Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > Η Άνδρος της Ζωής μας: Η αλήθεια για την τσιμεντόστρωση του δρόμου του Πισωλιμνιώνα και την υποκρυπτόμενη δωρεά άγνωστου χορηγού

Η Άνδρος της Ζωής μας: Η αλήθεια για την τσιμεντόστρωση του δρόμου του Πισωλιμνιώνα και την υποκρυπτόμενη δωρεά άγνωστου χορηγού

Δελτίο Τύπου της παράταξης η Άνδρος της Ζωής μας με αφορμή την τσιμεντόστρωση δρόμου στην περιοχή Πισωλιμιώνα. Αναλυτικά:

Είναι γνωστό ότι με την υπ΄ αρ. 252/20.12.2018 Απόφαση του Δ.Σ. Άνδρου (βλ. ΕΔΩ ) περί παροχής σύμφωνης γνώμης για τη τσιμεντόστρωση δρόμου στην περιοχή Πισωλιμιώνα, ο δήμαρχος προσπάθησε να περάσει ένα θέμα που έπασχε νομιμότητας, τόσο πολύ που το καταψήφισε ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μπάλλας.

Ήταν φυσικό σε μια τέτοια προφανέστατη παράνομη διαδικασία ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Φρ. Αθανασίου, και ο Γ. Καπάκης, ως επικεφαλής της ελάσσονος Αντιπολίτευσης να αποστείλουν από κοινού στις 8.01.2019 έγγραφο προς την εποπτεύουσα Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου ζητώντας την ακύρωση της παραπάνω Απόφασης και την επανεισαγωγή του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή αφού πρόκειται για δωρεά ιδιώτη προς φορέα της Γενικής Κυβέρνησης που διέπεται από ειδικό θεσμικό πλαίσιο, το οποίο ωστόσο ο κ. Σουσούδης παρέκαμψε χονδροειδώς για λόγους που εκείνος μόνος γνωρίζει και δεν επεξήγησε ενώπιον του Δ.Σ.

Η Αποκεντρωμένη, συμμεριζόμενη την ορθότητα των επιχειρημάτων των δύο επικεφαλής και διαπιστώνοντας την κατάφωρη παραβίαση του θεσμικού πλαισίου περί δωρεών από την πλευρά της δημοτικής αρχής Σουσούδη, απέστειλε δύο έγγραφα στο Δήμο με τελευταίο εκείνο με ημερομηνία 5.03.2019 το οποίο πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο μας στις 19.03.2019 και από ότι είδαμε κυκλοφορεί δημοσίως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης του νησιού μας, ως προϊόν εξωθεσμικής διαρροής από το εσωτερικό του ίδιου του Δήμου προς τρίτα πρόσωπα.

Με αφορμή ανησυχίες και περίεργες αναφορές-υπονοούμενα συγκεκριμένου συμπολίτη μας περί δήθεν «παρασκηνιακών ενεργειών» μας και «μυστικής αναφοράς» μας για το εν λόγω θέμα, οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι δηλώνουν με χαρά ότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται και ότι αλλού πρέπει να αναζητηθούν τα παρασκήνια σε όσους τα ψάχνουν.

«Εμείς πράξαμε ευσυνείδητα το καθήκον μας ως δημοτικοί σύμβουλοι προασπιζόμενοι το δημόσιο συμφέρον, καθώς δεν επιτρέπουμε να μας περιγελά η διοίκηση Σουσούδη φέρνοντας στο Δ.Σ. θέματα μη σύννομα, ακόμα και αν πρόκειται για το θετικό και ευεργετικό γεγονός μιας δωρεάς (από άγνωστο μέχρι στιγμής προς το Δ.Σ. χορηγό) προς το νησί μας, μη διασφαλίζοντας ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον δωρητή με τέτοιες αδιαφανείς διαδικασίες» .

Πάντως μέχρι στιγμής παραμένει αναπάντητο το ερώτημα γιατί τόσο μεγάλη σπουδή από τον κ. Δήμαρχο που έτρεξε να εμπλέξει προ οποιασδήποτε απόφασης συγκεκριμένο τοπικό εργολάβο-επιχειρηματία, αναθέτοντάς του τη τσιμεντόστρωση του δρόμου χωρίς καμία πρότερη έγκριση συλλογικού Οργάνου του Δήμου μας. Αυτό ας το κρίνει ο καθένας μας.

Όσο για το ποιος ειδοποίησε την Αστυνομία και διεκόπη η παράνομη τσιμεντόστρωση του δρόμου στον Πισωλιμιώνα, θα θέλαμε και εμείς να το πληροφορηθούμε και καλούμε τον κ. Δήμαρχο να μας ενημερώσει σχετικά στο επόμενο Δ.Σ., για να αποφευχθεί το κυνήγι μαγισσών.

Τέλος, καλό θα είναι για να μη γίνεται θόρυβος για το τίποτα καλό θα είναι ο κάθε συνδημότης που επιδεικνύει εύλογο ενδιαφέρον για τις κινήσεις των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων του δημοτικού μας συμβουλίου, να ανατρέχει στις αναρτήσεις του Προγράμματος Διαύγεια, όπου στις δημοσιευμένες Αποφάσεις του Δ.Σ αναγράφονται οι τεκμηριωμένες απόψεις και αντιρρήσεις.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien