Το Βραβείο Γαστρονομικής Λογοτεχνίας (Prix De La Littérature Gastronomique) απέσπασε η αγγλική έκδοση του βιβλίου «Του άνεμου και της αρμύρας» («Essence of Cyclades») για το δίκτυο Aegean Cuisine Cyclades, από τη Διεθνή Ακαδημία Γαστρονομίας (Académie Internationale de la Gastronomie).
Το βιβλίο περιλαμβάνεται στη δράση του δικτύου Aegean Cuisine Cyclades, την οποία υλοποιεί το Επιμελητήριο Κυκλάδων και αποτελεί υποέργο της πράξης «Προβολή του Τουριστικού Προϊόντος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου».
Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη και η εμπορική αξιοποίηση των μοναδικών σε ποικιλία και ποιότητα προϊόντων των νησιών του Αιγαίου καθώς η προβολή της πλούσιας αιγαιοπελαγίτικης οινο-γαστρονομίας.
H απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί στις 25 Απριλίου στο Παρίσι. Συγγραφείς είναι οι Νανά Δαρειώτη, Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης.