Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σαντορινιός: Μνημείο στρέβλωσης της λαϊκής εντολής το πολυνομοσχέδιο της ΝΔ

Σαντορινιός: Μνημείο στρέβλωσης της λαϊκής εντολής το πολυνομοσχέδιο της ΝΔ

«Η ποιότητα της Δημοκρατίας, κύριοι και κυρίες της ΝΔ, κρίνεται από το πώς φέρεται στις μειοψηφίες και αν κρίνουμε από αυτό το νομοσχέδιο, η δική σας Δημοκρατία δεν είναι και τόσο ποιοτική. Αφού δεν προλάβατε και έγινε το «κακό» και εκφράστηκε δηλαδή γνήσια η κοινωνία μέσω της απλής αναλογικής στις πρόσφατες εκλογές, αποφασίσατε τώρα, με τις ρυθμίσεις σας να «διορθώσετε» το λάθος του λαού, στρεβλώνοντας την εντολή του και πνίγοντας την πολυφωνία», είπε μεταξύ άλλων ο Ν. Σαντορινιός.

Όπως επισήμανε:

«Το νομοσχέδιο είναι τόσο Δημοκρατικό, όσο επιτρέπει η «κυβερνησιμότητα», στο βωμό της οποίας παραβιάζετε τη λαϊκή εντολή.:
– Είναι πράγματι μοναδικής εμπνεύσεως η πρόβλεψη σύμπραξης δύο παρατάξεων, αν η μία παράταξη είναι του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη, χωρίς ανάγκη προγραμματικής σύγκλισης, χωρίς ανάγκη συμφωνίας του συνόλου των συμβούλων των παρατάξεων, ενώ ακόμη πιο αντιδημοκρατικός είναι ο όρος για απαγόρευση ανάκλησης της Συμφωνίας σύμπραξης. Και αν ο Δήμαρχος ή ο Περιφερειάρχης δεν τηρήσει τη συμφωνία, τι θα γίνει; Θα εξαφανιστεί η βούληση του λαού που εξέλεξε αυτές τις παρατάξεις; Ή τι θα γίνει με τους συμβούλους που θα διαφωνήσουν στη σύμπραξη; Θα βρεθούν ανεξάρτητοι χωρίς τα δικαιώματα οργανωμένης μειοψηφίας;».
– Μέσω μιας καλπονοθευτικής μεθόδευσης στη σύνθεση των Δημοτικών και Περιφερειακών επιτροπών αποστεώνονετε πλήρως τα δημοκρατικά όργανα λήψης αποφάσεων, όπως είναι το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο.
– Μοναδικής εμπνεύσεως είναι η ρύθμιση να μεταφέρετε όλες τις αρμοδιότητες εκτέλεσης και προκήρυξης έργων αλλά και  διαγραφής και ρύθμισης χρεών, ανεξαρτήτως μάλιστα ποσού, στις οικονομικές επιτροπές.
– Ενώ, απαξιώνετε και πάλι τον αποφασιστικό ρόλο των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων με το να μεταφέρετε και τον έλεγχο των εποπτευόμενων φορέων στις οικονομικές επιτροπές.
– Ο «Κλεισθένης» προσπάθησε να δώσει ρόλο και ουσία στις τοπικές κοινότητες. Με τις ρυθμίσεις σας αφαιρείτε και πάλι από τα τοπικά συμβούλια και τους τοπικούς προέδρους τη δυνατότητα να αποφασίζουν για τις βασικές ανάγκες του τόπου τους και τους κάνετε και πάλι επαίτες του Δημάρχου, δίνοντας τους το δικαίωμα να εισηγούνται αλλά όχι να αποφασίζουν, λες και αυτοί δεν ψηφίστηκαν από τον λαό. Ξαναφέρατε τις τοπικές κοινότητες στο σημείο να παρακαλάνε για να αλλάξουν λάμπες στην πλατεία.

Η ΝΔ θέλει τα Πανεπιστήμια λογοκριμένα

«Μέσα από μία συνεχόμενη εισροή ψευδών ειδήσεων δημιουργήσατε ένα αφήγημα που στόχο είχε το άσυλο, την ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα στα ιδρύματα, την ανεμπόδιστη πανεπιστημιακή έρευνα και την ελεύθερη έκφραση φοιτητών και διδασκόντων και τώρα φέρνετε την διάταξη καλοκαιριάτικα με τα πανεπιστήμια κλειστά».
«Το υπάρχον πλαίσιο επαρκούσε για την αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών αφού καθιστούσε τις πρυτανικές αρχές υπεύθυνες να καλέσουν την Αστυνομία σε περιπτώσεις παραβατικότητας και έδινε επίσης τη δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης σε περιπτώσεις κακουργημάτων, όπως η διακίνηση ναρκωτικών. Γιατί οι Πρυτανικές αρχές δεν κάλεσαν για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στην ΑΣΟΕΕ; Γιατί εσείς δεν  αρκεστήκατε στο υπάρχον πλαίσιο νόμου που επίλυε τα ζητήματα;
«Η απάντηση είναι απλή: γιατί θέλετε πανεπιστήμια λογοκριμένα, υποταγμένα στην αγορά, υποβαθμισμένα θεσμικά και αποκομμένα από την κοινωνία. Θέλετε φοιτητές χωρίς πολιτική δράση, χωρίς ανησυχίες, χωρίς φωνή, γιατί επί της ουσίας θέλετε να καθυποτάξετε το φοιτητικό κίνημα που ήταν πάντα πρωτοπόρο στους αγώνες. Να είστε, όμως, σίγουροι ότι καμία μεθόδευσή σας δεν πρόκειται να εμποδίσει τους νέους να αντιταχθούν στο σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό σας».

Δυο ζητήματα που αφορούν τα Δωδεκάνησα
«Πρώτον, γιατί βγήκε, κύριες και κύριοι της ΝΔ, η ρύθμιση που υπήρχε στο νομοσχέδιο και επέτρεπε στους φοιτητές των ΑΣΤΕΡ Ρόδου και Κρήτης να έχουν πάσο; Γιατί εξαφανίστηκε; μήπως δεν είχαν προβλεφθεί τα χρήματα; Θέλουμε μία απάντηση».
«Εμείς για την υπόθεση της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ είχαμε κάνει προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος, αλλά μας πρόλαβαν οι εκλογές. Η ρύθμιση που υπάρχει στο νομοσχέδιο, όμως, και αφορά στην εταιρεία, έτσι όπως είναι δομημένη, δεν λύνει το ζήτημα. Πρέπει να προστεθεί με νομοτεχνική αναδρομική ισχύ από 1/1/2018».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien