Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΣΥΡΟΣ > Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Γ.Ν. Σύρου: Στηρίζω το έργο που επιτελεί η Διοικήτρια και το υπουργείο Υγείας

Διευθύντρια του ΔΙΕΚ Γ.Ν. Σύρου: Στηρίζω το έργο που επιτελεί η Διοικήτρια και το υπουργείο Υγείας

Τη στήριξή της, στη διοικήτρια του Γ.Ν. Σύρου, Μαργαρίτα Μπουραντά, εξέφρασε η Διευθύντρια ΔΙΕΚ του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, Ευγενία Νίκου, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας.

Αναλυτικά η κ. Νίκου αναφέρει:

«Ως εργαζόμενη του γενικού νοσοκομείου Σύρου επί πολλά έτη ως εκπαιδεύτρια και ως πολίτης και δημότης της Σύρου, διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για τη λειτουργία της Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, σας ενημερώνω ότι ως νοσηλευτικό προσωπικό είχαμε πολλούς ασθενείς διασωληνωμένους, αλλά και παιδιά επί μέρες, εβδομάδες και μήνες πολλές φορές σε κοινούς θαλάμους με άλλους ασθενείς που έχρηζαν 24ωρης παρακολούθησης και φροντίδας και με πολλούς ασθενείς και συνόδους να διαμαρτύρονται ΚΑΙ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ.

ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εδώ και πολλά έτη έπρεπε να έχει γίνει τόσο η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, όσο και η Παιδιατρική κλινική που ήταν αίτημα πολλών ετών των εργαζομένων και των πολιτών και αξίζουν χίλια μπράβο για την υλοποίηση του από την Διοικήτρια του γενικού νοσοκομείου Σύρου και το Υπουργείο Υγείας.

Αλήθεια και παλιότερα άνοιξαν τμήματα όπως η μονάδα τεχνητού νεφρού και το καρδιολογικό τμήμα και μάλιστα με πολύ λιγότερο προσωπικό και συνεχίζουν.

Πάντοτε όταν γίνεται κάτι καλό για το νοσοκομείο και τους πολίτες της κοινωνίας υπονομεύονται αντιδράσεις από κάποιους ολίγους με όχι και τόσο καλές προθέσεις.

Μπορεί να υπάρχουν δυσκολίες όμως με τη καλή συνεργασία και τη στήριξη όλα μπορούν να γίνουν και γίνονται.
Ποιος θα ξεχάσει το απαξιωμένο ΚΕΦΙΑΠ και τη λειτουργία του που έγινε επί προηγούμενων διοικήσεων και κυβερνήσεων και την επαναλειτουργία των υπηρεσιών του από τη νέα Διοικήτρια.

Ποιος θα ξεχάσει τη προσπάθεια υπονόμευση της προηγούμενης διοίκησης να κλείσει τη σχολή του νοσοκομείου κάτι που επετράπη από την σημερινή διοικήτρια και το υπουργείο Υγείας και μάλιστα αναβαθμίστηκε σε μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση και με νέες ειδικότητες όπως του διασώστη πληρώματος ασθενοφόρου και του βοηθού νοσηλευτή –τριας με την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων στον δημόσιο και ιδιωτικό φορέα
Ποιος πολίτης θα ξεχάσει τα χρήματα που πλήρωνε για την παροχή υπηρεσιών από τον φορέα υγείας με τη βοήθεια που ζητούσε επί προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων του νοσοκομείου Σύρου.

Ποτέ άλλοτε δεν υπήρχε τόσο μεγάλη κάλυψη ιατρικού και νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού τα προηγούμενα έτη κα το ξέρουμε πρώτα εμείς ως εργαζόμενοι του νοσοκομείου αλλά και όλοι οι πολίτες που εξυπηρετούνται ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

Με τα νέα οργανογράμματα των νοσοκομείων που ετοιμάζονται από το υπουργείο Υγείας και περισσότερα τμήματα θα ανοίξουν στα νοσοκομεία και περισσότερο προσωπικό θα υπάρχει. Και για αυτό να στηρίζουμε και όχι να ανατρέπουμε την προσπάθεια που γίνεται.

Οι άνθρωποι που έχουν εργαστεί επί πολλά έτη στον χώρο της υγείας ξέρουν πολύ καλύτερα να αποφασίζουν και να πράττουν από τους άσχετους που είχαμε κατά καιρούς επί προηγούμενων κυβερνήσεων και διοικήσεων.
Τα σκάνδαλα και οι αποκαλύψεις που έχουν γίνει στον χώρο της υγείας πρέπει να τα δουν οι πολίτες και να κρίνουν τι είχαμε και τι έχουμε για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το ποιος είναι κοινωνικά, οικονομικά η οτιδήποτε άλλο .

Καλή συνέχεια στο έργο και στην προσπάθεια της διοικήτριας του γενικού νοσοκομείου Σύρου και στο υπουργείο Υγείας παρά τον πόλεμο που δέχονται. Η ιστορία και η πορεία του καθενός θα κριθεί από τους πολίτες και όχι από τους υποψήφιους των εκλογών που αναζητούν μια θέση εξουσίας και δόξας.

Σας ευχαριστώ.

Ευγενία Νίκου Νοσηλεύτρια Τ.Ε Εκπαιδεύτρια Διευθύντρια ΔΙΕΚ γενικού νοσοκομείου Σύρου».

Μπουραντά: Ας αφήσουν τη δημόσια υγεία σε αυτούς που τα καταφέρνουν καλύτερα

Την δικιά της απάντηση στην ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης Σύρου-Ερμούπολης του ΚΙΝΑΛ, είχε δώσει πριν κάποιες μέρες και η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Μαργαρίτα Μπουραντά τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «Δε δικαιούνται να ομιλούν. Ας αφήσουν τη δημόσια υγεία σε αυτούς που τα καταφέρνουν καλύτερα. Ίσως όχι τέλεια, αλλά καλύτερα».

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien