Aigaio365 > Uncategorized > Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Σίφνου

Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης και η απάντηση της Δημοτικής Αρχής Σίφνου

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Κίνησης Ενεργών Πολιτών

Ενωτική Κίνηση Πολιτών Σίφνου: Δελτίο Τύπου σχετικά με την Ύδρευση & το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σίφνου

ΥΔΡΕΥΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη και τον επικεφαλής της Ενωτικής Κίνηση Πολιτών κύριο Γιάννη Γεροντή κατά την οποία συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της ύδρευσης του νησιού μας, το οποίο είχαμε αναδείξει και επισημάνει με ερώτηση μας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με δελτία τύπου είχαμε έγκαιρα ενημερώσει τους δημότες.

Ο Δήμαρχος και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δεσμεύτηκαν ότι, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην επαναληφθούν και φέτος τα φαινόμενα μεταφοράς νερού στις δεξαμενές ύδρευσης των οικισμών από μη ελεγμένα πηγάδια και γεωτρήσεις και με βυτία που δεν τηρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές υγιεινής.

Κατόπιν λοιπόν αυτής της ρητής δέσμευσης η Ενωτική Κίνηση Πολιτών που μέχρι σήμερα σε ένδειξη διαμαρτυρίας είχε αποφασίσει και δήλωνε «ΠΑΡΩΝ» στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και της Οικονομικής επιτροπής, αίρει την απόφαση της και ευελπιστεί ότι θα παρθούν επιτέλους τα απαραίτητα εκείνα μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγεία των δημοτών αλλά και των πολυαρίθμων επισκεπτών μας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ

Όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας και οικονομικής διαχείρισης του καταφυγίου τουριστικών σκαφών στον Πλατύ Γιαλό, όχι μόνο είχαμε δημόσια δηλώσει την αντίθεση μας, αλλά και σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είχαμε καλέσει τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου να εφαρμόσει τον νόμο για τις προσλήψεις, τις αναθέσεις έργων και να τηρεί την αρχήν της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης για τα έσοδα από την είσπραξη των λιμενικών τελών του καταφυγίου.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου ο Πρόεδρος, αφού παραδέχτηκε το δίκαιο των ενστάσεων μας, δεσμεύτηκε ότι θα επαναφέρει την τάξη, την ορθολογική λειτουργία και την χρηστή δημοσιονομική διαχείριση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και θα φροντίσει ώστε έγκαιρα να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες ώστε να γίνουν νόμιμα οι εργασίες συντήρησης της παραλίας του Πλατύ Γιαλού.

Η Ενωτική Κίνηση Πολιτών συνεχίζει να ασκεί τα θεσμικά της καθήκοντα προς όφελος των Δημοτών και ευελπιστεί ότι εφέτος, ο τρόπος λειτουργίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου θα εξασφαλίσει και θα διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα έσοδα από την είσπραξη των λιμενικών τελών του καταφυγίου.

«Κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι καλοδεχούμενη και δημοκρατικά απαραίτητη» επισημαίνεί από την πλευρά της η Δημοτική Αρχή:

Σχετικά με διάφορες αναφορές που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα, για τον τρόπο λειτουργίας και τη νομιμότητα ενεργειών του Δήμου και Νομικών του Προσώπων, θα θέλαμε ως Δημοτική Αρχή να αναφέρουμε τα εξής:

Από την 1η ημέρα που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση του Δήμου μας, στην 1.1.2011, μέχρι και σήμερα, προσπαθούμε καθημερινά, με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, με όραμα και στόχο τη βελτίωση των υποδομών του νησιού μας αλλά και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δημότες (ύδρευση, καθαριότητα, αποχέτευση, παραλίες κα).

Στο πλαίσιο αυτό και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, η οποία έχει οδηγήσει και σε μείωση πάνω από 50% της κρατικής χρηματοδότησης του Δήμου μας, χάρη στη χρηστή οικονομική διαχείριση και την περιστολή δαπανών, έχουμε πετύχει να κρατάμε το Δήμο οικονομικά υγιή, με δημότες που στην πλειοψηφία τους σέβονται το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και τηρούν τις υποχρεώσεις τους απέναντι στο Δήμο (πλην κάποιων εξαιρέσεων, για τις οποίες ο Δήμος μας πλέον θα ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα στη νομοθεσία).

Επιπροσθέτως, για τον καλύτερο συντονισμό των προσπαθειών μας, με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της Σίφνου και των κατοίκων της και επιδιώκοντας την επίτευξη της μέγιστης δυνατής συναίνεσης ιδίως στα μεγάλα και σοβαρά θέματα, έχουμε ενημερώσει κατά καιρούς θεσμικά (στο Δημοτικό Συμβούλιο) τόσο τον επικεφαλής όσο και τα μέλη της αντιπολίτευσης. Παράλληλα, τους έχουμε προσκαλέσει και σε συζήτηση – ενημέρωση, επί διαφόρων θεμάτων, τόσο με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους και τα μέλη των νομικών προσώπων του Δήμου (όπως π.χ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου), όσο και με τους Προϊσταμένους και τα στελέχη της Τεχνικής και Οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου.

Πιστεύουμε ότι εδώ και 8 χρόνια, ακολουθώντας τη νομιμότητα κι εφαρμόζοντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δώσαμε λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα του νησιού μας, καταφέραμε να αναβαθμίσουμε σημαντικά τις υποδομές του, οι οποίες, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης και της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου τα 2 προηγούμενα έτη, έφθασαν στο «όριο» τους, αλλά άντεξαν.

Ως δημοτική αρχή συνεχίζουμε να εστιάζουμε στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη δημοπράτηση σημαντικών έργων πνοής για τη Σίφνο μας (αποχέτευση κεντρικών οικισμών, βελτίωση λιμανιού στις Καμάρες), για τα οποία θα σας ενημερώσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Στο πλαίσιο αυτό θεωρούμε ότι κάθε καλοπροαίρετη κριτική είναι καλοδεχούμενη και δημοκρατικά απαραίτητη αλλά από την άλλη κάθε στείρα κριτική και ενέργειες από την αντιπολίτευση δε βοηθάνε, τουναντίον δημιουργούν απλά εντυπώσεις και περαιτέρω ζητήματα στην επίλυση των προβλημάτων του νησιού μας.

Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien