Aigaio365 > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: «Η ανοχή στα γκρουπούσκουλα παίρνει τέλος 8 Ιουλίου»

Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: «Η ανοχή στα γκρουπούσκουλα παίρνει τέλος 8 Ιουλίου»

Με αφορμή την απογευματινή επίθεση από μέλη του Ρουβίκωνα στο Ψυχικό έξω από το σπίτι του Προκόπη Παυλόπουλου, ο πρόεδρος της ΝΔ διεμήνυσε πως «η ανοχή στα γκρουπούσκουλα λήγει στις 8 Ιουλίου»

Η ομιλία Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση του κόμματος της ΝΔ για «νέες δουλειές και κοινωνική αλληλεγγύη», στο παλαιό ελαιουργείο Ελευσίνας.

Τις πέντε δέσμες μέτρων που αποτυπώνουν την αντίληψη για την Ελλάδα της επόμενης ημέρας, παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση στην Ελευσίνα.

Σε αυτές αποτυπώνεται η κατεύθυνση του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για την ανάπτυξη και την προστασία των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Η πρώτη δέσμη μέτρων αφορά την φορολογία και περιλαμβάνει:

• Μείωση του εισαγωγικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ.

• Καταργούμε σταδιακά το τέλος επιτηδεύματος και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

• Και μειώνουμε τις εισφορές για κύρια σύνταξη από 20% σε 15% εντός της τετραετίας.

• Ταυτόχρονα ο ΦΠΑ υποχωρεί, ώστε τελικά να καθιερωθούν δύο βασικοί συντελεστές 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.  Διατηρείται, βέβαια, και ο υπερμειωμένος συντελεστής του 6%.

• Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους και παντού στην Ελλάδα.

Η δεύτερη δέσμη μέτρων που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετίζεται με την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

• Επενδύσεις ιδιωτικές, μέσα από ένα ξεκάθαρο αδειοδοτικό και χωροταξικό σχέδιο, φιλικότερο επιχειρηματικό περιβάλλον, χαμηλότερη και πιο δίκαιη φορολογία.

• Επενδύσεις δημόσιες με πλήρη αξιοποίηση του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση κοινοτικών πόρων και συµπράξεις δηµόσιου και ιδιωτικού τοµέα. Μόνο το σχέδιο Υποδομών της ΝΔ, όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, περιγράφει 43.000 θέσεις εργασίας σε μεγάλα ή πιο μικρά έργα. Ενώ στην αγορά κατοικίας όλα τα συνδυαστικά μέτρα θα δημιουργήσουν ακόμη 37.000 θέσεις σε διάφορες ειδικότητες.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε κατά την παρουσίαση στην στήριξη των νέων οικογενειών που περιλαμβάνει:

• Χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα από Έλληνες πολίτες.

• Το επίδομα αυτό θα δίνεται στους γονείς όλων των παιδιών που αυτόματα αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια με τη γέννησή τους. Αρκεί δηλαδή ακόμη και ένας από τους δύο γονείς να είναι Έλληνας πολίτης.

• Αύξηση του  αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί και τη δέσμευση ότι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικού σταθμού, το ωράριο των οποίων επεκτείνεται.  Ώστε, μαζί με τα ολοήμερα σχολεία, να ανακουφίζουν τους εργαζόμενους γονείς.

• Τα πολυτεκνικά επιδόματα επανέρχονται στα επίπεδα προ των μειώσεων του 2018.

Τα μέτρα που αφορούν την στήριξη των ασθενέστερων προβλέπουν

• Αύξηση στο ένα δις ευρώ του προϋπολογισμού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται αμέσως σε 800.000 πιο αδύναμους συμπολίτες.

• Ενίσχυση κατά 200 εκατομμύρια των επιδομάτων ανεργίας, ώστε να μπορεί να καλύψουν πολύ μεγαλύτερο αριθμό από όσους θα παραμένουν άνεργοι.

• Πρόγραμμα απόκτησης ψηφιακών δεξιοτήτων σε 50.000 μακροχρόνια ανέργους.

• Και, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, αξιοποίηση διαθέσιμων ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται για την στέγαση αστέγων.

Ταυτόχρονα για την ενίσχυση της ανάπτυξης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε μια δέσμη μέτρων για την στήριξη των επιχειρήσεων αλλά και των εργαζομένων.

• Μείωση του φόρου επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%.

• Αποκατάσταση της ρευστότητας στην οικονομία με γενναία αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων, αποπληρωμή των οφειλών του Δημοσίου και τόνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

• Αυστηρή τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε κατά την παρουσίαση στην στήριξη των νέων οικογενειών
Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης, «αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν. Παλιές συνταγές, όπως η συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης, δεν νοούνται. Καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου, δεν συγχωρούνται και μη τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, απλά δεν επιτρέπεται».

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε την ίδρυση λευκού μητρώου εταιριών. Ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος.

Κίνητρα, τέλος, θα έχουν και οι επιχειρήσεις που θα δίνουν πρόσθετες παροχές στους εργαζομένους τους.

Είτε αυτές αφορούν τη δωρεάν μετακίνηση στη δουλειά είτε τη δωρεάν σίτιση, την επιπλέον ασφαλιστική κάλυψη ή και την συμμετοχή στα κέρδη της εταιρίας.

iefimerida.grΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien