Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > H Άνδρος της ζωής μας: Τα έργα του Επάρχου…και της Περιφέρειας – Απολογισμός;;; και Αυτοκριτική;;;;

H Άνδρος της ζωής μας: Τα έργα του Επάρχου…και της Περιφέρειας – Απολογισμός;;; και Αυτοκριτική;;;;

«Είναι πασιφανής η έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των δύο βασικών Αρχών του τόπου για τη διεκδίκηση έργων πνοής για το νησί. Αντίθετα το μόνο που κάνουν είναι να ερίζουν για το ποιος από τους δύο θα λάβει τα εύσημα στο ανύπαρκτο τους έργο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «Η Άνδρος της ζωής μας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μετά από τέσσερα (4) χρόνια διακυβέρνησης η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το Επαρχείο Άνδρου θυμήθηκαν ότι στο χάρτη του Αιγαίου υπάρχει και η Άνδρος.

Στην πράξη μέχρι τώρα πομφόλυγες υποσχέσεις και μηδενικό πραγματικό έργο.

Πλησιάζουν οι εκλογές (επτά μήνες απομένουν) σου λένε δε βαριέσαι ας πετάξουμε και κανένα ψυχουλάκι και στους Ανδριώτες για να μας ξαναψηφίσουν. Και τι έργο να κάνουμε; Μα τι άλλο από άλλη μια συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου. Το ποσό αρκετό ύψους 617.084,80 ευρώ. Και μαζί και λίγο θέαμα: Η αποκατάσταση του δημοτικού σταδίου ύψους 60.000 ευρώ.

Θυμίζουμε ότι η Άνδρος περιλαμβάνει το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο των Κυκλάδων και για το επαρχιακό οδικό δίκτυο όλα αυτά τα χρόνια έχουν διατεθεί αμέτρητα ποσά από το Κράτος και την Περιφέρεια, συνεχώς για βελτιώσεις σχεδόν στα ίδια σημεία και χωρίς κανένα προγραμματισμό και συντονισμό, κυρίως με μικρές αναθέσεις ή διαγωνισμούς, χωρίς συγκεκριμένο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα, που να περιλαμβάνει κόστος, χρόνους, στόχους προτεραιότητας.

Και όλα αυτά, λίγο πριν τις εκλογές με προφανή την πρόθεση για προεκλογική ιδιοποίηση του όποιου οφέλους.

Εμείς τα γράψαμε λίγο καιρό πριν και πέσανε να μας φάνε.

Ιδού και το σχετικό άρθρο: «Η εμβάθυνση της δημοκρατίας και οι αρμοδιότητες του Επάρχου». Ούτε μάντεις να ήμασταν!!!

Ακόμη δεν έχουμε καταλάβει γιατί επαίρεται ο Έπαρχος και για ποιο πράγμα; Μήπως, για το γεγονός πως μετά από τέσσερα (4 χρόνια κανένα έργο υποδομής για την Άνδρο δεν έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ 2014-2020. Εκτός και αν δεν το ξέρουμε. Από ότι μαθαίνουμε και γενικά οι επιδόσεις της Περιφέρειας σε αυτό το πεδίο υπολείπονται κατά 25% από τους στόχους που έχουν τεθεί.

Εδώ για να μην αδικήσουμε υπάρχει και συνευθύνη του δήμου, καθώς είναι πασιφανής η έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού μεταξύ των δύο βασικών Αρχών του τόπου για τη διεκδίκηση έργων πνοής για το νησί. Αντίθετα το μόνο που κάνουν είναι να ερίζουν για το ποιος από τους δύο θα λάβει τα εύσημα στο ανύπαρκτο τους έργο.

Αλλά στις εξωθεσμικές παρεμβάσεις του Επάρχου του βγάζουμε το καπέλο. Ειδικά για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ δεν άφησε Υπηρεσία για Υπηρεσία που να μην παρενέβη (πολλές φορές εκβιαστικά και ενοχλητικά), προκειμένου να πετύχει πάση θυσία να γίνει στην Πλούσκα, γεγονός που ενόχλησε ακόμη και το δήμαρχο που ανακατεύεται στα χωράφια του.

Για τα ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα που διαχειρίζεται η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα επανέλθουμε άμεσα με συγκεκριμένα στοιχεία, όπου θα διαπιστώσετε ότι η παρουσία της Άνδρου είναι μηδαμινή για να μην πούμε ανύπαρκτη.

Κατά τα άλλα έχουμε μια απόλυτα επιτυχημένη θητεία του Έπαρχου που μας εγγυάται μια αντίστοιχη αποτυχημένη υποψηφιότητα Δημάρχου. Και στο πλαίσιο αυτό οργώνουμε ανταλλαγές υποψηφιοτήτων, θέσεων, αξιωμάτων και βεβαίως διθυραμβικές παρουσιάσεις και ενημερώσεις εις υγεία των κορόιδων!!!


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien