Aigaio365 > ΚΥΚΛΑΔΕΣ > ΑΝΔΡΟΣ > Άνδρος της Ζωής μας: Η οικονομική λειτουργία του Δήμου μας είναι το μόνο για το οποίο δεν πρέπει να επιχαίρει ο κ. Σουσούδης

Άνδρος της Ζωής μας: Η οικονομική λειτουργία του Δήμου μας είναι το μόνο για το οποίο δεν πρέπει να επιχαίρει ο κ. Σουσούδης

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη » Η Άνδρος της Ζωής μας», με αφορμή την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Άνδρου για τη χρονιά που έρχεται. «Αυτό που οι άλλοι Δήμαρχοι κάνουν κάθε χρόνο ως αυτονόητο, δηλαδή ο Δήμος τους να έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό μέχρι 31.12 , εμείς εδώ το πανηγυρίζουμε διότι καταφέραμε φέτος μετά από 4 έτη με τον κ. Σουσούδη Δήμαρχο, να καταρτίσουμε προϋπολογισμό εντός των νομίμων προθεσμιών», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά:

Ο Δήμαρχος Άνδρου μάλλον μας περνά για ιθαγενείς και δεν βλέπουν τι συμβαίνει στο νησί μας, διαφορετικά δεν εξηγείται όλο αυτό το πανηγύρι που έστησε με την έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου από την Αποκεντρωμένη.

Δεν περιμέναμε ότι θα έφθανε στο σημείο να παρουσιάζει την ελάχιστη θεσμική υποχρέωση για μια δημοτική αρχή, δηλ. τη σύννομη κατάρτιση του ετήσιου προϋπολογισμού, ως ένα μέγιστο κατόρθωμα, άξιο μάλιστα και συγχαρητηρίων.

Αυτό που οι άλλοι Δήμαρχοι κάνουν κάθε χρόνο ως αυτονόητο, δηλ. ο Δήμος τους να έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό μέχρι 31.12 , εμείς εδώ το πανηγυρίζουμε διότι καταφέραμε φέτος μετά από 4 έτη με τον κ. Σουσούδη Δήμαρχο, να καταρτίσουμε προϋπολογισμό εντός των νομίμων προθεσμιών.

Λησμόνησε όμως ο λαλίστατος Δήμαρχος μας να αναφέρει στο δακρύβρεχτο μήνυμά του ότι ο Δήμος μας όλα τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε εγκεκριμένο προϋπολογισμό για πολλούς μήνες ανά έτος. Αλλά και τότε ο κ. Σουσούδης ισχυριζόταν ότι όλα ήταν καλά καμωμένα.

Ελπίζουμε να μην καταλήξει να εκδίδει δελτία τύπου για κάθε αυτονόητη υποχρέωση που θα εκπληρώνει μέχρι τις εκλογές.

Γιατί το ίδιο κάνει και ο Έπαρχος, μόλις καταφέρει να συντηρήσει ένα κομματάκι δρόμου, το εμφανίζει ως τεράστιο έργο υποδομής.

Καλά θα κάνει ο κ. Σουσούδης, αντί να μιλά στη θεωρία για συνέπεια και μεθοδικότητα προκαλώντας το λιγότερο θυμηδία στους γνωρίζοντες, να κοιτάξει να μειώσει τους συντελεστές των δημοτικών τελών καθόσον ισχυρίζεται ότι διαθέτει πλεόνασμα στα ανταποδοτικά. Για να μην πούμε για τις παρεχόμενες στους δημότες υπηρεσίες που ουδόλως ανταποκρίνονται στο ύψος των τελών που αυτοί πληρώνουν στο Δήμο για καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, ύδρευση, υπηρεσίες νεκροταφείων.

Επίσης εάν θέλει να λειτουργεί με διαφάνεια, σεβόμενος το χρήμα των Ανδριωτών, τον καλούμε να πάψει τις συνεχείς και προκλητικές απευθείας αναθέσεις σε φίλους και γνωστούς, με κατατμήσεις ομοειδών δαπανών, ειδικά μάλιστα τώρα που έχει καταργηθεί και ο προληπτικός έλεγχος δαπανών από το Ελεγκτικό Συνέδριο και οι υπάλληλοι της Οικονομικής Υπηρεσίας φέρουν τεράστια ευθύνη για τυχόν μη σύννομες δαπάνες που εκκαθάρισαν και πλήρωσαν.

Η οικονομική λειτουργία του Δήμου μας είναι το μόνο για το οποίο δεν πρέπει να επιχαίρει ο κ. Σουσούδης.

Με νέο Δελτίο Τύπου η » Άνδρος της Ζωής μας» συμπληρώνει:

Μιας και επαίρεται ο κ. Σουσούδης για τεράστιο έργο του που είναι η έγκριση του προϋπολογισμού για πρώτη φορά εντός του έτους μετά από τέσσερα χρόνια, μήπως μπορεί να μας πει άραγε γιατί φτάσαμε στο 2019 και δεν έχει φέρει ακόμη στο Δ.Σ. τον Ισολογισμό του 2015 και την Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών, παραβιάζοντας βιαίως την υφιστάμενη νομοθεσία;

Αν δεν μπορεί να δώσει απάντηση για την καθυστέρηση των ισολογισμών τόσα χρόνια, αν και άσκησε σκληρή κριτική για τον ίδιο λόγο στη διοίκηση Γλυνού, μήπως θα μπορούσε να ενημερώσει το Σώμα για όσους διαχειριστικούς ελέγχους έγιναν και ολοκληρώθηκαν στο Δήμο; Αλλά και τι έγινε με το διαχειριστικό έλεγχο που παρήγγειλε σύσσωμο το Δ.Σ. στο τέλος του 2014, όπου μεταξύ άλλων συμπεριλαμβάνονταν οι πρώην τρεις Καποδιστριακοί Δήμοι. Έχουμε ξαναθέσει την ίδια ερώτηση, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Και αν δεν επιθυμεί να μας απαντήσει ούτε σ’ αυτή την ερώτηση, πάγια τακτική του άλλωστε, μήπως θα μπορούσε να μας πει γιατί καλούν αυτόν και άλλα στελέχη του Δήμου, τόσο συχνά οι ανακριτικές αρχές να παράσχει εξηγήσεις ανωμοτί;

Και τέλος, χαιρόμαστε που ο Δήμαρχος έμαθε εσχάτως για το Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας, δεν περιμέναμε, όμως να μας μιλά για «πρωτιές».

Όσοι ασχολούνται και για λίγο με τα οικονομικά γνωρίζουν καλά ότι το εν λόγω Όργανο διατυπώνει Γνώμη επί του σχεδίου του π/υ κάθε ΟΤΑ ανάλογα με τη χρονική στιγμή αποστολής εις αυτό εκάστου π/υ. Τίποτα παραπάνω. Κατά συνέπεια, είναι προφανές, ότι όταν καθυστερείς να στείλεις π/υ διότι πασχίζεις τα παράνομα να τα εμφανίσεις ως νόμιμα, τότε δεν θα έχεις την Γνώμη του Παρατηρητηρίου εγκαίρως.

Ο Συνδυασμός «Άνδρος της Ζωής μας», και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Καπάκης και Μαρία Βασιλοπούλου, παρακολουθούν στενά 4 χρόνια τώρα τις σκιές στα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης Σουσούδη, παρεμβαίνοντας πολλάκις με τεκμηριωμένες απόψεις τους που έχουν συμπεριληφθεί σε Αποφάσεις του Δ.Σ. και της Ο.Ε., διαμαρτυρόμενοι συχνά με επιστολές τους προς τις εποπτεύουσες Αρχές για την αδιαφάνεια στην οικονομική διαχείριση του Δήμου μας. Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που αναγκάστηκε να παραιτηθεί η κ. Βασιλοπούλου από την Οικονομική Επιτροπή, της επιστολή της οποίας θα δημοσιεύσουμε το προσεχές διάστημα.

Αντί λοιπόν να ευλογεί τα γένια του ο Δήμαρχος, καλό θα είναι συμμετάσχει σ ένα ουσιαστικό δημόσιο διάλογο με επιχειρήματα και στοιχεία, για να μας αποδείξει τεκμηριωμένα πώς διαχειρίστηκε τόσα χρόνια τα χρήματα του Ανδριώτικου Λαού. Θα το τολμήσει;


Σχετικά άρθρα


WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien