Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ > Πανοτόπουλος: Ο δήμος Θήρας μπορεί αλλά δεν θέλει να βοηθήσει το νοσοκομείο – Έρχονται νέες προσλήψεις

Πανοτόπουλος: Ο δήμος Θήρας μπορεί αλλά δεν θέλει να βοηθήσει το νοσοκομείο – Έρχονται νέες προσλήψεις

Στο πρόβλημα της στέγασης των γιατρών του νοσοκομείου Σαντορίνης καθώς και στο ζήτημα των αεροδιακομιδών αναφέρθηκε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Χ. Πανοτόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

«Ο δήμος έχει την δυνατότητα αλλά όχι την θέληση» για να βοηθήσει στο πρόβλημα της στέγασης, τονίζει, επισημαίνοντας περιστατικό όπου γιατρός τραυματίστηκε στον ύπνο του από ταβάνι ενός από τα 7 διαμερίσματα που παραχωρεί ο δήμος.

«Αυτό που ξέρω κι είναι πραγματικό γεγονός είναι οτι συνάδελφος, επισκέπτρια υγείας πλήρωνε σπίτι 28 τμ, 500 ευρώ τον μήνα. Καταλαβαίνετε ότι τα ποσά είναι πολύ μεγάλα. Υπάρχει λύση όμως ως προς τη στέγαση του προσωπικού του νοσοκομείου αλλά και των άλλων δημοσίων υπαλλήλων. Έχουμε κάνει κάποιες επαφές και με το Υπ. Εσωτερικών. Υπάρχουν δύο προγράμματα αυτή τη στιγμή, το Φιλόδημος Ι και ΙΙ, τα οποία είναι προγράμματα συνολικού ποσού 740 εκ ευρώ από πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αφορούν δράσεις ανέγερσης δημοτικών κτιρίων. Αυτό που μένει να βρεθεί είναι η έκταση. Ακούω από το ευρύτερο περιβάλλον του Μητροπολίτη ότι είναι διατεθειμένος να δώσει μια έκταση στο Μονόλιθο της Σαντορίνης. Εάν ο δήμος θέλει μπορεί να κάνει μια μελέτη και σε αυτή την έκταση και σε άλλες εκτάσεις -που ενδεχομένως ιδιώτες να θέλουν να δώσουν- να καταθέσει την μελέτη, να πάρει δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα επενδύσεων, το οποίο θα αποπληρωθεί με κρατικό χρήμα απο αυτά τα προγράμματα. Το θέμα είναι γιατί δεν γίνεται αυτό. Θα έλεγα οτι η αντιμετώπιση είναι τραγελαφική».

Έρχονται και άλλες προσλήψεις

«Το νοσοκομείο αυτή τη στιγμή λειτουργεί άψογα. Το θέμα είναι ότι για να λειτουργεί άψογα κάποιοι άνθρωποι υπερβάλλουν εαυτόν, από τη διοίκηση, από την ιατρική υπηρεσία και απο την νοσηλευτική υπηρεσία. Πλέον, αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να βοηθηθούν με περεταίρω στελέχωση του νοσοκομείου. Σύντομα θα βγει η προκήρυξη για τον διαγωνισμό που αφορά προσλήψεις μόνιμων γιατρών» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οταν κρίνεται ζωή ασθενούς το ΕΚΑΒ είναι πάντα εκεί

«Πήγα στο νησί 14 Ιανουαρίου και ο μόνος άνθρωπος με τον οποίο είχα μια ειλικρινή συζήτηση ήταν ο Πρόεδρος του ιδρύματος Λούλας και Ευαγγελου Νομικού, ο κ. Κανακάρης, ο οποίος μου εξέφρασε τη θέληση του να βοηθήσει το νοσοκομείο.

Το Υπ. υγείας εκπλήρωσε ένα πάγιο αίτημα των Κυκλαδιτών, να γίνει μια βάση αεροδιακομιδών στις Κυκλάδες. Αυτή η βάση έγινε στη Σύρο, από όπου επιχειρεί ελικόπτερο της αεροπορίας του στρατού με μόνιμο πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Όταν κρίνεται ζωή ασθενούς το ΕΚΑΒ είναι πάντα εκεί.

Μέσω συμφωνίας που έχει κάνει το υπουργείο με το Ίδρυμα Σταυρος Νιάρχος θα επισκευασθούν τα ελικόπτερα του ΕΚΑΒ, θα επισκευασθούν αλλά δυο σούπερ πούμα και θα αγοραστούν και δύο μικρά αεροπλάνα. Τότε το πρόβλημα θα έχει λυθεί διά παντός.

Το Ίδρυμα Λούλας και Ευάγγελου Νομικού έχει ένα ιδιωτικό αεροσκάφος, με το οποίο εκτελεί αεροδιακομιδές τα τελευταία 25 χρόνια. Θα δηλώσω για ακόμα μια φορά οτι είμαι ο πρώτος που θέλει το αεροσκάφος αυτό να υπάρχει και να επιχειρεί από τη Σαντορίνη.

Για το αεροσκάφος αυτό πληρώνει το Ιδρυμα, που έχει έσοδα από τελεφερίκ, άρα είναι πλούτος που παράγεται στη Σαντορίνη. Το τεράστιο ζήτημα το οποίο σχετίζεται και με άλλα θέματα που αφορούν το νησί, είναι οτι σε πρόσφατη συνομιλία που είχε ο διευθυντής αερολιμένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε ανοιχτή ακρόαση με εμένα, τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ και τον Πρόεδρο της ΑΕΜΥ, υπογράμμισε ότι οι αεροδιακομιδές του ιδιωτικού κέντρου γίνονται με υπογραφές των γιατρών του ΕΣΥ. Αυτό είναι τεράστια καταγγελία και θα διερευνηθεί, καθώς οι γιατροί του ΕΣΥ υπηρετούν και στο νοσοκομείο. Το να συμμετέχεις και να υπογράφεις για να φεύγει ο ο πλούτος της Σαντορίνης και να γίνεται πλούτος στην τσέπη μιας πολυεθνικής εταιρίας ή κάποιου κλινηκάρχη είναι παράνομο», τονίζει ο κ. Πανοτόπουλος.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien