Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΔΗΣΥ Κυκλάδων: Απογοήτευση από την επίσκεψη Σαντορινιού σε Νάξο και Κουφονήσι

ΔΗΣΥ Κυκλάδων: Απογοήτευση από την επίσκεψη Σαντορινιού σε Νάξο και Κουφονήσι

Την απογοήτευσή του, από την επίσκεψη του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, η οποία πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σε Νάξο και Άνω Κουφονήσι, αλλά και από τις δηλώσεις του στον Aegean Voice και την εκπομπή «Εκατέρωθεν», εκφράζει ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις Κυκλάδες, Δημήτρης Μπάϊλας.

Διαβάστε αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μπάϊλας:

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ

Παρακολουθήσαμε την επίσκεψη του Κου Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής σε Νάξο και Κουφονήσι, αλλά και τις Δηλώσεις του στα τοπικά Μ.Μ.Ε., απογοητευτήκαμε, και δυστυχώς επαληθευτήκαμε για έναν ακραίο χαρακτηρισμό που χρησιμοποιήσαμε για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου.

1) Εδώ είμαστε!!

Μετά από 2 ½ χρόνια διακυβέρνησης έρχεται ένας Υπουργός της Κυβέρνησης για να καταγράψει για.. πρώτη φορά τα προβλήματα των νησιών μας! Αν ο ίδιος αδιαφορούσε ή δεν προλάβαινε, τί έκαναν οι τοπικοί βουλευτές Και εάν ο ίδιος επικαλεστεί ότι ανέλαβε πρόσφατα θα του επισημάνουμε ότι, οι ανασχηματισμοί δεν γίνονται, ώστε κάθε φορά ο κάθε νέος Υπουργός να παραγράφει τις ευθύνες του προκατόχου του. Γιατί τότε αλίμονό μας!.

2) Ενδοεπικοινωνία: Αναμείνατε στο ακουστικό σας!

Αντί, 2 και πλέον μήνες μετά την Χοντρή Πατάτα που έκαναν με τα απαράδεκτα δρομολόγια, να έλθει και να ανακοινώσει συγκεκριμένη λύση, μας είπε ότι το καλοκαίρι θα περάσει με αυτά τα χάλια, και θα γίνουν κάποιες τροποποιήσεις, έτσι αόριστα χωρίς να πει ποιες και πότε, και οι οποίες από ότι μαθαίνομε δεν θα λύσουν το πρόβλημα άμεσης σύνδεσης της Πάρου με τη Σύρο, έστω μέσω Μυκόνου. Μέχρι τον Νοέμβριο θα εξακολουθήσει η απαράδεκτη κατάσταση, Σύρος – Τήνος 5 ώρες μέσω Άνδρου, Πάρου – Σύρου 10 ώρες μέσω Άνδρου, και 15 ώρες μέσω Μήλου!!.

3) Μείωση του Φ.Π.Α.: Τί κάνεις Γιάννη? Κουκιά σπέρνω!?

Λέγοντας με έμμεσο τρόπο ότι δεν θα γίνει τίποτε, με τη φράση, η Κυβέρνηση λέει όσα μπορεί να κάνει, έμπλεξε τον Φ.Π.Α. με το μεταφορικό ισοδύναμο, με το πλαστικό χρήμα, με μελέτες Πανεπιστημίων, με τα προϊόντα της Νάξου. Μιλώντας για ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, εκτός από την ….Ταμπακιέρα.

4) Νομιμοποίηση Λιμανιών και εγκαταστάσεων: Άλλοι θα φταίνε!

Αν καταλάβαμε καλά η απάντηση ήταν ότι, εμείς θα ψηφίσουμε ένα Νόμο με τον οποίο θα επιτρέπουμε την εκ των υστέρων Νομιμοποίηση, και μετά την ευθύνη θα την έχουν τα Λιμενικά Ταμεία. Δεν διευκρίνισε όμως πώς τα Λ.Τ. θα ξεπεράσουν την Γραφειοκρατία των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών, [Κτηματική Υπηρεσία], του ΥΠΕΧΩΔΕ, Εμπορικής Ναυτιλίας, και κυρίως του Πολιτισμού?. Όσοι τις έχουν ζήσει γνωρίζουν ότι αυτές είναι οι Λάμιες της Κεντρικής Διοίκησης που για να δικαιολογήσουν τις καρέκλες τους, κατασπαράζουν κάθε προσπάθεια τοπικής ανάπτυξης. Ασφαλώς από την απάντησή του δεν φάνηκε ότι θα τις ξεπεράσουν αποκεντρώνοντας τις αρμοδιότητες έγκρισης. Θα ψηφίσουν τον Νόμο που είπαμε και μετά ένα χρόνο θα πουν…. Άλλοι φταίνε!!.

5) Μικρά Νησιά: Μπορεί να θέλετε αλλά…

Βέβαια ούτε λόγος για την μετατροπή των 4 νησιών της Αγόνου σε ανεξάρτητους Δήμους, όπως η Αντίπαρος και η Ανάφη, ούτε τουλάχιστον, όπως όλα έχουν προτείνει, να γίνουν ένας Δήμος τα 4 νησιά.

Τελικά: Με τη στάση, τις θέσεις, και τα λεγόμενά του, μας ενίσχυσε ακόμη περισσότερο την άποψη που μας δημιούργησε η παραπλανητική προπαγάνδα του Νεολογισμού των Ισοδυνάμων, ότι, πρόκειται για Κυβέρνηση Πολιτικών Παπατζήδων, που αναζητούν θύματα ανάμεσα στους Πολίτες. Όμως το ψέμα και η κοροϊδία έχουν κοντά ποδάρια!!!.»

Πηγή: cycladesvoiceΣχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien