Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ > Νοσοκομείο Σαντορίνης για ΠΟΕΔΗΝ: Εκθέτουν τη Δημόσια Υγεία στο πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων

Νοσοκομείο Σαντορίνης για ΠΟΕΔΗΝ: Εκθέτουν τη Δημόσια Υγεία στο πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων

Δελτίο Τύπου εξέδωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου Σαντορίνης με αφορμή την νέα επίθεση της ΠΟΕΔΗΝ. Αναλυτικά:

Για μια ακόμη φορά η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ ονομάτισε Δελτίο Τύπου ένα συνονθύλευμα ψεύδους, ανακριβειών, ασέβειας στα προσωπικά δεδομένα ασθενών, προσβολής και κατασυκοφάντησης του ίδιου του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτεται. «Καρφώνονται» όμως οι κύριοι της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ από την πρώτη κιόλας γραμμή. Στόχος τους είναι το Δημόσιο Γ.Ν. Θήρας που εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Οι αντιφάσεις εμφανείς, γιατί πάνω στην πρεμούρα τους να κατασυκοφαντήσουν, αδυνατούν να αποφασίσουν ποιο αφήγημα να διαλέξουν. Η τυφλή εκτέλεση των εντολών των «κομματικών τους αφεντικών» τους οδηγεί στο ασυγχώρητο ολίσθημα να εκθέτουν τη Δημόσια Υγεία στο πεδίο κομματικών αντιπαραθέσεων. Τελικά κύριοι της ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ αποφασίστε ποια γραμμή θα ακολουθήσετε, αυτή που λέει πως στο Γ.Ν. Θήρας δεν γίνεται τίποτα ή αυτή που υποστηρίζει πως γίνονται τόσα πολλά ώστε να εξαντλείται το προσωπικό?

Δεν έχουμε λοιπόν άλλο δρόμο από την αποδόμηση του λιβελογραφήματος γραμμή προς γραμμή με στοιχεία:

Οι γιατροί του ΕΣΥ που μεταφέρθηκαν από το πρώην Κ.Υ. Θήρας στο Γ.Ν. Θήρας ήταν συνολικά 11, μόνιμοι 9 και επικουρικοί 2. Από αυτούς οι 9 μόνιμοι προσφέρουν ακόμα τις υπηρεσίες τους στο Γ.Ν. Θήρας. Ο αριθμός 25 που αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ είναι λανθασμένος. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, ως απόφοιτος Λυκείου, θα έπρεπε να γνωρίζει αριθμητική 1ης Δημοτικού.

Στο Δελτίο Τύπου αφήνεται να εννοηθεί ότι στο Γ.Ν. Θήρας υπηρετεί μόνο ένας Γυναικολόγος και αυτός με μπλοκάκι. Ο συγκεκριμένος ιατρός σήμερα Παρασκευή 25/01/2019 και αδιάλειπτα από καιρό εξυπηρετεί το κοινό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Γ.Ν. Θήρας. Συνεπώς σε ποια αεροδιακομιδή Γυναικολόγου αναφέρεστε? Υπάρχει ή δεν υπάρχει δεύτερος?

Στο Δελτίο Τύπου αποσιωπάται τεχνηέντως ότι στους επιτυχόντες του Διαγωνισμού για τις θέσεις ΙΔΑΧ του Γ.Ν. Θήρας, υπάρχουν 8 επιπλέον των υπηρετούντων γιατροί, στις παρακάτω ειδικότητες:

• Ορθοπεδική
• Ακτινοδιαγνωστική
• Οφθαλμιατρική
• Οδοντιατρική
• Γυναικολογία – Μαιευτική
• Ψυχιατρική
• Παιδιατρική
• Παθολογία

Στο Δελτίο τύπου αναφέρεται ότι στο Γ.Ν. Θήρας υπηρετεί ένας Χειρουργός, ενώ στην πραγματικότητα υπηρετούν δύο, οι οποίοι μάλιστα έχουν πραγματοποιήσει χειρουργικές επεμβάσεις αδιανόητες στο παρελθόν για τις Κυκλάδες.

Όσο αφορά στην «ακατανόητη» εμμονή των υπογραφόντων το Δελτίο Τύπου της ΠΟΕΔΗΝ στις αιμορροϊδες, τους ενημερώνουμε ότι μπορούν να εμπιστεύονται το Γ.Ν. Θήρας, τόσο για την επιστημονική αντιμετώπιση της ασθένειας, όσο και για την τήρηση του ιατρικού απορρήτου, που εκείνοι δεν σέβονται.

Ο συνολικός αριθμός των γιατρών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους προς τους ασθενείς στο Γ.Ν. Θήρας ανέρχεται στους 32, ενώ με την ολοκλήρωση των νέων προσλήψεων αναμένεται να φτάσει στους 40. Οι θέσεις της Ιατρικής Υπηρεσίας που δεν θα καλυφθούν από το Διαγωνισμό θα επαναπροκηρυχθούν, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για 2 διευθυντικές θέσεις Νεφρολόγου και Γενικού Ιατρού και μεγάλη προσπάθεια προσωρινής κάλυψης θέσεων σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο.

Το 2018 στο Γ.Ν. Θήρας πραγματοποιήθηκαν:

• 560 Χειρουργικές Επεμβάσεις
• 65 Τοκετοί
• 27.544 επισκέψεις στο ΤΕΠ
• 36.250 επισκέψεις στα Εξωτερικά Ιατρεία
• 1.323 Κλειστές Νοσηλείες

Ο εντελμένος σύμβουλος της ΑΕΜΥ Α.Ε. για το Γ.Ν. Θήρας, είναι Τεχνολόγος Μηχανολόγος Μηχανικός, απόφοιτος του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος ΤΤ Πειραιά και ουδέποτε υπήρξε ιδιοκτήτης βουλκανιζατέρ ή «λαστιχάς» όπως υποτιμητικά προς το επάγγελμα αυτό αναφέρεται το Δελτίο Τύπου. Παρ’ όλα αυτά ήταν, είναι και θα είναι διατεθειμένος να ασκήσει με ήθος και εντιμότητα οποιοδήποτε νόμιμο επάγγελμα προκειμένου να εξασφαλίσει τα προς το ζην. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει ελαστικό που να μπορεί να βγάλει την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ από τους τόνους λάσπης που εκτοξεύει και δεν έχει αντιληφθεί ότι μόνο μέχρι τα «πόδια» της μπορεί να φτάσει.

Σεβόμενοι το ιατρικό απόρρητο των ασθενών, που ενίοτε μπορεί να είναι και γιατροί, δεν θα απαντήσουμε στα περί αεροδιακομιδών γιατρών του Γ.Ν. Θήρας, θα ζητήσουμε όμως από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να δημοσιεύσει την αναφορά προς την εισαγγελία της Νάξου μαζί με την ημερομηνία που αυτή κατατέθηκε.

Αντί απάντησης η Διοίκηση του νοσοκομείου θέλει να ευχαριστήσει δημόσια το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το διοικητικό προσωπικό για την τεράστια προσπάθεια που καταβάλει καθημερινά και κάτω από αντίξοες ομολογουμένως συνθήκες, για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας σ’ αυτό το μετερίζι της «όμορφης και παράξενης πατρίδας μας» όπως λέει και ο Οδυσσέας Ελύτης.

Τέλος, θέλουμε να καταστήσουμε σαφές προς πάσα κατεύθυνση, ότι οποιαδήποτε μεμονωμένη τάση αυτοηρωοποίησης, οποιαδήποτε ανάρμοστη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά που διαβάλει το νοσοκομείο και το προσωπικό του, οποιαδήποτε τραμπούκικη συμπεριφορά απέναντι στο προσωπικό και τη διοίκηση, οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια που εκθέτει το Γ.Ν. Θήρας δεν είναι ανεκτή και αντιμετωπίζεται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Καθείς εφ΄ ω ετάχθη και η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού και της Διοίκησης του Γ.Ν. Θήρας είναι ταγμένη στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας στο νησί μας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

Το Νοσοκομείο Σαντορίνης που λειτουργεί ως Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕΜΥ Α.Ε.) το μόνο στο ΕΣΥ διοικείται από τον φίλο του Πολάκη, λαστιχά στο επάγγελμα κο Πανοτόπουλο.

Κανονικά με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα εγκαίνια 2 ½ χρόνια μετά θα έπρεπε να λειτουργεί με ασφάλεια. Οι γυναίκες να γεννούν και οι αιμακαθαιρόμενοι ασθενείς να κάνουν αιμοκάθαρση στο τόπο τους όπως είχε υποσχεθεί. Να γίνονται πάσης φύσεως χειρουργεία στο Νοσοκομείο και όχι μόνο αιμορροΐδες.

Το Νοσοκομείο ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2016 να λειτουργεί με 35 γιατρούς (25 γιατροί ήταν του ΕΣΥ με μεταφορά από το Κέντρο Υγείας του νησιού που έκλεισε). Σήμερα σύνολο είναι μόνο 25. 1 γυναικολόγος με μπλοκάκι και 1 παιδίατρος. Ως εκ τούτω δεν γίνονται ούτε φυσιολογικοί τοκετοί. Υπάρχει Μονάδα Τεχνητού Νεφρού πλήρως εξοπλισμένη, αλλά δεν υπάρχει κανείς νεφρολόγος ιατρός. Με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και να είναι μονίμως κλειδωμένη.

Υπάρχει ένας αναισθησιολόγος και ένας χειρουργός Ιατρός. Άρα δεν γίνονται χειρουργεία ούτε καν αιμορροΐδες!!! Οι αεροδιακομιδές ασθενών συνεχίζουν αμείωτες αφού το Νοσοκομείο δεν πραγματοποιεί χειρουργικές επεμβάσεις.
Στο διαγωνισμό που προκηρύχτηκε δεν συμμετείχε στην προκήρυξη ενδιαφέροντος κανένας Αναισθησιολόγος ιατρός, κανένας Χειρουργός, κανένας Νεφρολόγος. Με συνέπεια ούτε μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η απάθεια του Διοικητή του Νοσοκομείου παρά την επικινδυνότητα και την εργασιακή εξουθένωση των γιατρών.

Πέντε (5) γιατροί λόγω υπερκόπωσης με έκτακτα προβλήματα υγείας αεροδιακομίσθηκαν σε Νοσοκομείο της χώρας. Ούτε την υγεία των γιατρών δεν μπορεί να εξασφαλίσει το Νοσοκομείο!!! Η Γυναικολόγος αεροδιακομίστηκε προχθές και πριν μέρες ο Νευρολόγος, η Οδοντίατρος, ο Αναισθησιολόγος, ο Ακτινολόγος.

Υπέβαλαν αναφορά στον εισαγγελέα Νάξου για την επικινδυνότητα των υπηρεσιών λόγω εντατικοποίησης.
Συνεχίζουν να υπάρχουν μόνο δύο μαίες. Δεν υπάρχει οφθαλμίατρος, ψυχίατρος στο Νοσοκομείο.

Η ΜΑΦ 5 κλινών λειτουργεί με μεγάλη επισφάλεια αφού υπάρχει μόνο ένας γιατρός!!! Δεν υπάρχει τμήμα Αιμοδοσίας. 35 υπάλληλοι διαβιούν στο κοινόβιο του Κέντρου Υγείας που έκλεισε, ο ένας πάνω στον άλλο!!!

Κατά τα’ άλλα χρεώνει τους Ασθενείς χρυσές τις υπηρεσίες που παρέχει.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien