Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΝΑΞΟΣ > «Δύναμη Δημιουργίας» προς Λιανό: Μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου

«Δύναμη Δημιουργίας» προς Λιανό: Μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου

Αναλυτικά, η ανταπάντηση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» σχετικά με το κώλυμα εκλογιμότητας υποψηφίου του συνδυασμού «Ενωμένοι Μπορούμε»:

«Αξιότιμοι Κύριοι,

Κατ’ αρχάς δεν επικαλεστήκαμε ποτέ ότι ο κ. Σιδερής έχει κάποια σχέση με τη διοίκηση της εταιρίας, παρά μόνον ότι είναι μέτοχος όπως αναφέρετε κι εσείς. Το μικρό μερίδιο που λέτε ότι κατέχει, υπερβαίνει σε κάθε περίπτωση το 5% του κεφαλαίου της εταιρείας, ποσοστό αρκετό για να τον εμποδίζει να εκλεγεί.

Λέτε ότι «τα Κ.ΤΕ.Λ ουδόλως αποτελούν ανώνυμες εταιρίες του Ν. 2190/1920». Η αλήθεια, ωστόσο είναι ότι η εταιρεία με την επωνυμία «Υπεραστικό ΚΤΕΛ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ανώνυμη Εταιρεία» είναι μια αμιγώς ανώνυμη εταιρεία, της οποίας η λειτουργία διέπεται από τους νόμους 2963/2001 και 2190/1920 όπως ρητά αναφέρεται στην παράγραφο 6 του Ν. 2963/1920 («Οι ανώνυμες εταιρίες των προηγούμενων παραγράφων διέπονται από τις διατάξεις του παρόντος και του κ.ν.2190/1920. Στην επωνυμία τους πρέπει να περιέχονται οι λέξεις «Κ.ΤΕ.Λ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ». Οι μετοχές είναι ονομαστικές.») και όπως βέβαια αναφέρεται ρητά στο καταστατικό της.

Ο νόμος είναι σαφέστατος και μην προσπαθείτε να ρίξετε στάχτη στα μάτια του κόσμου.

Αναφέρετε ότι ο κ. Βρούτσης καταγγέλλει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για ανάθεση στα ΚΤΕΛ. Σε ποιο ακριβώς σημείο του δελτίου τύπου μας καταγγείλαμε τις συμβάσεις; Άλλο κείμενο διαβάσατε ή σας έχει ζαλίσει η ακατάσχετη ρουσφετολογία; Θα πρέπει πράγματι να είναι πολύ κουραστική.

Όσον αφορά τις μηνύσεις, τις οποίες αναφέρετε, η μοναδική μήνυση που γνωρίζουμε έχει γίνει από εσάς κατά του κ. Βρούτση, την οποία η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Νάξου, έθεσε στο αρχείο ως αβάσιμη.

Θεωρούμε τον κ. Σιδερή ως έναν αξιοσέβαστο και ηθικό άνθρωπο και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα ήθελε να λάβει μέρος σε μία εκλογική διαδικασία γνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται να είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου με όσους σταυρούς προτίμησης και αν τον τιμήσουν οι συμπολίτες μας. Θα ήταν άλλωστε άδικο και για εκείνον και για τους ψηφοφόρους. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο και επειδή δεν είναι νομικός, για να έχει τη δυνατότητα ερμηνείας του νόμου (που βέβαια είναι ξεκάθαρος), τον συμβουλεύουμε να συμβουλευθεί έναν νομικό, που θα του εξηγήσει ότι πράγματι έχει κώλυμα και να μην παρασυρθεί από αυτούς που θέλουν να τον χρησιμοποιήσουν, αδιαφορώντας αν μετά τις εκλογές εκτεθεί στους ανθρώπους που τον τιμήσουν με τις ψήφους τους σε περίπτωση που λάβει σταυρούς που τον βάζουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Συμφωνούμε κύριοι, ότι «ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ», όπως αναφέρετε, αρκεί βέβαια να μην έχουν κωλύματα εκλογιμότητας, διαφορετικά δεν θα τα προέβλεπε ο Νόμος.

Τέλος, είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε ότι είτε είναι ο κ. Σιδερής στο ψηφοδέλτιό σας, είτε δεν είναι, τούτο δεν είναι ικανό να αποτρέψει τη διαφαινόμενη ήττα σας, απλά εμείς οφείλαμε να σας επισημάνουμε το αναμφισβήτητο κώλυμά του, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής έχουμε καθήκον να προστατέψουμε την ομαλή και δίκαια για τους υποψηφίους σας διεξαγωγή των εκλογών αλλά να προστατέψουμε και εσάς, σε μία επίδειξη ευγενούς άμιλλας. Για αυτό άλλωστε και πριν βγάλουμε δελτίο τύπου, σας είχαμε ενημερώσει με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εμείς οφείλουμε να ενημερώσουμε τους εκλογείς ώστε να είναι σε γνώση τους, ότι και να ψηφίσουν τους δύο υποψηφίους που έχουν κώλυμα, αυτοί μετά βεβαιότητας δεν μπορούν να είναι μέλη του επόμενου δημοτικού συμβουλίου».

Ο συνδυασμός «Ενωμένοι Μπορούμε» στα περί κωλύματος εκλογιμότητας υποψηφίου του είχε δηλώσει:

Είναι πραγματικά εκτός λογικής ο εν λόγω συνδυασμός και ο επικεφαλής τους, ΔΕΚΑ ΣΧΕΔΟΝ ΗΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΝΑΞΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΕΚΡΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΝΟΜΙΜΟ, ΝΑ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΙ, ΕΞΙ ΜΟΛΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ.

Το μέλος και υποψήφιος του Συνδυασμού μας, Νικόλαος Σιδερής, είναι απλώς μέτοχος και καμία σχέση δεν έχει με τη διοίκηση και εκπροσώπηση του Κ.Τ.Ε.Λ Νάξου και κατέχει ένα πολύ μικρό ποσοστό του.

Τα Κ.Τ.Ε.Λ ουδόλως αποτελούν ανώνυμες εταιρίες του Ν. 2190/1920, αλλά αντίθετα αποτελούν ιδιότυπες μεταφορικές επιχειρήσεις, που εξυπηρετούν όλες τις δημόσιες τακτικές οδικές μεταφορές της χώρας μας. Διέπονται από τον νόμο 2119/1952, με τον οποίο δημιουργήθηκαν, το Ν. Δ. 102/1973 με το οποίο παίρνουν την μορφή των Κ.Τ.Ε.Λ και το νόμο 2163/2001, με τον οποίο θεσπίζεται το πλαίσιο λειτουργίας τους. Αποτελούν, από τον νόμο, ηθελημένη (αναγκαστική) κοινή διοίκηση και διαχείριση περισσοτέρων ατομικών ανεξάρτητων υπηρεσιών, δηλαδή θεωρείται μια κατηγορία «αναγκαστικού συνεταιρισμού». Παρά το γεγονός ότι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, που δεν επιχορηγούνται άμεσα από το κράτος, όπως συμβαίνει με τις αστικές συγκοινωνίες, συνεχίζουν να αποτελούν, στην ουσία, κοινωφελείς οργανισμούς, υπό την άμεση εποπτεία του κράτους, προσφέροντας το ύψιστο κοινωνικό αγαθό της συγκοινωνίας. Όλως δε συμπληρωματικά διέπονται από τον Ν. 2190/1920.

Ουδόλως αποτελούν αμιγώς ανώνυμη κεφαλαιουχική εταιρία, για να συντρέχει για τους μετόχους της το κώλυμα του άρθρου 14 του Ν. 3852/2010, όταν συνδέεται με Δήμο με σύμβαση πλέον τον 5.000,00 ευρώ. Επιπλέον δε, και σύμφωνα με τα ανωτέρω αναφερόμενα, τα Κ.Τ.Ε.Λ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΡΗΤΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ.

Επιπλέον δε και σε κάθε περίπτωση, ως ορίζεται και στη νομολογία του ΣτΕ, τα κωλύματα του άρθρου 14 του Ν. 3852/2010 ερμηνεύονται στενά και περιοριστικά, καθότι στερούν από τον Έλληνα πολίτη το δικαίωμα του εκλέγεσθαι.

Τα κωλύματα δε του άρθρου αυτού υπάρχουν προκειμένου να αποτρέπουν οποιαδήποτε προτίμηση των ασχολουμένων με τα κοινά σε σχέση με άλλους τρίτους. Εν προκειμένω ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλαδών, προκειμένου να ΠΑΡΑΣΧΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΑΝΑΘΕΤΕΙ ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΞΟΥ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΕΡΓΟ, την εκτέλεση συγκοινωνίας τόσο στην πεδινή Νάξο όσο και στην ορεινή Νάξο για την εξυπηρέτηση των δημοτών, μαθητών και ομάδων.

ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΙΣ ΥΠΕΡΦΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ο κ. Βρούτσης, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ. ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ, ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ του κ. Βρούτση και του συνδυασμού του.

Καλούμε τον κ. Βρούτση και τον συνδυασμό του να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση εν’ όψη της επερχόμενης ήττας τους.

ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΤΕΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ.

ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 26-05-2019 »

 


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien