Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > Η Άνδρος της ζωής μας: Ο απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης Σουσούδη…. Ένα μονόπρακτο έργο!

Η Άνδρος της ζωής μας: Ο απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης Σουσούδη…. Ένα μονόπρακτο έργο!

Ανακοίνωση της Παράταξης «Η Άνδρος της ζωής μας» για τον προϋπολογισμό του δήμου Άνδρου:

Ο απολογισμός των πεπραγμένων της Διοίκησης Σουσούδη…. Ένα μονόπρακτο έργο!!!

Δύο συγκεντρώσεις διοργάνωσε προσφάτως ο Δήμαρχος κ. Σουσούδης , μία στην Αθήνα σε ακριβό μάλιστα ξενοδοχείο και μια στο δημοτικό θέατρο στη Χώρα, για να μας παρουσιάσει τον απολογισμό των-ανύπαρκτων-πεπραγμένων από τα 2,5 χρόνια της θητείας του.

Βέβαια, ο νόμος δεν προβλέπει τέτοιες φεστιβαλικές εκδηλώσεις αλλά αντίθετα όπως ορίζει το άρθρο 217 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (Ν. 3463/2006) προβλέπονται διαφορετικές διαδικασίες για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής.

Πιο συγκεκριμένα, ο απολογισμός γίνεται σε ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι το τέλος Ιουνίου κάθε χρόνο, ανακοινώνεται τουλάχιστον 15 ημέρες νωρίτερα και το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει το προσφορότερο χώρο για την διεξαγωγή της συγκεκριμένης συνεδρίασης κατά την οποία τοποθετούνται όλες οι δημοτικές παρατάξεις, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, κάτοικοι και φορείς του Δήμου.

Να περιμένουμε ότι εκτός από τα δύο μονόπρακτα έργα, ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ θα τηρήσουν και την προβλεπόμενη διαδικασία για τον απολογισμό των πεπραγμένων.

Μέχρι στιγμής πάντως τέτοιες προθέσεις δεν έχουν διαφανεί.

Άλλωστε, ο Γιάννης Καπάκης από τον Αύγουστο 2015 κιόλας είχε απευθύνει επιστολή για το θέμα αυτό, λαμβάνοντας μια απάντηση από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βουραζέρη με ακατάληπτη αεροεπιχειρηματολογία την οποία διαβάζοντάς την και πάλι σήμερα αδυνατούμε να καταλάβουμε τι εννοεί ο ποιητής.

Τουλάχιστον θα μας πεί ποιος θα πληρώσει την εκδήλωση στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Αθηνών, αφού δεν προβλέπεται δημοσιονομικά δαπάνη για απολογισμό πεπραγμένων; Μάλλον θα έχει κιόλας βρει τον ΚΑΕ του Δήμου μας από τον εγκεκριμένο (σήμερα 25.4.2017) και υπό αναμόρφωση , με πολλές παρατηρήσεις της
Αποκεντρωμένης, προϋπολογισμό…

Δυόμιση χρόνια έκπτωσης και κατηφόρας για τον Δήμο Άνδρου, άστοχων και αδιαφανών ενεργειών με άπειρες απευθείας αναθέσεις σε γνωστούς και φίλους, παχιά λόγια, υπόγεια πολιτικά παιχνίδια, προεκλογικές υποσχέσεις που δεν τηρήθηκαν, τρείς βασικούς δημοτικούς αλλά και τοπικούς, συμβούλους ανεξαρτητοποιημένους, άλλοι τόσοι παραιτημένοι, συμπεριλαμβανομένου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, μεγάλη αντιδημοκρατικότητα στη συμπεριφορά και στις δράσεις και μπόλικη ασέβεια στους νόμους, γεγονότα που όσο κι αν προσπαθούν, δεν μπορούνε να κρύψουν από τον Ανδριώτικο λαό.

Και το μόνο που τους έλειπε ήταν ο μονόλογος απολογισμός που τον έστησαν τόσο λάθος και τόσο προκλητικά για το δημόσιο αίσθημα…. Ο λόγος του Δημάρχου ωραιοποιημένος και συνάμα απογοητευτικός, όλα καλώς καμωμένα από τον ίδιο.

Για όλα τα κακά φταίνε πάντα οι άλλοι και ιδίως η αντιπολίτευση.!!

Εμείς από την πλευρά μας, η Παράταξή μας, και ο επικεφαλής μας Γιάννης Καπάκης, θα περιμένουμε τον επίσημο απολογισμό για να απαντήσουμε στο « τεράστιο» έργο της σημερινής δημοτικής αρχής….

Οψόμεθα!!!


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien