Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > Δέσμευση για σκληρή και αποφασιστική δουλειά από την «Άνδρο της ζωής μας»

Δέσμευση για σκληρή και αποφασιστική δουλειά από την «Άνδρο της ζωής μας»

Ανακοίνωση δημοτικού συνδιασμού «Άνδρος της ζωής μας» ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών:

Έχουν περάσει περισσότερα από τέσσερα χρόνια όταν μια ομάδα ανθρώπων, οι περισσότεροι των οποίων δεν είχαμε ασχοληθεί ξανά με τα κοινά του τόπου, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την παράταξή μας «Άνδρος της Ζωής μας», χωρίς και εμείς οι ίδιοι να έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος του εγχειρήματος που ξεκινούσαμε.

Δημιουργήσαμε μια Δημοτική Κίνηση, που ξεπερνούσε τις κομματικές γραμμές, που δεν είχε δεσμεύσεις απέναντι σε πολιτικούς ή οικονομικούς παράγοντες. Που δεν βασίστηκε σε ετερόκλητες συμμαχίες. Που δεν ήταν προϊόν συναλλαγών και διανομής οφίτσιων και καρεκλών.

Μοναδική φιλοδοξία όλων, όσοι στρατευθήκαμε σ’ αυτή την προσπάθεια ήταν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να βάλουμε ένα λιθαράκι για να πάει επιτέλους μπροστά το νησί μας.

Ο δρόμος ήταν δύσκολος και ανηφορικός και δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Συναντήσαμε και συναντάμε ακόμη πολλά εμπόδια. Βλέπετε, τα κάθε είδους κατεστημένα έχουν τους τρόπους και τις μεθόδους να μην αφήνουν το νέο και το ανατρεπτικό να ξεπροβάλλει.

Παρόλα αυτά όχι μόνο τα καταφέραμε, αλλά ο Συνδυασμός μας απετέλεσε την μόνη φωνή ουσιαστικής και γόνιμης αντιπολίτευσης μέσα στο Δήμο, με διαρκή έλεγχο των δράσεων της παρούσας δημοτικής Αρχής και δυναμική παρουσία η οποία πλέον δεν αμφισβητείται ούτε από τους αντιπάλους μας.

Μαζί με τη Μαρία Βασιλοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους τοπικούς μας συμβούλους Άννα Ψωμά και Φρόσω Τριδήμα, δώσαμε και δίνουμε συνεχώς καθημερινές μάχες για να αναδείξουμε τις θέσεις του Συνδυασμού μας .

Θα θέλαμε πραγματικά να ευχαριστήσουμε όλους όσοι βρέθηκαν κοντά μας και συνεχίζουμε μαζί αυτό το όμορφο ταξίδι.

Αυτό που μας ένωσε, μας ενώνει και θα μας ενώνει είναι ένα: Η αγάπη μας για την AΝΔΡΟ.

Αυτό όμως, φίλες και φίλοι, αποδεικνύεται σήμερα ότι είναι και το μεγάλο μας όπλο. Αυτός είναι ο δυνατός συνεκτικός μας κρίκος. Αυτός που διέψευσε και διαψεύδει τις κάθε είδους «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν ότι είμαστε κάτι το παροδικό, το πρόσκαιρο, ότι έχουμε ημερομηνία λήξης.

Απέχουμε επτά (7) μήνες από τις επόμενες Δημοτικές Εκλογές. Το Μάιο του 2019 θα κληθούμε να εκλέξουμε τη νέα Δημοτική Αρχή. Ο χρόνος δεν είναι πολύς. Ήδη, όπως θα έχετε διαπιστώσει κι εσείς, αρχίζει σιγά – σιγά να «ζεσταίνεται» το προεκλογικό κλίμα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας έχει αξιολογήσει την παρούσα Δημοτική Αρχή. Δοκιμάστηκε και απέτυχε!

Ο Συνδυασμός μας στις προηγούμενες εκλογές προσπάθησε να φέρει για πρώτη φορά στο δημόσιο διάλογο του Δήμου μια νέα ατζέντα ιεράρχησης και συζήτησης των βασικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία μας. Τη στάση που κράτησε η ισχνή και ασθμαίνουσα πλειοψηφία του Δήμου στις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας τη γνωρίζουν όλοι…

Τις Ανδριώτισσες και τους Ανδριώτες όμως είναι βέβαιο ότι τους ενώνουν πολύ περισσότερα απ’ όσα τους χωρίζουν!

Με βάση αυτό το πλαίσιο, καλούμε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου μας σε έναν ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο.

Διάλογο που θα τα περιλαμβάνει ΟΛΑ και θα βασίζεται σε προγραμματικές συγκλίσεις.

Εμείς τοποθετούμαστε ξεκάθαρα:

– Είμαστε υπέρ των συνεννοήσεων και των συναινέσεων.
– Λέμε ναι στις ευρύτερες συνεργασίες.
– Είμαστε ανοικτοί σ’ έναν διάλογο δημοκρατικό, ειλικρινή και καλόπιστο.
– Είμαστε παρόντες!

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε το Δήμο και να καθορίσουμε την πορεία της Άνδρου με διαφάνεια, με σεβασμό στη νομιμότητα και με κύριο μέλημά μας την ανάπτυξη ΟΛΟΥ του νησιού.

Πιο δυνατοί, πιο έμπειροι και οργανωμένοι, πιο υποψιασμένοι, είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των Ανδριωτισσών και των Ανδριωτών από τη θέση ευθύνης ως Δημοτική Αρχή

Ανακοίνωση του Γιάννη Καπάκη ως υποψήφιος δήμαρχος Άνδρου:

Φίλες Ανδριώτισσες, φίλοι Ανδριώτες,

Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης που αναλαμβάνω, πήρα την απόφαση στις εκλογές της 26η Μαΐου 2019, να διεκδικήσω την τιμητική για εμένα και εξαιρετικά υπεύθυνη θέση, του Δημάρχου Άνδρου.

Αυτή μου η απόφαση, μετά και την ανακοίνωση της δημοτικής μας παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας», προέκυψε μετά από πολλή περίσκεψη κι αφού πρώτα αφουγκράστηκα τη φωνή της κοινωνίας μας, συμβουλεύτηκα φίλους, συνοδοιπόρους και συνεργάτες και μίλησα με τις νέες και τους νέους μας, που αγωνιούν για το μέλλον τους και την προοπτική αυτού του τόπου.

Η ομάδα των ανθρώπων που θα με στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια θα προέρχεται από όλους τους ιδεολογικούς χώρους. Στόχος μου είναι να δώσουμε στο Συνδυασμό μας ένα κινηματικό χαρακτήρα, να απελευθερώσουμε τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και να στελεχώσουμε ένα ψηφοδέλτιο με ανθρώπους ικανούς, ανιδιοτελείς, με όρεξη να προσφέρουν στον τόπο μας. Και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί.

Αφετηρία αυτής της προσπάθειας θα αποτελέσει, ο διαχωρισμός των Τοπικών Συμβουλίων από την κεντρική επιλογή του Δημοτικού Συμβουλίου παρέχοντας την ευκαιρία για την ανάδειξη των καθημερινών προβλημάτων των μικρών κοινωνιών των χωριών μας και την ενεργοποίηση των ικανότερων συμπολιτών μας για την επίλυση τους, ανεξαρτήτως παραταξιακών προτιμήσεων.

Το μεγάλο στοίχημα που τίθεται με τον “Κλεισθένη” είναι, η νέα δημοτική αρχή να προσφέρει αναβαθμισμένες και ποιοτικές υπηρεσίες σε όλους τους δημότες και επισκέπτες του νησιού μας.

Μέλημα μου βασικό είναι, μαζί με τους συνεργάτες μου, να ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση με την κοινωνία, προκειμένου, ακόμα και μέσα στις δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες, να βάλουμε τις βάσεις για έναν καινούργιο Δήμο που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών.

Ο νέος αυτοδιοικητικός νόμος, άλλωστε προτάσσει τις συνεργασίες στο Δημοτικό Συμβούλιο και είμαι αποφασισμένος να τις αξιοποιήσω σε μέγιστο βαθμό, χωρίς ανούσιες αντιπαλότητες.

Και με αφορμή αυτή την επικοινωνία και με δεδομένη τη διαυγή και κρυστάλλινη σχέση που έχουμε αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια θεωρώ υποχρέωσή μου να σας ενημερώσω για τη θέση μου, σχετικά με την τραγική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, στιγμή που κατείχα το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Μέχρι σήμερα δεν έχω μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα δημοσίως, γιατί πίστευα και πιστεύω ότι χρέος μου – ως ελάχιστη ένδειξη τιμής και σεβασμού προς τους νεκρούς, αλλά και συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τους οικείους αυτών και τους πληγέντες – είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη διερεύνηση της υπόθεσης και την ανάδειξη της αλήθειας.

Η μόνη αρμόδια από το Σύνταγμα και τους νόμους για να εξετάσει την υπόθεση και να αναζητήσει τις τυχόν ευθύνες είναι η Δικαιοσύνη, και στη διάθεση της οποίας, όπως όλοι οφείλουμε, έχω θέσει τον εαυτό μου .

Στους αυτόκλητους μιντιακούς και μη «δικαστές», οι οποίοι εκ των προτέρων έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα και καταδίκες όλο αυτό τον καιρό, καταχρώμενοι την εξουσία που τους δίνει το όποιο βήμα διαθέτουν, επιδιδόμενοι σε αγώνα ανηλεούς ανθρωποφαγίας, προσωπικής εις βάρος μου λάσπης και ανήθικης πολιτικής σπέκουλας, με προεξάρχοντα σε τοπικό επίπεδο τον γνωστό μαϊντανό της κίτρινης ιστοσελίδας, έχω να συστήσω να είναι πιο εγκρατείς και να περιμένουν την ετυμηγορία και τις αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών αρχών.

Σε κάθε περίπτωση εκείνο που πρωτεύει και έχει απόλυτα ανάγκη ο τόπος, είναι η προσπάθεια και η συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων του Δήμου Άνδρου που καθημερινώς οξύνονται, στην οποία και είμαι απόλυτα προσηλωμένος από όποια θέση έχω ταχθεί να υπηρετώ.

Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή σε όλους σας από τότε που ήμουν πολύ νέος, όπως γνωστή είναι και η κοινωνική μου συνεισφορά. Άλλωστε γνωριζόμαστε πολύ καλά σ’ αυτό τον τόπο και εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι να σας κρύψω.

Φίλες και φίλοι,

Το στοίχημα είναι μεγάλο.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να το κερδίσουμε για να διαμορφώσουμε το Δήμο που μας αξίζει. Την Άνδρο της Ζωής μας!!!!

Με την δέσμευση για σκληρή και αποτελεσματική δουλειά, βασισμένη στις πρωτοβουλίες, τη συνεννόηση και τη συνεργασία ΟΛΩΝ, σας ζητώ να με στηρίξετε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.

 


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien