Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > Η Άνδρος της Ζωής μας: Φτάνει πια…

Η Άνδρος της Ζωής μας: Φτάνει πια…

«Συκοφαντίες, λαϊκά ιντερνετικά δικαστήρια και αήθης επιθέσεις, δεν μας αγγίζουν και το κυριότερο, δεν μας πτοούν, αλλά αντιθέτως δυναμώνουν τη φωνή μας», αναφέρει σε ανακοίνωση της η δημοτική παράταξη «Η Άνδρος της ζωής μας», με αφορμή τις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα, ο επικεφαλής Γιάννης Καπάκης από τοπική ιστοσελίδα.

Αναλυτικά:

Οι συνεχόμενες αήθεις επιθέσεις από τη γνωστή για την «αντικειμενικότητά» της τοπική ιστοσελίδα κατά του Γιάννη Καπάκη, έχουν λάβει πλέον διαστάσεις “εκστρατείας” το τελευταίο διάστημα και αυτό μόνον ως τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Άραγε αυτά είναι τα «νέα ήθη» που εισάγονται στην πολιτική ζωή του τόπου μας, είναι η έκφραση αυτών που ευαγγελίζονται το νέο, το διαφορετικό και το όλοι μαζί ; Ελπίζουμε πως όχι.

Γιατί αυτό που αντιλαμβάνεται αμέσως ο οποιοσδήποτε είναι ότι το τελευταίο διάστημα, καταβάλλεται μια συστηματική και μεθοδική προσπάθεια για τη δημιουργία δυσμενών και καθόλα αβάσιμων εντυπώσεων μέσω δήθεν ¨ειδήσεων”. Αυτό, στην τελευταία έκδοση, εμπεριέχει ένα απίστευτο bulling, απέναντι σε φίλους, ψηφοφόρους και πιθανούς υποψήφιους, ανάγοντάς τους σε υπεύθυνους συγκάλυψης ενός δήθεν «εγκληματία». Η στάση αυτή εκτός από ηθικά και πολιτικά μεμπτή είναι και ποινικά κολάσιμη και θα ελεγχθεί από τη δικαιοσύνη.

Δεν είναι δυνατό αυτή η συστηματική προσωπική επίθεση κατά του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Άνδρος της Ζωής μας», να γίνει άλλο ανεκτή. Θα αντιμετωπιστεί με κάθε νόμιμο τρόπο, όχι μόνο για την προστασία των θιγομένων, αλλά και για την διατήρηση του υγιούς δημοσίου διαλόγου, που εργολαβικά δηλητηριάζεται πλέον καθημερινά.

Η άποψή μας για την άσκηση της πολιτικής είναι γνωστή. Πρώτα η Άνδρος και ο Ανδριώτικος λαός.

Συκοφαντίες, λαϊκά ιντερνετικά δικαστήρια και αήθης επιθέσεις, δεν μας αγγίζουν και το κυριότερο, δεν μας πτοούν, αλλά αντιθέτως δυναμώνουν τη φωνή μας.

Οι αυτόκλητοι υποστηρικτικές «της στασιμότητας», πρέπει να γνωρίζουν ότι με τον τρόπο που δρουν μέσω της γνωστής ιστοσελίδας μάλλον ζημιώνουν παρά ωφελούν τον τόπο, αλλά και τους εαυτούς τους που δήθεν υπερασπίζονται.

Γιατί οι πολίτες δεν είναι ανόητοι ή αιθεροβάμονες για να τους ποδηγετούν με τόσο προκλητικό τρόπο. Γνωρίζουν καλά τι θα ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές εκλογές και δεν χρειάζονται «υποβολείς».

Θυμώνουν και εκνευρίζονται όταν κάποιοι τους κάνουν υποδείξεις και τους κουνούν απειλητικά το δάκτυλο, για να ψηφίσουν ότι και όποιον αυτοί θεωρούν «σωτήριο».

Και κυρίως οι πολίτες οργίζονται όταν τους βάζουν ταμπέλες. Όταν τους κατατάσσουν σε κατηγορίες , όπου άλλωστε οι ίδιοι δεν αισθάνονται ότι ανήκουν.

Κάθε συμπολίτης μας έχει και νου και κρίση και βέβαια το αναφαίρετο δικαίωμα να ψηφίζει όποιον θεωρεί ως καταλληλότερη επιλογή.

Άλλωστε, εαν για τη σωτηρία της Άνδρου, όπως ευαγγελίζεται ο γνωστός τοπικός δημοσιογράφος, υπάρχει μόνο μια πολιτική επιλογή, τότε ας μην ξανακάνουμε εκλογές, ας καταλύσουμε τη δημοκρατία. Ο ίδιος, ας κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέπτη για να δει τις προηγούμενες του πολιτικές επιλογές και τα αποτελέσματα των διακυβερνήσεων τους και επειδή δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη, ούτε -και το καλύτερο που θα ήταν- να σιωπήσει, ας πάψει να ρίχνει δηλητήριο στη λογική και στο μέλλον αυτού του τόπου.

Οι εποχές των απειλητικών διλλημάτων προς άγραν ψήφων έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Όσοι διαμορφώνουν την κοινή γνώμη θα πρέπει να σέβονται αυτούς στους οποίους απευθύνονται. Και κυρίως δεν θα πρέπει να αναγάγουν σε «μοναδική αλήθεια» τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

Γιατί η κοινωνία δεν κρίνει μόνο τους πολιτικούς και τις πολιτικές, αλλά και τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Η αποκάλυψη του πολιτικού τους κενού είναι τόσο εκκωφαντική, όσο είναι και η συκοφαντία τους.


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien