Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Σαντορινιός: Η ατζέντα της ΝΔ είναι η επιστροφή στα μνημόνια

Σαντορινιός: Η ατζέντα της ΝΔ είναι η επιστροφή στα μνημόνια

Στο studio της ΕΡΤ και την εκπομπή «Πρωινή Βάρδια» με τους δημοσιογράφους Μάνο Νιφλή και ο Κώστα Αλατζά, παραβρέθηκε σήμερα το πρωί ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος αναφέρθηκε στις αποκαλύψεις για το Μακεδονικό και την κρυφή διπλωματία αλλά και στα σχέδια της ΝΔ για πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΣΚΑΪ

«Πιστεύω ότι στην χθεσινή συνέντευξη κέρδισε η αλήθεια. Ο ελληνικός λαός άκουσε την αλήθεια μέσα από ένα κανάλι που αντιπολιτεύεται σταθερά την κυβέρνηση όλο αυτόν τον καιρό και το κοινό του κατάφερε να ακούσει και την άλλη πλευρά. Μακάρι να είχαμε και την παρουσία του κ. Μητσοτάκη, για να μπορούσαμε να κάνουμε μια πιο ολοκληρωμένη συζήτηση σήμερα. Ο πρωθυπουργός έθεσε την προεκλογική ατζέντα. Ναι θεωρούμε ότι βγήκε κερδισμένος. Δεν φοβήθηκε καμία ερώτηση, αν και οι δημοσιογράφοι επέλεξαν να μην κάνουν πολιτική συζήτηση. Τα θέματα που επιλέχθηκαν ήταν σκανδαλολογία, κιτρινισμός και όχι πολιτική… Δεν συζητήθηκαν τα οικονομικά ζητήματα, για την επόμενη μέρα της χώρας μετά τα μνημόνια. Ακόμα και το θέμα του Μακεδονικού το έθεσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός».

Η συζήτηση για το Μακεδονικό

«Όταν στέλνει ένας πρωθυπουργός επιστολή, βγήκαν στη δημοσιότητα έξι επιστολές του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή προς κορυφαία στελέχη της διεθνούς κοινότητας, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο αρμόδιος επίτροπος υπεύθυνος για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλα στελέχη της διεθνούς διπλωματίας, αυτό είναι διεθνής δέσμευση, που έγινε μάλιστα με κρυφή διπλωματία, για διπλή ονομασία. Η κ. Καραμανλής υιοθέτησε την εισήγηση Νίμιτς προκειμένου να υπάρχει το όνομα «Μακεδονία-Σκόπια» στο εξωτερικό -μόνο στον ΟΗΕ και όχι στις υπόλοιπες χώρες που είχαν ήδη αναγνωρίσει την χώρα ως Μακεδονία- και σκέτο «Μακεδονία» στο εσωτερικό. Στην πρόταση αυτή δεν υπήρχε καμία αναφορά σε γλώσσα και ιθαγένεια, σε erga omnes και προφανώς ούτε σε αλλαγή του Συντάγματος της γείτονος χώρας. Εμείς πήγαμε πολύ παραπάνω από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση είχαν κάνει μέχρι τώρα οι υπόλοιπες κυβερνήσεις. Εκτός από το erga omnes και την αλλαγή του Συντάγματος, έχουν αλλάξει τα ιστορικά βιβλία, έχουν προστατευτεί τα ελληνικά προϊόντα».
«Αυτοί λοιπόν που έκαναν μυστική διπλωματία κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ, που ενημέρωνε σε όλες τις φάσεις την αντιπολίτευση. Ουσιαστικά επικρίνουμε την υποκριτική στάση της ΝΔ που όλο αυτόν τον καιρό κατηγορούσε την κυβέρνηση για προδοτική συμπεριφορά. Κατηγορεί εμάς ο κ. Μητσοτάκης και χρησιμοποιεί συνθήματα πατριωτικής ευαισθησίας τη στιγμή που η παράταξη του αποδεχόταν εθνότητα και γλώσσα».

Έχουν ήδη συμφωνήσει για 4ο μνημόνιο;

«Αυτό όμως που πρέπει να καθορίζει την προεκλογική ατζέντα των τελευταίων ημερών είναι αυτό που ανέφερε σε συνέντευξη του στον Real Fm ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου υποψήφιος της ΝΔ, ότι ο κ. Μητσοτάκης, εάν πάρει την εντολή από τον λαό, θέλει να κάνει ότι έκαναν όλα τα κράτη που βγήκαν από τα μνημόνια, να πάει σε μια πιστοληπτική γραμμή στήριξης. Αυτό σημαίνει ενισχυμένη εποπτεία με συγκεκριμένους όρους και μηνιαίους ελέγχους με τακτικές επιθεωρήσεις. Καλώς ήρθε λοιπόν το 4ο μνημόνιο!».

«Η ΝΔ σχεδιάζει να δώσει μέρος από το «μαξιλάρι» ασφαλείας των 37 δις που έχει δεσμεύσει ο πρωθυπουργός, στις τράπεζες για να απαλλαγούν από το βάρος των κόκκινων δανείων, αυτά είναι χρήματα που δημιουργήθηκαν από τους φόρους και τους κόπους των ελλήνων πολιτών».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien