Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΤΗΝΟΣ > Η Τήνος παρουσιάστηκε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η Τήνος παρουσιάστηκε στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Η διαχείριση της Τήνου από πλευράς τουριστικού μάρκετινγκ και προβολής ως πρότυπο προορισμού με εμπεριστατωμένο σχέδιο στρατηγικής αποτέλεσε το αντικείμενο παρουσίασης και διαλογικής συζήτησης με τους φοιτητές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου στο αμφιθέατρο των εγκαταστάσεων του Κολλεγίου στο κέντρο της Αθήνας και περιλάμβανε παρουσίαση του προορισμού από την Αντιδήμαρχο κυρία Αναστασία Δεληγιάννη και ανάλυση της μεθοδολογίας, στρατηγικής και της καμπάνιας προβολής από τη Σύμβουλο Μάρκετινγκ κυρία Μαρία Τζάννου. Το συντονισμό ανέλαβε εκ μέρους του Κολεγίου ο καθηγητής κ. Νότης Μαρτάκης με την ιδιότητα και του επικεφαλής της εταιρίας Συμβούλων του Δήμου. Στην πρωτολογία της η κυρία Δεληγιάννη τόνισε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Αισθάνομαι περήφανη που σας παρουσιάζουμε σήμερα τον τόπο μου αλλά και τη μεθοδολογία που ακολουθήσαμε ώστε να καταλήξουμε σε μία ταυτότητα για το νησί που είναι απαραίτητη για να αναδείξουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Τήνου και να προσελκύσουμε επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεωρώ ότι σε συνεργασία με την ομάδα συμβούλων του Δήμου έχουμε παράξει ένα επικοινωνιακό «θαύμα» με προσδιορισμένη κατεύθυνση, στόχους, δράσεις μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα.

Τη «χειροποίητη» Τήνο των τεσσάρων εποχών, το νησί της τέχνης και του πολιτισμού, ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να τη γνωρίσει και μέσα από ένα πλήθος διαφορετικών υπηρεσιών εναλλακτικού τουρισμού. Περιπατητικές διαδρομές που περνούν μέσα από γραφικά χωριά, αναρρίχηση και bouldering, καταδύσεις, surf, ποδηλασία και αγώνες δρόμου με αποκορύφωμα το Tinos Running Experience, φέρνουν σε επαφή τον επισκέπτη με το φυσικό περιβάλλον και την παράδοση και αποτελούν πόλο έλξης για όσους αναζητούν την αδρεναλίνη στις διακοπές τους. Ταυτόχρονα η Τήνος έχει σχηματίσει ένα ισχυρό προφίλ ως αναδυόμενος γαστρονομικός προορισμός χάρη στις ενέργειες τουTinos Food Paths με πρωταγωνιστές τα αγνά τοπικά προϊόντα». Κατέληξε δε ότι, «η Τήνος με την πολύπλευρη φυσιογνωμία της προσφέρει σήμερα απλόχερα όλα όσα μπορεί να ζητήσει κανείς από έναν κορυφαίο πολιτιστικό προορισμό».

Η κυρία Δεληγιάννη προσκάλεσε τους φοιτητές να επισκεφθούν το νησί για να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη τους. Η παρουσίαση της κυρίας Τζάννου περιελάμβανε το δημιουργικό σκεπτικό της καμπάνιας «Τήνος. Η Μούσα του Αιγαίου» και την εφαρμογή της μέσω της παραγωγής ποιοτικού και σύγχρονου περιεχομένου. Το ενδιαφέρον των φοιτητών τράβηξαν τα θεματικά video που έχουν δημιουργηθεί για να υποστηρίξουν όλο το επικοινωνιακό πλάνο ενεργειών και αποτελούν χρήσιμο εργαλείο προβολής.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien