Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Ο Πολάκης για το όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Πολάκης για το όργιο διασπάθισης δημόσιου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Αγορά εμβολίων για όλη την… Αφρική με δάνειο 200 εκατ. ευρώ (που τελικά πετάχτηκαν), «φωτογραφική» αγορά ακινήτου με 29 εκατ. ευρώ και αντικειμενική… 3 εκατ. ευρώ, θερμικές κάμερες με κόστος μεγάλης… Porsche Cayenne, χρηματοδοτήσεις συνεργάτη του Άδ. Γεωργιάδη, πολιτευτή της ΝΔ, βραβείων… ήθους του AΝΤ1 και δημοσιευμάτων σε «Παραπολιτικά» και «Καρφί» για την… πολυομυελίτιδα στη Συρία, αλλά και παραμονή στο… συρτάρι της υπόθεσης για τα εκατομμύρια στη σύζυγο του τότε υπουργού Οικονομικών και σήμερα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, περιλαμβάνουν τα όργια διασπάθισης δημόσιου χρήματος και διασποράς «μαύρου» χρήματος σε ΜΜΕ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως ανέφερε αναλυτικά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Μερικές από τις αμέτρητες και κραυγαλέες περιπτώσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος, «μαύρου» πολιτικού χρήματος και διαπλοκής ΜΜΕ και πολιτικής, παρέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Η «αμαρτωλή» πορεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, που δημιουργήθηκε για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση επιδημιολογικών κινδύνων, ξεκίνησε με την εκμετάλλευση του σκανδαλώδους νομοθετικού πλαισίου και στο όνομα πιθανών κινδύνων απέκτησε ένα πολύ ελαστικό πλαίσιο για τις διαδικασίες προμηθειών και υπηρεσιών, όπως είπε ο κ. Πολάκης.

Την περίοδο πριν και μετά την Ολυμπιάδα πέρασαν από εκεί εκατοντάδες εκατομμύρια σε σχέση με την τρομοκρατία, τη γρίπη, το AIDS/HIV, σειρά άλλων θεμάτων, όπως ανέφερε, και στο όνομα της απόκρουσης κινδύνων μετατράπηκε σε μηχανισμό διασποράς δημόσιου χρήματος και διάχυσης «μαύρου» χρήματος.

Δάνειο 200 εκατ. ευρώ για εμβόλια που πετάχτηκαν

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ αγοράστηκαν δεκάδες εκατομμύρια εμβόλια για τη γρίπη, που θα μπορούσαν να καλύψουν όλη την Αφρική, όταν ήδη τα αποτελέσματα της επιδημίας σε άλλες χώρες είχαν δείξει ότι δεν ήταν τόσο σημαντική όσο αναμενόταν.

Με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου δανειοδοτήθηκε με 200 εκατ. ευρώ για να αγοραστούν τα συγκεκριμένα εμβόλια, από τα οποία τελικά για την αγορά τους χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα 50 εκατ. ευρώ και τελικά τα εμβόλια στην μεγάλη τους πλειοψηφία καταστράφηκαν, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν.

Τα υπόλοιπα 150 εκατ. ευρώ κατέληξαν να χρηματοδοτήσουν διάφορες χορηγίες, συνέδρια, συμπόσια, εκδηλώσεις, «με λίγα λόγια γλεντήθηκαν», όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

29 εκατ. ευρώ για κτίριο με αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ

Ο κ. Πολάκης ανέφερε επίσης την σκανδαλώδη διαδικασία αναζήτησης κτιρίου για το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπου υπήρξαν «φωτογραφικές» προδιαγραφές, όπως να απέχει μέχρι 300 μ. από το προηγούμενο κτίριο, να είναι ημιτελές, να έχει συγκεκριμένες διαστάσεις ο κάθε όροφος και η ψευδοροφή του.

Τελικά, αγοράστηκε με 11 εκατ. ευρώ ένα κτίριο με αντικειμενική αξία 3 εκατ. ευρώ, ενώ η αποπεράτωσή του κόστισε άλλα 18 εκατ. ευρώ.

Θερμικές σε εικοσαπλάσια τιμή

Τρίτη κραυγαλέα περίπτωση, πάλι κατά την περίοδο της έξαρσης της επιδημίας γρίπης, ήταν η αγορά θερμικών καμερών για τα αεροδρόμια και άλλα σημεία εισόδου στην χώρα μας.

Ενώ η ακριβότερη κάμερα σήμερα τιμολογείται στα 10.000-12.000 ευρώ, εμείς τις αποκτήσαμε με 220.000-230.000 καθεμία, όπως είπε.

Οι συνέταιροι του Άδωνι, τα «Παραπολιτικά» και το… ήθος του AΝΤ1

Η κατάσταση αυτή έλαβε οργιώδεις διαστάσεις από το 2007-2008 μέχρι και το 2014, συνέχισε ο κ. Πολάκης, αναφέροντας χαρακτηριτικά ότι το 2014, χρονιά μνημονίων, περικοπών και μιζέριας, δόθηκαν 5,8 εκατ. ευρώ σε διαφημιστική δαπάνη σε ΜΜΕ, site, περιοδικά σε όλη τη χώρα, όπως προκύπτει μόνο από τα τιμολόγια άνω των 30.000 ευρώ που έχει ελέγξει το ΓΛΚ.

«Πρώην συνέταιροι του Άδωνι χρηματοδοτήθηκαν, site φτιάχτηκε στο όνομα μητέρας και γραμματέα πολιτευτή της ΝΔ, πήρε 85.000 ευρώ και έκλεισε σε ένα χρόνο», είπε ο κ. Πολάκης, αναφέροντας και σειρά άλλων περιπτώσεων, όπως τοποθέτηση banner για τρεις μήνες με κόστος 15.000 ευρώ.

«Υπάρχουν δεκάδες χαρτιά που έχουν κατατεθεί στους εισαγγελείς … για 8.000 ευρώ σε σύμβουλο επικοινωνίας για 2-3 μήνες, ή 18.000 σε άλλον … για 19.000 σε εφημερίδες (Καρφί και Παραπολιτικά) προκειμένου να δημοσιευτεί άρθρο με τίτλο «Πολυομυελίτιδα στη Συρία»», συνέχισε ο υπουργός.

Αντίστοιχα, χρηματοδοτήθηκε ο όμιλος Ant1 για να διοργανώσει βραβεία ήθους, μία χρονιά με 250.000 ευρώ και μία ακόμη με 750.000 ευρώ.

Τα εκατομμύρια στη σύζυγο του Στουρνάρα

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πολάκης στην εμπλοκή της συζύγου του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννη Στουρνάρα, η οποία ανέλαβε την προώθηση διάφορων ενημερωτικών κινήσεων για τον καρκίνο.

«Δεν στέκομαι στο ότι δεν είναι μεταδοτικό νόσημα, είδαν ότι είχε ψωμί και το γυρίσανε αλλιώς», είπε ο κ. Πολάκης, αλλά αντί να δώσουν 20.000-30.000-100.000 ευρώ, να δημιουργηθούν spot και υλικό και να επιβληθεί στα ΜΜΕ η προβολή τους, δόθηκε 1,5-2 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτηθεί αυτή η προβολή.

Μάλιστα, όπως είπε «δεν υπάρχουν και παραστατικά ότι όντως προβλήθηκαν» όσο προβλεπόταν, τόνισε.

Όλα αυτά, περιλαμβάνονται σε πολλές αναφορές που είχαν πάει στην εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά δυστυχώς όσο ήταν επικεφαλής εκεί η κ. Ράικου, «τα κράταγε στο συρτάρι, την κ. Στουρνάρα δεν την προχώρησε καθόλου, χωρίς παράλληλα να εκδώσει και απαλλακτικό βούλευμα», όπως υπογράμμισε.

Εκτομμύρια ευρώ «έφυγαν» χωρίς παραστατικά

Σε περιπτώσεις όπως ο Υγειονομικός Χάρτης ή το Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών, μερικά εκατομμύρια δόθηκαν χωρίς να δημιουργηθεί τίποτε, συνέχισε ο κ. Πολάκης.

Υπάρχει επίσης άλλο ένα πόρισμα που «πάει κι έρχεται στην εισαγγελία» ήδη πριν αναλάβει την εξουσία η κυβέρνηση Τσίπρα, στην περίπτωση της χρηματοδότησης του ΟΚΑΝΑ από το ΚΕΕΛΠΝΟ με 10 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία νέων δομών στήριξης τοξικοεξαρτημένων με πρόσληψη νέου προσωπικού. «Δεν προσλήφθηκε κανείς… το πόρισμα λέει ότι για 5-7 εκατ. ευρώ δεν υπάρχει παραστατικό», είπε χαρακτηριστικά.

Για τα ηχητικά ντοκουμέντα που καίνει Άδωνι και ΚΕΕΛΠΝΟ

Το συγκεκριμένο ηχητικό που κατατέθηκε στην Εξεταστική για τα σκάνδαλα στην Υγεία, «είχε δημοσιευτεί αρκετό καιρό πριν σε site, από εκεί το πήρα και το κατέθεσα, γιατί ταίριαζε με αυτά που ανακαλύπταμε εμείς μέσω του ΣΕΥΠ και των υπηρεσιών του υπουργείου, για να το λάβει υπόψιν της η εισαγγελία», είπε ο κ. Πολάκης, στο πλαίσιο της μεγάλης συνέντευξής του στον 105,5 Στο Κόκκινο για να σκάνδαλα στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τώρα, «ο κ. Γεωργιάδης απειλεί ότι, εάν το ακούσει η επιτροπή, θα έχει 20 χρόνια φυλακή και κάτι μπούρδες κρεμαστές … δεν αρνούνται ότι είναι πραγματικότητα, λένε ότι είναι προϊόν παράνομης υποκλοπής», αλλά πρέπει να υπάρχει «νομοθετική ρύθμιση που λέει για υποθέσεις που έχουν να κάνουν με διακίνηση «μαύρου» χρήματος, μπορούν να αξιοποιούνται και τέτοιου είδους πηγές», συνέχισε ο ίδιος.

«Όταν ακούγεται ότι η άλλη κουβαλούσε βαλίτσες με εκατομμύρια και μίζες … αποδεικτικό στοιχείο που συμβάλλει στην αποκάλυψη τέτοιας διακίνησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Είναι απόφαση της Δικαιοσύνης, αλλά νομίζω ότι πρέπει να χρησιμοποιηθεί και στη Βουλή», όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Πολάκης καυτηρίασε το γεγονός ότι υπάρχουν «κάποιοι τύποι που έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο ή να προσπαθούν να εξισώσουν το ότι εγώ σύμβουλό μου που προσέλαβα με ΦΕΚ τον παραχώρησα στον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ για να τον βοηθήσει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα και να διοικήσει έναν μηχανισμό που τεράστιο κομμάτι του είναι σάπιο σε επίπεδο ανώτερων κλιμακίων … πάει να το συμψηφίσει αυτό με 23 άτομα που απασχολούνταν στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη ως συνεργάτες του και τους πλήρωνε το ΚΕΕΛΠΝΟ με ΙΚΑ, λέγοντας ότι κάνουν δουλειά στο πεδίο, για τους πάσχοντες από AIDS/HIV κτλ».

«Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά, σαν τις σουπιές ρίχνουν μελάνι και νομίζουν ότι θα λερωθούμε όλοι. Δεν μπορούν να διανοηθούν ότι κάποιοι δεν γουστάρουν να τα πιάσουν … και από την ηθική μεριά, αλλά και από το ότι μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς με αυτό που κάνουν. Γιατί όλοι αυτοί οι τύποι είναι άχρηστοι, αξιακά και εργασιακά. Ο μόνος τρόπος για να επιβιώσουν σε αυτή τη χώρα ήταν να κάνουν τέτοιες δουλειές, να βγάζουν «μαύρα» και να τα βάζουν στην πάντα. Λες και θα τα πάρουν και μαζί τους…».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien