Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Μητσοτάκης: Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία

Μητσοτάκης: Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους η πώληση βλημάτων στη Σ. Αραβία

Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, «για την κάλυψη που προσφέρει στον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο» στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, την οποία χαρακτήρισε «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους», ενώ υποστήριξε ότι εξανεμίστηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.

Ξεκινώντας, μάλιστα, την αγόρευσή του στη συζήτηση της επερώτησης της ΝΔ για την πώληση βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Χαίρομαι που με αφορμή την επερώτηση βλέπω το μισό υπουργικό συμβούλιο. Χαίρομαι διπλά που επέλεξε ο κ. Τσίπρας να είναι παρών, αν και για κάποιο λόγο που ο ίδιος γνωρίζει τελευταία με αποφεύγει». Εκείνη τη στιγμή μπήκε στην αίθουσα της Βουλής ο πρωθυπουργός και ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η παρουσία του κ. Τσίπρα επιβεβαιώνει τη σοβαρότητα της υπόθεσης» και πρόσθεσε ότι «ο κ. Τσίπρας είναι εδώ για να υπερασπιστεί και τον εαυτό του ως επικεφαλής του ΚΥΣΕΑ που υπέγραψε τη σύμβαση για την πώληση των βλημάτων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ταύτισε τον πρωθυπουργό με τον κ. Καμμένο και απευθύνθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας: «Ο κ. Τσίπρας επέλεξε δύο φορές τον κ. Καμμένο για κυβερνητικό εταίρο. Όχι μόνο τον Ιανουάριο του 2015, αλλά και τον Σεπτέμβριο, όταν είχε κι άλλες επιλογές. Τον διάλεξατε γιατί ταιριάζετε. Η συγκολητική σας ουσία είναι τυχοδιωκτισμός, ψέματα, αλαζονεία, έλειψη μέτρου του κυβερνητικού σας ετέρου και η ροπή του στη χυδαιότητα. Το ήθος του ενός ταίριαξε με το ήθος του άλλου. Χωρίς Καμμένο δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και ο κ. Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές. Χωρίς Τσίπρα ο κ. Καμμένος είναι απροστάτευτος. Δεν είστε δεμένος στο κατάρτι, είστε δεμένος χειροπόδαρα με τον Καμμένο και οι μόνες σειρήνες που σας σαγηνεύουν είναι οι σειρήνες της εξουσίας».

Ειδική αναφορά έκανε στο βίντεο με τον πρωθυπουργό να υπογράφει το κοινωνικό μέρισμα, τονίζοντας «την άλλη φορά πέστε στον σκηνοθέτη να βγάλει από το κάδρο τη θήκη με τα πούρα» ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπε «πού να φανταζόσαστε όταν κάνατε αριστερά όνειρα ότι θα έλθει η ώρα να υπερασπιστείτε τον κ. Καμμένο;».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση επισημαίνοντας: «Εσείς επαναφέρατε τους μεσάζοντες στο υπουργείο Άμυνας, που είχαν καταργηθεί μετά τις υποθέσεις του πρώην υπουργού Τσοχατζόπουλου. Και είσαστε η πρώτη κυβέρνηση που θα ελεγχθεί γιατί ξεπουλάτε στρατιωτικό υλικό. Το ηθικό σας πλεονέκτημα είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής ζωής. Ο κυβερνητικός σας εταίρος αποδεικνύεται ότι πουλάει οβίδες και βόμβες στις αραβικές χώρες με τη βοήθεια μεσαζόντων. Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα ο πρωθυπουργός θα είχε καθαιρέσει τον υπουργό του. Εσείς δεν το κάνετε, μήπως σας εκβιάζει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση; Πώς να πάτε σε εκλογές με τα 15 δισ. μέτρων που έχετε φέρει και με το ρεκόρ φόρων. Δεν είσαστε πια σε θέση να απειλήσετε κανέναν, πολλώ δε μάλλον που έχει διαταχθεί έρευνα από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για την υπόθεση που διενεργεί η εισαγγελέας Διαφθοράς. Αργά η γρήγορα εκλογές θα γίνουν και θα αλλάξουν οι κοινοβουλευτικές ισορροπίες και η υπόθεση αυτή θα διερευνηθεί και δεν θα μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από τη σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία συγκάλυψης. Και δεν θα υπάρχει το ενδεχόμενο παραγραφής ποινικών ευθυνών. Θα τη βρείτε μπροστά σας την υπόθεση αυτή. Σήμερα έχετε την ευκαιρία κ. Τσίπρα και εσείς και ο υπουργός σας να δώσετε απαντήσεις».

Ακολούθως, κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει σε έξι ερωτήματα:

– Γιατί, ενώ η Βουλή με τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε εγκρίνει διακρατική συμφωνία, εμπλέξατε στην υπόθεση μεσάζοντα; Για ποιο λόγο χρειάζονται μεσάζοντες, όταν απαγορεύονται από τον νόμο του 2011;

– Γιατί υπεγράφη η συμφωνία με τον συγκεκριμένο μεσάζοντα που του έχει επιβληθεί πρόστιμο από τις ελεγκτικές Αρχές, την ίδια ώρα που είχε ενημερωθεί ο υπουργός Εξωτερικών αρμοδίως ότι δεν εκπροσωπεί την Σαουδική Αραβία;

– Υπάρχει τελικά ή δεν υπάρχει συμφωνία; Αν υπάρχει γιατί δεν έχουν πιστωθεί 66 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο ταμείο; Αν δεν υπάρχει, ποιος έχει την ευθύνη που χάθηκαν τα χρήματα;

– Γιατί εκ των υστέρων, και αφού ενεπλάκη ο κ. Παπαδόπουλος, δεν ενημερώσατε τη Βουλή;

– Η Βουλή είχε συμφωνήσει να πουληθούν 300.000 βλήματα. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από τις προξενικές μας Αρχές στο Ριάντ, η Σαουδική Αραβία θέλει 100.000 βλήματα. Πού θα πηγαίναν τα υπόλοιπα 200.000 βλήματα και τα χρήματα που αντιστοιχούν;

Συνεχίζοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Έχει επιχειρήσει να κάνει κι άλλες δουλειές επί των ημερών σας ο κ. Παπαδόπουλος; Τον γνωρίζετε ή δεν τον γνωρίζετε; Στον ΣΚΑΪ είχατε πει ότι «εμείς δεν έχουμε καμία σχέση με τον κ. Παπαδόπουλο». Πώς εξηγείται τότε ότι με επιστολή του στις 27 Ιουνίου του 2017 προς τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, γράφει ο κ. Παπαδόπουλος «Σε συνέχεια συνάντησης στο γραφείο του υπουργού Άμυνας…»».

«Και τώρα στο πιο κρίσιμο ερώτημα κ. Τσίπρα: Τα γνωρίζατε όλα αυτά; Είχανε αυτά την έγκρισή σας; Μετά από όλα αυτά συνεχίζετε να στηρίζετε τον κ. Καμμένο; Έγιναν όλα καλώς, τον στηρίζετε; Σήμερα ρωτάμε εμείς και απαντάτε εσείς. Μη μας πείτε ξανά για τα συμφέροντα που σας πολεμούν, μια χαρά τα έχετε βρει με τα συμφέροντα. Η υπόθεση αυτή είναι σκάνδαλο πρώτου μεγέθους, από εσάς και την κυβέρνησή σας. Οι Έλληνες πολίτες περίμεναν ότι δεν θα ταυτιζόσασταν τόσο γρήγορα με σκοτεινές υποθέσεις. Σήμερα διαψεύσατε και αυτές τις προσδοκίες των πολιτών. Το ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τα θέματα της οικονομίας το ξέραμε, σήμερα μάθαμε ότι βουτήξατε και στα θολά νερά των σκανδάλων».

Ολόκληρη η δευτερολογία του Κ. Μητσοτάκη:

Μου δώσατε την εντύπωση ότι σήμερα κάνατε αγγαρεία. Ήρθατε σε άβολη θέση και πέσατε σε αντιφάσεις. Μπρος στον κίνδυνο να υπεραπιστείτε την καρέκλα υπερασπιστήκατε αν και δεν το θέλατε τον Καμμένο.

Ολοι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το σκάνδαλο Καμμένου είναι πλέον σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου

Μου κάνει εντύπωση ότι δεν απαντησατε επι της ουσίας σε κανένα από τα ερωτήματα που τέθηκαν. Τα επαναλαμβάνω μήπως θέλετε στην δευτερολογία να γίνετε συγκεκριμένος:

Γιατί σε μια Διακρατική συμφωνία χρειάζονται μεσάζοντες;

Δεχθήκατε αναφερόμενος στον Σφακιανάκη ότι ο Παπαδόπουλος ήταν μεσάζοντας. Το είπατε. Ο νόμος λεει ότι απαγορεύετε στους οικονομικούς φορείς και εκπροσώπους που μετέχουν σε διαδικασίες σύναψης συμφωνίες εξοπλισμών να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε τρίτους. Αυτό το ψηφίσαμε διότι έχουμε τραυματιστεί ως χώρα για υποθέσεις μεσαζόντων σε άλλες σκοτεινές εποχές. Το ψηφίσαμε για να τελειώνουμε μια και καλή με τους μεσάζοντες. Εσείς επιλέξατε να τους επαναφέρετε από την μπροστινή πόρτα.

Σας είχαν προειδοποιήσει κ. Τσίπρα για το ρόλο του κ. Παπαδόπουλου. Σας προειδοποίησε ο πρέσβης σας. Σας αρέσει να διαβάζετε διαβαθμισμένα και απόρρητα έγγραφα. Για διαβάστε αι το τηλεγράφημα που έστειλε ο πρέσβης μας στα τέλη Αυγούστου του 2017 λίγο πριν έρθει η επίσημη αποστολή των Σαουδαράβων στην Ελλάδα; Επιτρέπετε στον πρωθυπουργό να διαβάζει απόρρητα αλλά απαγορεύετε στους βουλευτές να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Αυτό λέγεται συγκάλυψη αλλά την αλήθεια θα την μάθουμε.

Πείτε μας κ. Τσίπρα αν ο πρέσβης λίγο πριν την επίσημη αποστολή των Σαουδαράβων έχει συμπεριλάβει τον κ. Παπαδόπουλο. Συμμετέχει ο κ. Παπαδόπουλος στο σουρεαλιστικό δράμα που έγινε στο ΥΠΕΘΑ όπου ο υπουργός έδωσε εντολή να συλληφθεί ο ταξίαρχος που αποκάλυψε το ρόλο του μεσάζοντα. Ντροπή σας. Σας χάλασε την δουλειά και καλέσατε τον εισαγγελέα.

Ποια είναι η επίσημη επικύρωση που είχε ο μεσάζοντας κ. Τσίπρα;

Που είναι τα λεφτά κ. Τσίπρα αφού είναι νόμιμη η συμφωνία;

Θα υλοποιηθεί η συμφωνία; Λείπουν 66 εκατ. ευρώ από το ταμείο. Πάνω στον ενθουσιασμό σας μπλέξατε 67 εκατ δραχμές αλλά σας δίνω το άλλοθι.

Δεν απαντήσατε κ. Τσίπρα για ποιον δουλεύει ο κ. Παπαδόπουλος; Είναι απλά ένας μεσάζοντας; Είναι μεταφορέας; Γιατί δώσατε εντολή στον κ. Παπαδόπουλο ή συναινέσατε να κάνει δουλειά με τα ΕΑΣ;

Ο ρόλος του κ. Παπαδόπουλου είναι εξαιρετικά ύποπτος.

Δεν τελειώνει εδώ κ. Τσίπρα αυτή η ιστορία. Όχι μόνο γιατί η Δικαιοσύνη απερίσπαστη θα ερευνήσει την ιστορία αλλά γιατί θα εξαντληθούν όλα τα εργαλεία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σας κάνω μια πρόταση: αύριο υπάρχει συνεδρίαση της επιτροπής εξοπλιστικών. Γιατί δεν ζητάτε κ. Καμμένε να προσέλθει στην επιτροπή ο κ. Κυριακίδης, αρμόδιος προϊστάμενος της ΓΔΑΕΕ, να έρθει ο κ. Παπαδάκης, ο ταξίαρχος, ο κ. Παπαδόπουλος, να έρθει αν τον βρούμε ο κ. Σφακιανάκης. Θα μάθουμε ποιος είναι και αυτός. Μήπως να πούμε και στον κ. Ρουμπάτη; Να μας πει ο κ. Ρουμπάτης – εξ όσων γνωρίζω κρατικές εταιρίες είναι αυτές που ζήτησαν την συμμετοχή της ΕΥΠ στην υπόθεση. Να μας διαφωτίσει λοιπόν ο κ. Ρουμπάτης για την εμπλοκή Παπαδόπουλου.

Έχετε προχωρήσει σε μια ανακοίνωση με άκρως επιθετικό ύφος. Με χαρακτήρισε ο Τζανακόπουλος θρασύδειλο. Σας επιστρέφω τον χαρακτηρισμό. Είστε θρασείς και μας κουνάτε το δάχτυλο όταν έχετε τη φωλιά σας λερωμένη. Είστε δειλός γιατί δεν έχετε το θάρρος να αναγνωρίσετε τις ευθύνες σας. Την απειλή σας με προτεταμένο το δάχτυλο να κάνουμε συζήτηση για την φοροδιαφυγή και οφ σορ σας λέω εδώ είμαστε. Να συζητήσουμε για όλα . Να συζητήσουμε για την Ζιμενς. Για τα Paradise Papares κ;αι για τις σχέσεις του Παππά με τον κ. Αρτεμίου τον βασιλιά των οφ σορ. Τις σχέσεις της Αυγής με την οφ σορ

Δεν φοβόμαστε τίποτα. Σήμερα όμως θα απολογηθείτε εσείς για ένα σκάνδαλο που ξεκίνησε ως σκάνδαλο Καμμένου και στην πορεία έγινε σκάνδαλο Τσίπρα – Καμμένου.Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien