Aigaio365 > MAIN SLIDER > Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη: «Ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή – Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens»

Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη: «Ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή – Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens»

Χρήστος Κυμπιζής
Δημοσιογράφος

Ευθεία επίθεση στον Κ.Μητσοτάκη και τη ΝΔ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του, στην συζήτηση για τα αποτελέσματα του Eurogroup στη Βουλή. Ο πρωθυπουργός δεν άφησε ασχολίαστες τις πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στο περιοδικό Politico, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε υποστηρίξει πως η τρομοκρατία στην Ελλάδα προέρχεται μόνο από την Αριστερά.

«Προκαλέσατε μια συζήτηση για την οικονομία και περίμενα να έχετε να πείτε κάτι ουσιαστικά» τόνισε ο Πρωθυπουργός στην αρχή της ομιλίας του. «Αυτό το οποίο διασφαλίστηκε στην απόφαση του Eurogroup, ήταν πρωτογενή πλεονάσματα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στο 2%. Εσείς υπογράφατε τεσσάρια», συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας και σημείωσε:

«Είπατε κ. Μητσοτάκη, ότι χάσαμε πέντε – μηδέν αλλά μας τρελάνατε στα αυτογκόλ. Η περίοδος που κυβερνήσατε και η περίοδος που κυβερνάμε θα κριθεί κυρίως από το κοινωνικό πεδίο: Πόση ανεργία δημιουργήσατε εσείς και πόσες θέσεις εργασίες εμείς. Πόσες κοινωνικές πληγές ανοίξατε και πόσες θα κλείσουμε εμείς», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ επεσήμανε πως «αυξήσαμε τις δαπάνες για την έρευνα κατά 16%»

«Μιλήσατε για θεσμική χυδαιότητα της κυβέρνησης. Θεσμική χυδαιότητα δεν είναι όταν κάποιος κάνει κριτική ακόμα και σε αποφάσεις της Δικαιοσύνης, να μιλάτε εσείς για φοροδιαφυγή και λίστες προσφέροντας αμνηστία και θαλασσοδάνεια που έπαιρναν τα κόμματά σας για να λιβανίζουν την πολιτική σας. Θεσμική χυδαιότητα είναι οι μίζες της Siemens που κατέληγαν στα ταμεία των χρεοκοπημένων κομμάτων σας, είναι επί χρόνια να διασφαλίζεις να νοσηλεύονται στο Ερρίκος Ντυνάν συγγενικά σου πρόσωπα, να λαμβάνουν αργομισθίες φίλοι και γνωστοί, να αξιοποιείς τη θέση σου στην πολιτική για να παίρνεις δάνεια δανεικά και αγύριστα, να μετατρέπεις το κόμμα στου σε βραχίονα εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συνέντευξη του προέδρου της ΝΔ στο Politico: «ξεπλύνατε τη Χρυσή Αυγή και δηλώσατε ότι βία στην Ελλάδα αφορά μονάχα την Αριστερά. Θεσμική χυδαιότητα είναι να μετατρέπεις το κόμμα σου σε υπηρέτη επιχειρηματικών συμφερόντων. Θεσμική χυδαιότητα είναι να ξεπλένεις τη Χ.Α. σε συνέντευξή σου στο Politico λέγοντας ότι η βία προέρχεται μόνο από την άκρα Αριστερά».

Απαντώντας στη ρητορική της αντιπολίτευσης πως «οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τα κάνουν όλα για την καρέκλα», ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί» και προσέθεσε: «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκαν για να είναι βουλευτές. Δεν είναι ανεπάγγελτοι και δεν θα χαθούν, αλίμονο σε κάποιους άλλους που χωρίς την καρέκλα δεν θα ήταν τίποτε».

«Θα είστε κ. Μητσοτάκη, ο πρώτος αρχηγός της αντιπολίτευσης στην ιστορία που θα ζητάτε επί τέσσερα χρόνια εκλογές. Πανηγυρίζετε με τις δημοσκοπήσεις, αλλά στις εκλογές δεν ψηφίζουν οι δημοσκόποι αλλά ο ελληνικός λαός και όταν έρθει η ώρα θα συγκρίνει πεπραγμένα και προτάσεις: Ποιοι θέλουν την κοινωνία ψηλά και ποιοι έχουν στόχο να την κρατήσουν χαμηλά στη λάσπη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε πως η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα υπογράψουν ό,τι τους ζητηθεί: «Να θυμίσω ότι πριν από λίγες εβδομάδες ψηφίσατε μέτρα 5,1 δις ευρώ. Μειώσεις συντάξεων. Κάποιοι φτωχοί θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος. Ποιόν κοροϊδεύετε όταν λέτε ότι ήσασταν συνεπείς σε αυτό που κάνατε;»

Στη συνέχεια, στην αίθουσα της Ολομέλειας επικράτησε αναστάτωση όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε πως η τρομοκρατία είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας Αριστεράς: «Στο Politico υπήρχαν κάποιες δικές μου φράσεις και επιμένω σε αυτό: Η τρομοκρατία στην Ελλάδα είχε προέλευση από την μήτρα της άκρας Αριστεράς. Θα πείτε σε εμένα ντροπή μου; Αυτή ήταν η ιδεολογική μήτρα της τρομοκρατίας. Έχετε αντιληφθεί ότι μιλάτε σε κάποιον ο οποίος έχει θρηνήσει θύματα από αυτή την τρομοκρατία; Η ιστορία δεν παραγράφεται. Μην μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο για την Χρυσή Αυγή, γιατί μαζί με την Χρυσή Αυγή ρίξατε την κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας έξαλλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε την κυβέρνηση να «αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», ενώ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό ανέφερε πως είναι «πολύ κατώτερος των περιστάσεων»

Ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε να συσταθεί μια Εξεταστική Επιτροπή για το Noor1, ενώ συμπλήρωσε: «Άκουσα ότι ο κ. Καμμένος έχει στην κατοχή του υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες και δεν τις καταθέτει. Αν λοιπόν αισθάνεστε τόσο σίγουρος γι’ αυτή την υπόθεση ιδού η Ρόδος. Ελάτε να φτιάξουμε μια Εξεταστική Επιτροπή. Εγώ δεν καλύπτω κανέναν. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Αλλά δεν μπορώ να μην επισημάνω ότι η υπόθεση του Noor1 είναι γνωστή από το 2014. Δεν σας προβλημάτισε αυτή η υπόθεση όταν ο κ. Μαρινάκης έγινε υπερθεματιστής; Φαντάζομαι καμπανάκια θα έπρεπε να έχετε βαρέσει από νωρίς. Αν δεν συναντούσε ο Τσίπρας το Μαρινάκη στο Μαξίμου τον συναντούσε ο Παππάς. Να ανοίξουν οι λογαριασμοί και να μάθουμε, ποιος μιλούσε με ποιον.» Στη συνέχεια, ρώτησε ξανά τον πρωθυπουργό αν γνώριζε ότι ο κ. Καμμένος «μιλούσε με έναν ισοβίτη».

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση προς τον Πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερηφανεύτηκε για ακόμα μια φορά για την επαγγελματική του σταδιοδρομία: «δεν γεννήθηκα ανεπάγγελτος. Έχω δουλέψει 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα. Εσείς κύριε Τσίπρα που ακριβώς έχετε δουλέψει; Πόσα ένσημα έχετε κολλήσει;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε «άστοχη» την πρόταση να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση του Noor1:

«Για την υπόθεση ενός πλοίου που βρέθηκε με πάνω από 2 τόνους ηρωίνης και στην πορεία γίναμε μάρτυρες θανάτων πολλών εκ των βασικών μαρτύρων. Αυτή η υπόθεση δεν ήρθε στη Βουλή όταν το πανελλήνιο βοούσε γι’ αυτούς τους ξαφνικούς θανάτους αλλά ήρθε προσφάτως, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγόρησε τον υπ. Άμυνας ότι προσπαθεί να παρέμβει στη δουλειά της Δικαιοσύνης. Η υπόθεση αυτή διερευνάται από τη Δικαιοσύνη. Έτσι είναι το λιγότερο άστοχο όσο διαρκεί η εξέταση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη να προτείνετε εξεταστική επιτροπή.

Τι στοιχεία έχουμε μέχρι τώρα; Ότι ο υπ. Άμυνας συνομίλησε πράγματι με κάποιον που βρίσκεται φυλακισμένος όταν του ζήτησε βοήθεια να μιλήσει για να ρίξει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση. Και τι έπραξε; Του είπε να πάει στη Δικαιοσύνη. Αν έχετε κάτι παραπάνω από αυτό ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα πηγαίνετε στη Δικαιοσύνη να καταθέσετε ό,τι έχετε».

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε εκ νέου κριτική για στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στα όσα είπε περί προέλευσης της τρομοκρατίας: «Είχατε σήμερα την ευκαιρία να διορθώσετε ένα ιστορικό ατόπημα που διαπράξατε. Δεν πρέπει να παίζουμε μ’ αυτά τα πράγματα. Αυτός ο τόπος έχει ιστορία και ο ελληνικός λαός γνωρίζει πόθεν προέκυψε και η βία και η τρομοκρατία. Γνωρίζει αυτός ο λαός πως προέκυψε η δικτατορία.

Βεβαίως και υπήρξε και από την πλευρά της άκρας αριστεράς όπως είπατε, φαντάζομαι αναφέρεστε στην 17Ν. Δεν υπήρξε για σας η δολοφονία Λαμπράκη, η υπόθεση «Καρφίτσα», η δολοφονία Πέτρουλα, η δολοφονία Τεμπονέρα;

Λυπάμαι αλλά επιχειρείτε να ψαρέψετε στα θολά εκλογικά νερά του ακροδεξιού ακροατηρίου. Είναι ντροπή να εμφανίζεστε στο ελληνικό κοινοβούλιο ανιστόρητος.

Θα ήθελα να ανακαλέσετε. Είναι άδικη και ανιστόρητη η τοποθέτησή σας».

Απαντώντας ο πρόεδρος της ΝΔ, δήλωσε πως ο πρωθυπουργός διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του: «Μίλησα για το φαινόμενο της τρομοκρατίας από τη μεταπολίτευση και μετά. Δεν μίλησα για τη χούντα. Ουδέποτε θα μπορούσα να αφήσω οποιαδήποτε υπόνοια για σας ότι έχετε σχέση με κατάλυση της Δημοκρατίας. Σας χρεώνω ότι δεν βάζετε τα ζητήματα νόμου και τάξης σε προτεραιότητα, ότι αφήνετε τα Εξάρχεια εκτός νόμου. Γιατί συγχέετε την περίπτωση Τεμπονέρα; Εγώ μιλάω για οργανωμένες τρομοκρατικές ομάδες που για δεκαετίες συστηματικά δολοφονούσαν».

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε για τελευταία φορά το λόγο: «Στην προσπάθειά σας κ. Μητσοτάκη να χρυσώσετε το χάπι υποπέσατε σε σφάλμα. Στο Politico δεν είπατε αυτά. Εκτός εάν έγραψαν άλλα από αυτά που είπατε, οπότε να ζητήσουμε όλοι μαζί από τα διεθνή μέσα να είναι πιο προσεκτικά όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα ζητήματα. Στο Politico είπατε ότι κατά τα πρόσφατα χρόνια η τρομοκρατία προέρχονταν κατά το μεγαλύτερο βαθμό από την άκρα αριστερά. Είναι δυνατόν να παραγράφουμε όσα έχουν γίνει;

Είπατε για τη μεταπολίτευση τώρα. Και στα χρόνια της μεταπολίτευσης υπήρξαν φαινόμενα βίας από την άκρα δεξιά. Και να πάμε στα πιο πρόσφατα. Τι είναι για εσάς η Χρυσή Αυγή; Εμείς θεωρούμε ότι, πέρα από πολιτικό κόμμα ,είναι η ίδια και οι παραφυάδες της εγκληματική οργάνωση. Εσείς θα συμφωνήσετε μ’ αυτό; Πείτε το, τι είναι για εσάς η Χρυσή Αυγή; Αν συμφωνήσετε μαζί μου τότε κάνατε διπλό ατόπημα και με τη συνέντευξή σας στο Politico και εδώ σήμερα.»

Στο τέλος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως η ΧΑ «είναι μία αποκρουστική νεοναζιστική οργάνωση με στοιχεία εγκληματικής οργάνωσης», ενώ επέμεινε πως «οι τρομοκρατικές οργανώσεις προέρχονται από την εξωκοινοβουλευτική ακραία αριστερά».Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien