Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΜΗΛΟΣ > Αντιδράσεις στην κοινωνία της Μήλου από τη συνεργασία Δαμουλάκη – Πατουλή

Αντιδράσεις στην κοινωνία της Μήλου από τη συνεργασία Δαμουλάκη – Πατουλή

Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της ΚΕΔΕ ανακοινώθηκε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης και Φορέων, η διοργάνωση της Τελετής Απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2018 στην Μήλο. Η συντονίστρια της Τελετής Κατερίνα Λάσπα καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και αναφέρθηκε στην φιλοξενία της Τελετής από τον Δήμο Μήλου, η οποία θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 2 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, τόνισε πως τα βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ δίνουν την ευκαιρία να αναδειχθούν πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές της Αυτοδιοίκησης σε καίριους και καινοτόμους τομείς δραστηριότητας, που αφορούν το περιβάλλον, την αστική κινητικότητα τις δράσεις της κυκλικής οικονομίας και τις παρεμβάσεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

Ο Δήμαρχος Μήλου, Γ. Δαμουλάκης ανέφερε πως τον Ιούνιο θα φιλοξενηθεί η Τελετή Απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ «με την ελπίδα να αναδειχθεί η τουριστική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη, προσανατολισμένη στην προστασία του Περιβάλλοντος και στην αειφόρο αξιοποίηση των φυσικών πόρων», ενώ πρόσθεσε ότι «η Μήλος αγκαλιάζει δράσεις και ενέργειες που προάγουν την αριστεία, τις συνεργασίες και τη μέριμνα για τη διασφάλιση του φυσικού μας πλούτου¨.

Πριν λίγες μέρες, ο Δήμος Μήλου βραβεύτηκε με το Σήμα Αριστείας Χρηστής Διακυβέρνησης, καθώς βρέθηκε στην δεύτερη θέση κατάταξης, συγκεντρώνοντας τις υψηλότερες βαθμολογίες με τους Δήμους Αιγάλεω και Αμαρουσίου.

Η βράβευση έγινε στις 14 Μαρτίου, σε αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης, που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ) της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, σε συνεργασία με το Κέντρο Εμπειρογνωσίας για τη Μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Το Σήμα Αριστείας απένειμε στον Δήμαρχο Μήλου, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης.

«ΠΑΤΟΥΛΗ ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΚΡΑΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΑΤΕ!»

Την έντονη αντίδρασή σε όλα τα παραπάνω εξέφρασε η Συντονιστική ομάδα Συνέλευσης Μήλου:

«Βροχή πέφτουν τα βραβεία στη Μήλο! Πλακώνονται όλες οι οικολογικές οργανώσεις των σαλονιών και του Κολωνακίου, ποια θα πρωτοδώσει βραβείο οικολογίας στο Δήμο Μήλου.

Αφού εμείς, οι κάτοικοι της Μήλου, σκεφτόμαστε μήπως υπάρχει κάπου στον κόσμο κι άλλο νησί με το ίδιο όνομα! Αλλά δε γίνεται γιατί αν υπήρχε και ήταν τόσο τέλειο αποκλείεται να είχε τον ίδιο ανίκανο κι απαράδεκτο Δήμαρχο! Γιατί θα είχε ένα Δήμαρχο σοβαρό και όχι κάποιον που αποκαλεί “πέτρες” το Αρχαίο Θέατρο!

Κι αναρωτιέται κανείς, σε ποια χώρα ζουν αυτοί οι άνθρωποι; Δεν έχουν ακούσει για τα προβλήματα με τη διαχείριση των λυμάτων, με το βιολογικό, με τη χωματερή; Δεν έχουν ακούσει για τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στο Δήμο για την ανεξέλεγκτη διάθεση των λυμάτων ούτε για τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην Ελλάδα κάθε χρόνο, από την Ε.Ε. για τη λειτουργία των ανεξέλεγκτων χωματερών, μια από τις οποίες λειτουργεί στη Μήλο; Ήρθαν να δουν τα σκατά να τρέχουν στη ρεματιά; Με ποια κριτήρια δίνονται αυτά τα βραβεία και ποια είναι τα διαπιστευτήρια των κριτών;

Και το ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ το ΑΡΙΣΤΕΙΟ ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

Θα αλλάξουν και τα εγχειρίδια στις σχολές δημόσιας διοίκησης! Βέεεεεβαια! Διότι η σύγχρονη τάση της χρηστής διακυβέρνησης έγκειται στο να καταφέρνεις οι μισές και παραπάνω μελέτες σου να είναι ατελείς, να μένει το νησί σου χωρίς νερό το καλοκαίρι και μετά να βρίζεις αυτούς που διαμαρτύρονται, να αφήνεις τα σκατά να τρέχουν, τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν στη χωματερή, τα 2/3 από τις λάμπες του νησιού να μην ανάβουν,να ζητάς γιατρούς για το ΚΥ και μετά να λες, στους δυο εναπομείναντες, οτι ήρθαν στη Μήλο και ξεβρόμισε το χνώτο τους από την πείνα, να κοροϊδεύεις καθημερινά τους δημότες σου με ψέματα και όταν σε ανακαλύπτουν να τα φορτώνεις στους υφισταμένους σου ή απλά να τους αποκαλείς βαλτούς του ΣΥΡΙΖΑ, να προπηλακίζεις υπαλλήλους σου, να ειρωνεύεσαι και να προσβάλλεις μέσα στο Δημ. Συμβούλιο συμπολίτευση και αντιπολίτευση, όταν διαφωνούν μαζί σου και φυσικά να θεωρείς τον εαυτό σου γενικό δερβέναγα,που αποφασίζει και διατάζει! Αυτή είναι η χρηστή διακυβέρνηση φίλοι μου και γι’ αυτό βραβεύτηκε ο Δήμαρχος!

(Με πληροφορίες από τα mileikanea)


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien