής, δεν είναι ζήτημα προεκλογικής περιόδου, πρέπει να γίνει τώρα. Αν έπρεπε να το κάνουμε σε μη προεκλογική περίοδο δεν θα το κάναμε ποτέ, γιατί σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη έχουμε συνέχεια προεκλογική περίοδο, αφού εδώ και τρία χρόνια ζητάει εκλογές…».

Μόνιμα μέτρα και Νησιωτικότητα

«Η μείωση του φόρου εισοδήματος για τους κατοίκους των νησιών κάτω από 3.100 πληθυσμό και η μείωση του ΕΝΦΙΑ στα νησιά κάτω των 1000 κατοίκων, από 1/1/2020 είναι η απόδειξη πως οι νησιώτες αποτελούν μέλημα και προτεραιότητα για τις κυβερνητικές πολιτικές. Ταυτόχρονα, η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις των νησιών να γίνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικές και δημιουργεί περαιτέρω συνθήκες ανάπτυξης και ενίσχυσης της εργασίας. Είναι μια αναγνώριση για τους κατοίκους των νησιών που μένουν εκεί και κάνουν οικογένεια και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά τα νησιά είναι ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας για την χώρα μας».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien