Aigaio365 > MAIN SLIDER > Φτακλάκη: Παραδέχονται ότι όσα καταγγέλλω και έγιναν και τα αναγνωρίζουν

Φτακλάκη: Παραδέχονται ότι όσα καταγγέλλω και έγιναν και τα αναγνωρίζουν

Συνέχεια φαίνεται να δίνει στο θέμα που προκλήθηκε και συζητήθηκε πριν από λίγα 24ωρα και αφορά σε καταγγελείες προς το πρόσωπο του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, κ. Χατζημάρκο, η περιφερειακή σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου και πρώην αντιπεριφερειάρχης, Ελευθερία Φτακλάκη.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, Γιάννης Μαχαιρίδης κατήγγειλε πως ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου αφού εξύβρισε, στη συνέχεια χειροδίκησε κατά της Περιφερειακής συμβούλου, Ελευθερίας Φτακλάκη.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο κ. Χατζημάρκος αποκάλεσε «κομμώτρια» και «κατιναριό» την κα Φτακλάκη και στη συνέχεια την έσπρωξε. Μάλιστα, η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, με ανακοίνωσή της, υπερασπίστηκε την απαράδεκτη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη!

Η ίδια η Ελευθερία Φτακλάκη, μίλησε στον Aegean Voice 107.5 και στην εκπομπή «Εκατέρωθεν» με τη Δανάη Μαύρου, σχετικά με όσα κατήγγειλε κατά του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου για λεκτικό και σωματικό προπηλακισμό, αλλά και σχετικά με την απάντηση που έδωσαν στις καταγγελίες της τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Διαβάστε αναλυτικά:

Η παράταξή μας έχει επιλέξει να εργάζεται εποικοδημιτικά ως αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο, στην οικονομική επιτροπή και σε όποια Όργανα της Περιφέρειας συμμετέχουμε με προτάσεις, θέσεις, καταψηφίζουμε όσα δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, ψηφίζουμε όσα θεωρούμε ως θετικά για τα νησιά και σε καμία περίπτωση όπως αναφέρεται, τόσο στην απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όσο και στην απάντηση των τριών περιφερειακών συμβούλων της πλειοψηφίας δεν ξυπνήσαμε από λήθαργο μόνο και μόνο για να καταγγείλουμε το λεκτικό και σωματικό προπηλακισμό που δέχθηκα από τον περιφερειάρχη, ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Ελευθερία Φτακλάκη.

Στο ερώτημα τι προκάλεσε το επεισόδιο που δημιουργήθηκε πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενεργειακής Α.Ε., του οποίου είναι μέλος η κ. Φτακλάκη, απάντησε ότι όταν έφτασε για τη συνεδρίαση διέκρινε ότι υπήρχε μια ένταση γιατί ο περιφερειάρχης είχε πληροφορηθεί ότι ζήτησε από το περιφερειακό ταμείο μετά από παράκληση του περιφερειακού συμβούλου τους Γιάννη Δεκαβάλλα την εισήγηση ενός θέματος που είχε συζητηθεί εκτός ημερησίας διάταξης.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε, η ίδια, ενόψει της συνεδρίασης του Δ.Σ. της Ενεργειακής Α.Ε., ζήτησε από υπαλληλο της υπηρεσίας διευκρίνηση για κάποια θέματα ώστε να είναι ενημερωμένη κατά τη συνεδρίαση, γεγονός που επίσης φάνηκε ότι είχε ενοχλήσει τον κ. Χατζημάρκο.

Όπως ακόμη αναφέρει η περιφερειακή σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, όταν επρόκειτο να ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ενεργειακής Α.Ε. ζήτησε να τηρηθεί η διαδικασία όπως η ίδια πίστευε ότι έπρεπε να ακολουθηθεί, που όμως δεν βρήκε σύμφωνο τον περιφερειάρχη, ο οποίος, όπως υποστηρίζει η κ. Φτακλάκη, άρχισε μια ειρωνία και έναν εμπαιγμό.

Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνέχεια όπως αναφέρει η κ. Φτακλάκη, όταν η ίδια ζήτησε να παραμείνουν κάποια από τα άτομα και για ένα διαδικαστικό θέμα του ΚΕΚ Γ.Γεννηματάς, σημειώνοντας ότι ένα από αυτά δεν είχε λόγο να παραστεί.

Αυτό ενόχλησε τον κ. Χατζημάρκο, δεν ξέρω γιατί, και άρχιζε να φωνάζει, του το είπα έντονα, μου το είπε έντονα, λέει η κ. Φτακλάκη, προσθέτοντας ότι όταν οι γυναίκες απαιτούν κάτι, αυτό ενοχλεί.

«Όλα αυτά που μου αποδίδουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που ήταν παρόντες, ότι κατ’ αυτούς έφτασα σε τέτοιο σημείο τον κ. Χατζημάρκο, που τελικά παραδέχονται ότι όσα καταγγέλλω και έγιναν και τα αναγνωρίζεουν. Αν εγώ έχω αυτήν την ικανότητα και αν θεωρούν ότι εγώ θα μπορούσα να το πετύχω αυτό, τι να πώ… Ούτε το σκύλο μου δεν έχω μαλώσει ποτέ. Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να διεκδικώ το δίκιο μου, να τοποθετούμαι με ήθος όμως», επισημαίνει η Ελευθερία Φτακλάκη.

Όσο για το χαρακτηρισμό «κομμώτρια», που όπως καταγγέλλει της απέδωσε υποτιμητικά ο περιφερειάρχης, δηλώνει, είναι ένα επάγγελμα το οποίο τιμά, σημειώνοντας ότι η μητέρα της υπήρξε κομμώτρια και με αυτό το επάγγελμα συντηρήθηκε όπως και με του πατέρα της που ήταν έμπορος. Η μητέρα μου με έμαθε να στέκομαι στα πόδια μου, να μη φοβάμαι κανένα, να λειτουργώ με θάρρος, με ήθος και πάνω από όλα σεβόμενη πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις.

Η πρώην αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου εκφράζει τη λύπη της που οι περιφερειακοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας, όχι μόνο δεν παρενέβησαν ζητώντας να σταματήσει ο προπηλακισμός που δέχθηκα, αλλά αντίθετα να βγούνε και να αντιστρέψουν όσα συνέβησαν.

Αν αυτό το ύφος και ήθος συνάδει με την κουλτούρα τους, τότε να χαίρονται το μισθό τους, γιατί οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι είναι έμμισθοι, σημείωσε ακόμη η κ. Φτακλάκη, συμπληρώνοντας ότι είχε την ατυχία να μην παρευρίσκεται κάποιος που να μην ανήκει στην παράταξη του κ. Χατζημάρκου, ούτε η υπάλληλος την οποία δεν άφησε ο περιφερειάρχης να παραμείνει όταν το ζήτησα.

Η περιφερειακή σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, παρέπεμψε και στην πορεία των σχέσεων του κ. Χατζημάρκου με μέλη της παράταξής του.

Τέλος, η κ. Φτακλάκη, επισήμανε ότι η ίδια ποτέ δεν υπερέβη τον εαυτό της οποτεδήποτε και αν προκλήθηκε, όπως έκανε ο περιφερειάρχης απέναντί της.

ΠΗΓΗ: cycladesvoice.grΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien