Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ > Η Ομάδα Αιγαίου στον 24ο Διάπλου Αιγαίου επισκέφτηκε τα Κουφονήσια

Η Ομάδα Αιγαίου στον 24ο Διάπλου Αιγαίου επισκέφτηκε τα Κουφονήσια

Η Ομάδα Αιγαίου, για 24η συνεχή χρονιά δραστηριοποιήθηκε με σκοπό τη στήριξη, ενίσχυση και βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των μικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου, πραγματοποιώντας με 11 φουσκωτά σκάφη και το εξειδικευμένο πλωτό ασθενοφόρο σκάφος «ΜΗΝΑΣ Ε» τον 24ο Διάπλου Αιγαίου Πελάγους, από την Πέμπτη 10 Μαΐου έως και τη Δευτέρα 21 Μαΐου επισκεπτόμενη τα νησιά: Φούρνοι, Θύμαινα, Πάτμος, Δονούσα, Αμοργός, Φολέγανδρος, Ίος και Κουφονήσια

Η Ομάδα κατέπλευσε στον τελευταίο σταθμό τα Κουφονήσια το Σάββατο 19 Μαΐου και ώρα 16:00.

Οι κάτοικοι υποδέχτηκαν θερμά την Ομάδα Αιγαίου κατά την άφιξη της, με ψαροκάικα, βεγγαλικά και καπνογόνα.

Μικροί και μεγάλοι με ενθουσιασμό καλωσόρισαν τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου προσφέροντας λουλούδια, παραδοσιακά γλυκά και ρακόμελο.

Αμέσως μετά έσπευσαν για το στήσιμο των Ιατρείων διαφόρων ειδικοτήτων και για την προετοιμασία των δραστηριοτήτων τους στα Κουφονήσια.

Το βράδυ η Ομάδα Αιγαίου μαζί με το φιλανθρωπικό οργανισμό ‘’ΜΑΝΑ’’ πραγματοποίησαν ομιλία ενημερωτικού περιεχομένου σχετικά µε τις στρατηγικές πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης, την αντιµετώπιση και θεραπεία του καρκίνου του µαστού, καθώς και για τη σωστή διατροφή και άσκηση.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας αυτής, εξειδικευµένοι ογκολόγοι εξέτασαν γυναίκες όλων των ηλικιών σε ειδικά διαµορφωµένο ιατρείο, ενώ ταυτόχρονα εξειδικευµένοι ακτινολόγοι πραγµατοποιήσαν δωρεάν υπέρηχο µαστού.

Κατόπιν μέλη της Hopegenesis ΑμΚΕ πραγματοποίησαν ομιλία ενημερωτικού περιεχομένου με θέμα την: «Υπογεννητικότητα: Η σύγχρονη μάστιγα της Ελλάδος»

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής το  ιατρικό τμήμα της Ομάδας Αιγαίου πραγματοποίησε ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους στις παρακάτω ειδικότητες:
• ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
• ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΙΑΣ
• ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
• ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ
• ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ – ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ
• ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
• ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ
• ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ
• ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΗΣ – ΠΑΙΔΟΡΘ/KΗΣ
• ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ
• ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ
• ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ
• ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ
• ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΑΣ
• ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
• ΩΡΛ
Πραγματοποιήθηκαν δεκάδες αιματολογικές εξετάσεις, εξετάστηκαν η πλειοψηφία των κατοίκων και παρευρισκόμενοι του νησιού ενώ δεν έλειψαν και απλές μικροχειρουργικές επεμβάσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο.

Παράλληλα η Ομάδα Αιγαίου πρόσφερε στις σχολικές βαθμίδες του νησιού παιδαγωγικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό υλικό και σε συνεργασία με την ΑΙΜ προέβη σε ενημέρωση στους μαθητές του δημοτικού σχολείου για την καλή υγιεινή του στόματος και του Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά με τις αρνητικές επιπτώσεις του καπνίσματος στον οργανισμό.

Η Ομάδα Αιγαίου για μια ακόμη φορά πρόσφερε υποτροφίες διετούς φοίτησης στην Δ/τρια κα. Γαμβρουλή Ουρανία για μαθητές του Γυμνάσιου – Λ/Τ Κουφονησίου από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνοντας τους την ευκαιρία να αναπτυχθούν.

Το απόγευμα της Κυριακής σε μια λιτή τελετή όπου παρευρέθηκε σύσσωμη η Ομάδα Αιγαίου και μέλη των φορέων του νησιού παραδόθηκε στην κοινωνία της Κοινότητας (και τυπικά) ο Πολυχώρος  Πολιτισμού και Αθλητισμού Κουφονησίων ο οποίος εξοπλίστηκε και ολοκληρώθηκε πλήρως μέσω της «Ομάδας Αιγαίου» με την ευγενική χορηγία της «ΑΙΜ» & της ΑΒ Βασιλόπουλος.


Ο Πρόεδρος της Δ.Κ. Κουφονησίων, Αντώνης Κωβαίος, κατά την τελετή παρέδωσε αναμνηστική  πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά στη δημιουργία του πολυχώρου στον πρόεδρο της Ομάδα Αιγαίου Αποστόλη Μπιλίρη και σε εκπρόσωπο της ομάδας για τους χορηγούς ΑΙΜ και ΑΒ Βασιλόπουλος και ανέφερε μεταξύ άλλων
:
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πιστοί στο όραμα σας, για 5ο συνεχόμενο έτος βρίσκεστε κοντά μας, συνεχίζοντας αδιάκοπα για 24η χρονιά, το ταξίδι ανθρωπιάς – αγάπης – αλληλεγγύης – προσφοράς  στα μικρά νησιά που σας έχουν πραγματικά ανάγκη…
Εκφράζουμε εκ μέρους της κοινωνίας των Κουφονησίων την ευγνωμοσύνη μας στην «Ομάδα Αιγαίου» και στους Χορηγούς ΑΙΜ & ΑΒ Βασιλόπουλος που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα μας και έδωσαν σάρκα & οστά σε αυτόν τον χώρο ζωντανεύοντας ένα όνειρο ετών, που βελτιώνει αισθητά την ποιότητα ζωής μας, παρέχοντας μας πλέον την δυνατότητα να αναπτύσσουμε και να φιλοξενούμε πλήθος κοινωνικών, παιδαγωγικών, πολιτιστικών & αθλητικών δραστηριοτήτων.
Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολυετή προσφορά σας, αποφασίσαμε η κτηριακή εγκατάσταση να ονομαστεί «Πολυχώρος Πολιτισμού & Αθλητισμού Κουφονησίων΄΄ΟΜΑΔΑ ΑΙΓΑΙΟΥ΄΄».
Στη συνέχεια παρέδωσε αναμνηστική  πλακέτα για την πολύτιμη συνεισφορά στη δημιουργία του πολυχώρου στον πρόεδρο της Ομάδα Αιγαίου Αποστόλη Μπιλίρη και σε εκπρόσωπο της ομάδας για τους χορηγούς ΑΙΜ και ΑΒ Βασιλόπουλος και πραγματοποιήθηκαν αποκαλυπτήρια.

Κλείνοντας πραγματοποιήθηκε προβολή που αφορά την ζωή του βοσκού της ‘’Κέρου΄΄.

Το βράδυ της Κυριακής ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων – η Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων, με την παρουσία των φορέων παρέθεσαν γεύμα στα μέλη της Ομάδας Αιγαίου τιμώντας τους για την πολυετή αμέριστη προσφορά τους.

Τα χορευτικά συγκροτήματα του νησιού χόρεψαν υπό τον ήχο τοπικών παραδοσιακών μουσικών κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Η Κοινότητα Κουφονησίων, ο Πολιτιστικός Σύλλογος ‘’Κέρος’’, και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πρόσφεραν συμβολικά δώρα στην Ομάδα Αιγαίου επισημαίνοντας στα μέλη της πως «με τη σταθερή παρουσία της και την τεράστια προσφορά της, έχει αφήσει ανεξίτηλη σφραγίδα στον τόπο μας και  οι κάτοικοι των Κουφονησίων έχουμε πλέον συνδέσει την ζωή μας με την «Ομάδα Αιγαίου» αδυνατώντας να φανταστούμε την απουσία της έστω και για ένα έτος».

Με αφορμή την παρουσία της Ομάδας Αιγαίου, η Κοινότητα Κουφονησίων τίμησε την καταξιωμένη συντοπίτισσα ιατρό και Διευθύντρια της πνευμονολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας, Γεωργία Σίμου,  η οποία, όπως και η «Ομάδα Αιγαίου, έχει σταθεί και συνεχίζει να στέκεται δίπλα στους κατοίκους των Κουφονησίων που την έχουν ανάγκη, προσφέροντάς τους με ανιδιοτέλεια ιατρικές υπηρεσίες.

Απονέμοντας τιμητική πλακέτα για τη συνεχή της προσφορά και την αμέριστη συμπαράστασή της στους κατοίκους των Κουφονησίων.

 Πληροφορίες και φωτογραφίες: Cyclades Voice 


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien