Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΤΗΝΟΣ > Πολυεπίπεδη η παρουσία του Δήμου Τήνου στην WTM

Πολυεπίπεδη η παρουσία του Δήμου Τήνου στην WTM

Πολυεπίπεδη ήταν η φετινή παρουσία του Δήμου Τήνου στην έκθεση World Travel Market στο Λονδίνο που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της διεθνούς τουριστικής αγοράς.

Σε ένα πλάνο τεσσάρων ημερών πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες επαφές, με χρήση σύγχρονων εργαλείων επικοινωνίας, με πράκτορες, δημοσιογράφους, bloggers και διαμορφωτές κοινής γνώμης όπου παρουσιάστηκαν και αναδείχθηκαν οι διαφορετικές πτυχές του τουριστικού προϊόντος του νησιού από τους εκπροσώπους του Δήμου.
Παράλληλα, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου και Ιρλανδίας διοργανώθηκε ειδική παρουσίαση σε έγκριτους δημοσιογράφους έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων του βρετανικού τύπου σε αίθουσα του εκθεσιακού κέντρου. Μέσα από video και πλούσιο φωτογραφικό υλικό οι δημοσιογράφοι «ταξίδεψαν» στην Τήνο και εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να επισκεφθούν το νησί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Η κυρία Έμυ Αναγνωστοπούλου, Διευθύντρια του γραφείου του ΕΟΤ, φίλη και υποστηρίκτρια του νησιού, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από τις ενέργειες προβολής που υλοποιούνται για την προσέγγιση της βρετανικής αγοράς.
Την παρουσίαση, που παρακολούθησαν πολλοί δημοσιογράφοι μεταξύ των οποίων ο κ. Saad Aldosari BBC Arabic News οι κυρίες Nayna Kanabar και Heidi Roberts food bloggers, η κυρία Lavina di Soouza travel blogger κ.α., ανέλαβε για λογαριασμό του Δήμου η κυρία Βίκυ Λεβαντή που απέσπασε τα συγχαρητήρια των παρευρισκόμενων για την αρτιότητά της.

Κυρίαρχο στοιχείο των συζητήσεων ήταν το βασικό μήνυμα της καμπάνιας της Τήνου ως η «Μούσα του Αιγαίου» και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που στηρίζουν τον προσδιορισμό. Με φύση που συνδυάζει το άγριο τοπίο του Βόλακα, τον ορεινό όγκο του Εξώμβουργου και τις παραλίες με τη χρυσή άμμο, με μονοπάτια που οδηγούν σε γραφικά χωριά με μοναδικά αρχιτεκτονικά και πολιτιστικά στοιχεία όπως η μαρμαροτεχνία και η καλαθοπλεκτική, με γαστρονομία που έχει τις ρίζες της στην ιστορική διαδρομή του νησιού, τα ήθη και τα έθιμα του καθώς και με θρησκευτική κουλτούρα, η Τήνος διαθέτει ένα σύνθετο τουριστικό προϊόν με ποιοτικά χαρακτηριστικά που απευθύνεται στις σύγχρονες ανάγκες του διεθνούς τουριστικού κοινού.

Η αντιδήμαρχος Τουρισμού κυρία Αναστασία Δεληγιάννη εξέφρασε την ικανοποίηση της από τις επαφές και δήλωσε ότι ο Δήμος παραμένει σταθερός στην υλοποίηση του marketing plan και την ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της Τήνου που την τοποθετούν ως προορισμό για όλες τις εποχές. Για την υποστήριξη και την προώθηση της καμπάνιας έχει δημιουργηθεί μία σειρά από θεματικά video που θα προωθηθούν μέσω πλάνου στοχευμένης ψηφιακής προβολής. Και η κυρία Δεληγιαννη κατέληξε:

«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των συζητήσεων που δεν περιορίστηκαν μόνο στη βρετανική αγορά, αλλά κάλυψαν όλο το φάσμα των χωρών από τις όποιες προσβλέπουμε περαιτέρω αυξητική τάση σε επίπεδο επισκεψιμότητας».


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien