Aigaio365 > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Επιστολή της F&M Voice στο Aigaio365

Επιστολή της F&M Voice στο Aigaio365

Με αφορμή τη δημοσίευση του Aigaio365 με τίτλο: «Δικαστική δικαίωση της Άννας Μαυρουδή – 15μηνη φυλάκιση στον εκδότη της FM Voice» , η διεύθυνση της εφημερίδας μας απέστειλε το παρακάτω κείμενο, το οποίο παραθέτουμε αυτούσιο:

«ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ «F&M VOICE»

Ομόφωνη απαλλακτική απόφαση για τη «μάσα» στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ

Γράφει ο Νίκος Μανεσιώτης

Δικαιωθήκαμε για το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ). Μέχρι τέλους πήγαμε το «πρώτη φορά αριστερό όργιο» και τη «δια βίου μάσα» στο ίδρυμα του υπουργείου Παιδείας. Και δικαιωθήκαμε από την ελληνική Δικαιοσύνη, πανηγυρικά και χωρίς κανέναν αστερίσκο. Μας πλήγωσε αυτή η ιστορία, η οποία τράβηξε τρία ολόκληρα χρόνια. Αλλά βγαίνουμε από αυτήν με το «ηθικό πλεονέκτημά» μας, πιο ενισχυμένο από ποτέ.

Ομόφωνα αθωώθηκα από το Α΄ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών, με τη σύμφωνη πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, κυρίας Ελένης Ράικου. Οι αποκαλύψεις μας για τα έργα και τις ημέρες της… συνιστώσας Σπαθή-Δημητρακοπούλου-Μαυρουδή στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ αποδείχθηκαν απολύτως αληθινές και έγιναν «από δημοσιογραφικό καθήκον για λόγους δημοσίου συμφέροντος». Άλλωστε, η Δικαιοσύνη είχε δεχθεί ως απολύτως αληθές το ρεπορτάζ μας και στον πρώτο βαθμό και είχε αθωώσει τον Κώστα Ψωμιάδη και τη Μαριλίζ Φασουλοπούλου. Αλλά, για την λέξη «μάσα» σε ένα πρωτοσέλιδό μας και για έναν… κροκόδειλο στην εικονογράφησή του, είχε καταδικάσει εμένα.

Ευτυχώς, που άκουσα τον σημερινό υφυπουργό Άμυνας, Πάνο Ρήγα. Ως άλλος… Σημίτης, με παρέπεμψε -αν είχα στοιχεία…- στη Δικαιοσύνη. Δύο χρόνια ο γραμματέας -τότε- του ΣΥΡΙΖΑ δεν τα διάβαζε στην «F&M Voice» και στην fmvoice.gr. Του χρωστάω ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Με τη δική του παρότρυνση πήγα μέχρι τέλους την υπόθεση στην «αστική δικαιοσύνη» και δικαιώθηκα έναντι των χιλιάδων αναγνωστών και φίλων μας που μας στηρίζουν δυνατά, στην ιστορία των δύσκολων αγώνων της FMVoice για Αλλαγή, κόντρα στη διαπλοκή και σε όλο το

«παλαιό σύστημα», και έναντι του Αλέξη Τσίπρα, που τον στηρίξαμε, δημόσια με την υπογραφή μας, πριν καν το 3% γίνει 17%, 27%, 37%.

Οι αποκαλύψεις μας για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, μας έφεραν απέναντι σε αρκετούς κυβερνητικούς. Εμείς, όμως, δεν είπαμε ποτέ ότι αγωνιζόμαστε για να έλθουν οι αριστεροί χαλίφηδες στην καρέκλα των δεξιών. Δεν «ματώσαμε» -τεράστιο το οικονομικό κόστος μας επειδή στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα- για να λαμβάνει ο ΣΟΛ εικοσάρικα (χιλιάρικα εννοώ) κάθε εβδομάδα ή ανά δεκαπενθήμερο από την κάθε κυρία Μαυρουδή. Ούτε για να διορίζει από το παράθυρο στρατιά συμβούλων και να ασκούν παραδιοίκηση οι διάφοροι «user45». Πολύ περισσότερο δεν «ματώνουμε» ακόμη και σήμερα, για να βαφτίζει σε μια νύχτα τον κομματάρχη της στην εκλογική της περιφέρεια (Κυκλάδες) ειδικό στα προγράμματα δια βίου μάθησης και να του δίνει δουλειές στο σπίτι του, κάπου στα βόρεια προάστια των Αθηνών.

Για αυτά και πολλά άλλα, που έφεραν τους εργαζόμενους του Ιδρύματος σε σκληρή αντιπαράθεση με τη «συνιστώσα», δικαστήκαμε για «συκοφαντική δυσφήμηση». Αποδείχθηκε, με την βούλα της Δικαιοσύνης, ότι είναι η πρώην διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ αυτή, που με τα έργα της συκοφάντησε πολιτικά και ηθικά την «πρώτη φορά, Αριστερά». Γι’ αυτό, εξάλλου, έδιωξε τις κυρίες από εκεί μέσα ο τότε υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης. Άλλο που στην συνέχεια παρίστανε τον «Πόντιο Πιλάτο» και μείναμε μόνοι μας στη δικαστική περιπέτεια. Συμπεριφορά, που καταλογίζουμε και στον (εξαιρετικό) Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Παυσανία Παπαγεωργίου.

«Επαναστατική» ομερτά

Κανονικά σήμερα έπρεπε να μοιράζω αγωγές πολλών χιλιάδων ευρώ στους πρώην του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και σε Μέσα Ενημέρωσης, που με βάφτισαν «διαπλεκόμενο» και «συκοφάντη» για να ακυρώσουν τις αποκαλύψεις μας. Η αλήθεια είναι ότι, η πρώτη μου σκέψη δεν ήταν αυτή. Ωστόσο, όσο περνούν οι ώρες και δεν βλέπω κανέναν Σπαθή να παραδέχεται δημόσια τη δικαίωσή μας και την αθώωσή μου, κάνω δεύτερες σκέψεις. Σκέφτομαι να δεχτώ την εισήγηση που μου έκαναν

από την πρώτη στιγμή οι -μετριοπαθείς (!!!) σε σχέση με μένα- συνεργάτες μου και να ζητήσω από τον Αλέξη Κούγια να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές.

Αν το κάνω, δεν θα το κάνω για λόγους ρεβανσιστικούς. Θα το κάνω γιατί δεν μπορεί ο Σπαθής και ο κάθε επαναστάτης του γλυκού νερού να κομπάζει, γράφοντας χιλιάδες λέξεις σε media, για την «ανέλπιστη νίκη με την αρωγή της αστικής Δικαιοσύνης» προσβάλλοντας όχι μόνο το πρόσωπο μου, αλλά, μια ολόκληρη συλλογική προσπάθεια, που δίνει δουλειά σε 25 εργαζόμενους. Ενώ τώρα, ο κύριος αυτός και οι φίλοι του δημοσιογράφοι δεν λένε τίποτα. Κουβέντα. Άχνα. Εξαφανίστηκαν. Έφυγαν σαν βρεγμένες γάτες από το Εφετείο και κρύβουν την αλήθεια για να μην διασυρθούν και αναγκαστούν να μας αποκαταστήσουν.

Μια συγγνώμη τους, δεν θα έβλαπτε. Αντιθέτως. Θα αποδείκνυε ότι είναι πραγματικοί αριστεροί. Γιατί, από το ήθος του ξεχωρίζει ο αριστερός.

Πολιτικό θέμα για ΣΥΡΙΖΑ

Εννοώ την Κουμουνδούρου, όχι το Μαξίμου.

Δεν έχω την απαίτηση ο Αλέξης, που παλεύει τέσσερα χρόνια με τους Σόιμπλε εξωτερικού και εσωτερικού, να αφήσει τα «μεγάλα» και να ασχοληθεί με τα «μικρά». Αν και αποτελεί ευθύνη του ηγέτη, να μην έχει δίπλα του ανθρώπους σαν τον κύριο Ρήγα, που έκανε συσκέψεις στην Κουμουνδούρου για να σώσει τις κυρίες. Ο κάθε Ρήγας οφείλει να ενημερώνει τον πρωθυπουργό και να καθαρίζει τα φαινόμενα τύπου Δημητρακοπούλου, Σπαθή, Μαυρουδή.

Όμως, εδώ εγείρεται ένα σοβαρό πολιτικό θέμα για την Κουμουνδούρου: Ο Πάνος Σκουρλέτης, ο τωρινός επικεφαλής του κομματικού μηχανισμού, τι θα πράξει για τις κυρίες αυτές και τους κυρίους αυτούς; Θα τις αποπέμψει από το κόμμα ή μήπως θα τις επιβραβεύσει κιόλας, χρίζοντας τις υποψήφιες, όπως έγινε το 2015 με τη Μαυρουδή στις Κυκλάδες;

Αν χρειάζεστε βοήθεια, αγαπητέ Πάνο, εδώ είμαστε εμείς να σας φρεσκάρουμε την μνήμη σας. Βγάζουμε ένα ένθετο στη εφημερίδα με

τις αποκαλύψεις μας για τα κατορθώματά τους. Το δημοσιεύουμε στο site και το ανεβάζουμε και στο… Facebοok.

Σας θυμίζω, δε, κύριε Σκουρλέτη -και σε όλους τους ΣΥΡΙΖΑίους- ότι η «συνιστώσα» αυτή στην «Αυγή», στην «Εποχή» και στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ταύτισε τον Μπλίκα, τον Πιλάλη και άλλους (τη διοίκηση, δηλαδή, που τοποθέτησε στη θέση τους ο Φίλης), με τη διαπλοκή, την ανικανότητα και την κακοδιαχείριση. Απέναντι, δηλαδή, στους δικούς σας πρέπει να τοποθετηθείτε, κύριε Σκουρλέτη. Ποιο ήταν το αμάρτημά τους; Ξήλωσαν το «έργο» Μαυρουδή-Δημητρακοπούλου, δικαιώνοντας τις αποκαλύψεις μας.

Υ.Γ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικηγόρους μας, Ανδρέα και Αλέξη Αναγνωστάκη. Μαζί δικαιωθήκαμε. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Μαζί δικαιωθήκαμε, σε κάθε δικαστικό αγώνα μας εναντίον της εξουσίας.

Όταν αυτοί καταπίνουν τη γλώσσα τους, εμείς αποκαλύπτουμε!

Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. «κατάπιαν» το θέμα. Περίεργο; Καθόλου. Εμείς είχαμε ξεκινήσει το ρεπορτάζ των αποκαλύψεων για το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, από την εποχή της διοίκησης των ΣαμαροΒενιζέλων. Είχαμε αναδείξει πολλά, καραμπινάτα σκάνδαλά τους. Το περίεργο δεν είναι ότι αυτοί δεν μας μήνυσαν -οι άνθρωποι είναι «γάτες», σε αντίθεση με τους ερασιτέχνες- το περίεργο είναι ότι η διοίκηση Μαυρουδή δεν τους έστειλε στον εισαγγελέα. Ρωτήστε τις και γι’ αυτό, κ. Σκουρλέτη.

Υ.Γ. Τι συμπέρασμα πρέπει να βγάλουν όσα συμφέροντα έχουν διαλέξει τον δρόμο της σύγκρουσης μαζί μας, με απειλές, με ψευδείς μηνύσεις και με δόλιες αγωγές; Πάντα το ρεπορτάζ μας είναι εξαιρετικά δεμένο και γι’ αυτό η Δικαιοσύνη, μας δικαιώνει. Γι’ αυτό η FMVoice και εγώ προσωπικά δεν εκβιαζόμαστε, δεν φοβόμαστε και δεν υποχωρούμε. Ας ξανασκεφτούν αυτοί, λοιπόν, την τακτική τους απέναντι μας.»Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien