Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > Πόλεμος ανακοινώσεων Βρούτση – ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Πόλεμος ανακοινώσεων Βρούτση – ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων

Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ του βουλευτή και τομεάρχη Εργασίας της ΝΔ, Γ. Βρούτση και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κυκλάδων, με αφορμή την επίθεση του πρώην υπουργού στον ΟΑΕΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βρούτσης και ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου προχώρησαν στην ακόλουθη δήλωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ, αντί να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, προχωρά σε μια αναιτιολόγητη ενέργεια. Αιφνιδίως, ζητά τη μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς Ταμειακής Διαχείρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Προφανώς, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας αντιμετωπίζει τον ΟΑΕΔ σαν χρηματοπιστωτικό Οργανισμό. Δείχνει έτσι πως, είτε αδιαφορεί επιδεικτικά για το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας, είτε επικρατούν δεύτερες σκέψεις και σχεδιασμοί…

Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη ενέργεια θυμίζει ημέρες 2015 Τσίπρα – Βαρουφάκη».

 

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε μέσω ανακοίνωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων:

Ο κ. Βρούτσης συνεχίζει να παραπληροφορεί

Σε αρκετά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών και των Κυκλάδων, μετά και το πρωτοσέλιδο των «Νέων», αναδημοσιεύεται σήμερα δήλωση του βουλευτή Κυκλάδων της ΝΔ, κ. Γ. Βρούτση, ο οποίος μαζί με τον κ. Θ.Καράογλου, ψευδολογώντας απροκάλυπτα για μία ακόμα φορά, διατείνεται ότι «Το ΔΣ του ΟΑΕΔ, αντί να αξιοποιήσει και το τελευταίο ευρώ που διαθέτει στον αγώνα για την καταπολέμηση της ανεργίας, προχωρά σε μια αναιτιολόγητη ενέργεια. Αιφνιδίως, ζητά τη μεταφορά χρηματικών διαθεσίμων ύψους 65.000.000 ευρώ σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της Τραπέζης της Ελλάδος».

Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος έχει διατελέσει Υπουργός Εργασίας, όφειλε τουλάχιστον να γνωρίζει τι προβλέπεται από τη νομοθεσία, σύμφωνα με την οποία, «από το 1950, με τον αναγκαστικό νόμο 1611, όπως έχει τροποποιηθεί από το ’90, ’94, ’97, τα διαθέσιμα, πλην ταμειακής διαχείρισης, κεφάλαια των δημοσίων οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων, μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος», όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας, κ. Α. Νεφελούδης, επισημαίνοντας επίσης ότι από το 2015 και έπειτα, από την τότε πράξη νομοθετικού περιεχομένου «που έγινε τότε για τους γνωστούς λόγους», ο ΟΑΕΔ διαπιστώνοντας ότι το επιτόκιο της ΤτΕ έχει μεγαλύτερη απόδοση, αποφάσισε να συνεχίσει αυτή την πρακτική, για να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ:

«Με αφορμή δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στη διαχείριση των πλεονασματικών διαθέσιμων κεφαλαίων του ΟΑΕΔ, για την ορθή ενημέρωση του κοινού, η Διοίκηση του Οργανισμού διευκρινίζει τα εξής:

O ΟΑΕΔ, όπως όλα τα ΝΠΔΔ και οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, υποχρεούται βάσει του Α.Ν. 1611/50 όπως ισχύει, να μεταφέρει τα πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαιά του στην Τράπεζα της Ελλάδος. Πλεονασματικά διαθέσιμα κεφάλαια θεωρούνται τα ποσά που περισσεύουν μετά την κάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισμού, λαμβανομένων υπόψιν και των προβλεπόμενων εσόδων του.

Με στόχο τη βέλτιστη απόδοση των κεφαλαίων του, ο ΟΑΕΔ μεταφέρει περιοδικά (ή σε τακτά χρονικά διαστήματα) τα πλεονασματικά ποσά σε λογαριασμό Ταμειακής Διαχείρισης της ΤτΕ, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις από τις Εμπορικές Τράπεζες και την δυνατότητα της άμεσης εκταμίευσης των ποσών στο ακέραιο όταν ζητηθούν. Το ύψος του επιτοκίου στο λογαριασμό της Ταμειακής Διαχείρισης στην ΤτΕ για το Β’ εξάμηνο του 2016 ανήλθε σε 3,1487% και αναμένεται να παραμείνει στα ίδια επίπεδα και το πρώτο εξάμηνο του 2017. Το επιτόκιο καταθέσεων στην Εθνική Τράπεζα για το πρώτο εξάμηνο του 2017 ανέρχεται σε 1,15%.

Ο ΟΑΕΔ θα συνεχίσει να διαχειρίζεται τα ταμειακά διαθέσιμά του, όπως προβλέπεται από το νόμο, με γνώμονα την ασφαλή και βέλτιστη απόδοση τους, προκειμένου να διατίθενται μαζί με τα υπόλοιπα έσοδα του προς όφελος της ανέργων και του κοινωνικού συνόλου.»

Καλούμε τον κ. Βρούτση να απαλλάξει τους εργαζόμενους και τους ανέργους από την «προστασία» του, την οποία πολύ καλά έχουν γνωρίσει από τις ημέρες και τα έργα του στο υπουργείο Εργασίας, να σταματήσει να καταστροφολογεί και να παραπληροφορεί του Κυκλαδίτες.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien